Átigazolási hírek

Őrült pletyka: A Bayern szorgalmazná Leno megszerzését

A Bild számolt be a hírről, pontokba szedtük miért nincs esély Leno átigazolására.

A Bayern ügyeiben általában hiteles Bild információi szerint a Bayern erős érdeklődést mutat Bernd Leno megszerzése iránt, a bajorok állítólag már télen rárepülnének a 25 éves leverkuseni hálóőrre, sőt állítólag Ulreich játékjogát és egy bizonyos összeget is felajánlottak a Bayernek, amit végül visszautasított a gyógyszergyári csapat. A Bayern részéről nem tűnhet logikátlannak a dolog, azonban nem csak az ő érdekeik játszanak szerepet egy átigazolásban.

Miért merülhet fel az érdeklődésünk?

▪ Azért, mert Bernd Leno egy nagyon jó kapus.
▪ Neuer továbbra is mankózik, visszatérésének időpontja még erősen kérdőjeles.
▪ A másodikszámú kapusunk, Ulreich combközelítő-izma kedd óta rakoncátlankodik, a PSG ellen még ott lehetett a csapatban, a Frankfurt ellen viszont már nem léphetett pályára.
▪ A 17 éves Christian Früchtl is megsérült, friss műtétje miatt hat hét kihagyásra kényszerül.
▪ A jelenlegi egyetlen kapusunk az előző szezon végén visszavonult, Neuer sérülése miatt reaktivált 36 éves Tom Starke.
▪ A Starke mögötti emberke a Bayern u19-es csapatának 18 éves hálóőre, a bár tehetséges, de nagyon zöldfülű Ron-Thorben Hoffmann.
▪ Leno védhetne a Bajnokok Ligájában is.
▪ Leno 2018 nyarán egy záradéknak köszönhetően 18 millióért elhagyhatja a Bayert.

Miért nem jön Leno?

▪ Rudi Völlert ismerve a Leverkusen nem tesz majd szívességet a Bayernnek, ezért sem végleg, sem kölcsönben sem fog megválni elsőszámú kapusától, főleg nem télen.
▪ Leno tökéletes korára és évek óta tartó remek formájára való tekintettel nem fog bizonytalan játékidő miatt a Bayernbe igazolni. Állítólag a Real is hívja, ott pedig nem a világ legjobb kapusa állna előtte a rangsorban.
▪Neuer a Bildnek tett vasárnapi nyilatkozatában elmondta, biztos benne, hogy a VB-n ő fog állni a németek kapujában, szerinte semmi nem áll az útjába ennek. Visszatérése után Lenonak nem lenne garantált helye a Bayernnél.
▪ Jupp szerint hétvégén nem akartak Sven esetében kockáztatni, illetve a szerdai játéka is kérdéses, azaz szerencsére a sérülése nem annyira komoly. Megfelelő rehabilitációja és a Starkéval való rotáció esetén kihúzhatja sérülés nélkül ezt a szezont, a véghajrában jó eséllyel már Neuer is ott lehet a fedélzeten.
▪ Starke a Frankfurt elleni meccsen több mint 200 nap után tért visssza tétmeccsen is a pályára, szinte kifogástalan teljesítményt nyújtott, klubtársai nyíltan dícsérték őt. Bár nem egy Neuer, megbízható annyira, hogy rálehet bízni a beugró, esetleg a komolyabb meccseken lévő szerepet.
▪ Sven kiváló formának örvend, új közönségkedvencnek számít. A szurkolók nem vennék jó néven a Leno miatti mellőztetését. Leno sem örülne, ha átigazolás ellenére Ulle, majd Neuer mögé szorulna.
▪ Ulreich jól érzi magát a Bayernben, a jelenlegi játéklehetősége és Neuer bizonytalan visszatérése mellett aligha hagyná el most a BL-esélyes csapatot egy Bundesligában játszó csapat kedvéért, esetleg nyáron jöhet szóba a távozása. A Bayern pedig nem valószínű, hogy a háta mögött szervezné a csereüzletet, így erősen kételkedünk ennek a hitelességében is.
▪Ulreich már többször is elmondta, nem lesz könnyű újra padozni, de ha a Bayern nagyon ragaszkodik a maradásához, elgondolkozik a nyár végén lejáró szerződése meghosszabbításán.
▪ Leno kivásárlási záradéka miatt valószínűleg több élcsapat is elsőszámúként keresné meg őt, máshol alapember lehetne. A Bayern pedig nem valószínű, hogy ennyi pénzt adna ki egy cserekapusért – hiába lenne minőségi pótlása Neuernek. Ha esetleg télen akarnák Uliék, főleg mélyen kellene belenyúlni a pénztárcába. Ami már eleve egy kizáró ok lehet.

A józan ész szerint tehát – már ha lehet erről beszélni, ha az embert az FC Bayern hívja – Leno érkezésére csekély esélyt látunk, az viszont simán elképzelhető, hogy egy megbízható kapust igazolunk kölcsönbe a következő fél évre. Ulreich jövője egyelőre nyitott, úgyhogy ennél tovább nem valószínű, hogy gondolkoznak a vezetők. Aztán majd meglátjuk, végül mit hoz a jövő!

UPDATE: A Bayern hétfő délben hivatalos oldalán cáfolta a Bild által terjesztett híreket. Brazzo: „Ennek a történetnek semmi alapja, ez egy óriási kacsa. Elégedettek vagyunk a jelenlegi kapusainkkal.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top