Bundesliga

Jupp: Még nem értük el a teljesítményünk zenitjét

A Bayern szakembere a Frankfurt elleni idegenbeli meccs előtt válaszolt a sajtó kérdéseire.

A német csapatok leszerepléséről: Ha valaki Angliára tekint az láthatja, hogy végtelenül sok TV-s pénzt osztanak szét. Spanyolországban is nagyon sok pénzben részesül a két nagycsapat. AZ FC Bayern ebben kissé tartani tudja a lépést, de a Bundesliga többi csapata számára természetesen ez nehezebb feladat. Ezért kell itt már korán a fiatalokra építeni.


A Lipcséről: Lenyűgöző munkát végeztek az elmúlt években. De ez volt az első, hogy részt vettek a Bajnokok Ligájában. Ez egy óriási terhelést jelent, amelyet el kell sajátítani, saját tapasztalatamból tudom milyen érzés először pályára lépni ebben a sorozatban is.


A csapat teljesítményéről: Mindig is meggyőződésem volt, hogy változtatni tudunk a helyzeten, hogy működni tud a dolog. Nem hagyom magam zavarba hozni attól, hogy rengeteg dícséretet kapunk és hogy nem látják a gyenge pontjainkat. Vagyok annyira tapasztat, hogy azt mondjam, még nem értük el a teljesítményünk zenitjét. Még nem vagyok elégedett, még van út felfelé, sok munka áll előttünk.


A BL lehetséges favoritjáról: Mások is esélyesek a Bajnokok Ligájára. De az elmúlt hetekben mutatott teljesítményünkre való tekintettel mi is az esélyesek körébe tartozunk. Ez viszont nem döntő, az már annál inkább, hogy hogyan kezdjük a februárt. Az ezt követő hónapok lesznek a meghatározóak.


Az ellenfélről: Ez egy nagyon jól struktúrált csapat. Három védővel játszanak, sokat futnak, harcosak és agresszívak is. A Bajnokok Ligája meccs után egy újabb kihívás vár ránk, az ellenfél a legjobb teljesítményét fogja ellenünk felvonultatni. 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk, ami nem lesz könnyű.


A személyi helyzetről: Comannak nincs izomsérülése, tegnap laza labdás gyakorlatokat végzett és egy 20 perces regenerációs futóedzésen vett részt. Ezért feltételezem, hogy a mai edzést normálisan teljesíti és szombaton játszhat. Friedlnek is voltak problémái, de jól dolgozik, jelenleg épp az edzőteremben kezdte el a tréninget, azt hiszem jövő héten csatlakozhat hozzánk. Összességében nagyon tetszik az ő fejlődése.





Niko Kovacról, lehetséges utódja lehet-e: Jó munkát végez, ő higgadt és szakszerű, nekem tetszik a munkássága. Minden héten egy másik edzőről kell állást foglalnom. Elmondtuk, hogy az edzőkérdésről semmit nem szeretnék mondani, az FC Bayernnek világos terve van.


Az idősebb és fiatalabb edzők közti különbségről: Mindamellett, hogy ez nagyon nehéz dolog, az embernek rá kell hagynia a fiatalabb edzőkre a hibákat. Tudom, hogyan működik ez az egész.


A tehetségekről: Bastian Schweinsteiger és Philipp Lahm 21-22 évesen sem voltak világklasszisak. Coman három éve van itt, de csak most kezd beérni. Coco Tolisso is fél éve van itt, ez az amit neki is mondogatok. Sok akadály van, amit az embernek le kell küzdenie, a fiataloknak folyamatos fejlődésre van szükségük.


A lehetséges rotációról: Még nem hoztam meg a végső döntést, alapesetben mind a négy játékosunk újra a kezdőcsapatban kaphat helyet. De erről szombaton fogok dönteni (utalt a PSG ellen csereként kezdő Müllerre, Martínezre, Vidal és Boatengre a mester).


A PSG elleni kimaradókról: Thomas hat hétig sérült volt, hétvégén játszott, nem akartam kockáztatni, elég volt neki 20 perc csereként is. Jerome is sokáig sérült volt. Ez egy olyan fázis, amelyben figyelembe kell venni, hogy szerdán és szombaton is játszhat-e. Végül ez ellen döntöttem, a játékosok ekkor persze nem örülnek. Ami Vidalt illeti, Tolisso nagyon erős teljesítményt mutatott az edzésen, szuper karaktere van. Ráadásul gólveszélyes, mindig megvan benne a gólveszély. Természetesen ezt is tekintetbe vettem a döntésemnél. Javi Martínez mindig játszott, az ő esetében az volt a benyomásom, hogy jót tenne neki a szünet. És így is történt.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top