Egyéb

Ribérynek bíróság elé kellett vonulnia

Franckot az egykori ügynöke perelte be, a tét: 3,45 millió euró

Ribéry és ügynöke, Gerhard Riedl.

Csillagászati összeget követel Bruno Heiderscheid, Franck Ribéry egykori ügynöke a franciától, ami miatt a Bayern játékosának ma személyesen is meg kellett jelennie a müncheni ítélőszéknél. A jogvita tárgya az, hogy az ügynök állítása szerint Ribéry több millió eurót ígért neki azért, amiért 2005-ben hozzásegítette a Galatasarayból a Marseille-be való átigazoláshoz a franciát. Ez elmaradt, ezután viszont Franck állítólag szóban, majd írásban biztosította az luxemburgi Heiderscheidet afelől, hogy a következő váltása során az átigazolási díj tíz százalékának összegét megkapja tőle. Ennek elmaradása miatt az ügynök most 3,45 millió eurót követel Francktól.A 34 éves szélső tagadta ezeket az állításokat, szerinte az ügynök meghamisította az aláírását, mert ő maga soha nem látta ezt a dokumentumot. Ribéry 2007-ben nem az eddig ismert 25 millióért hanem a bíróság által közölt 30 millió euróért igazolt Münchenbe, akkor már nem Heiderscheid volt a képviselője.

A bíró szerint büntetőjogi szempontból súlyosak a vádak, természetesen szakvéleményt fog kérni a dokumentumok hitelességéről. Ribéry ügynöke elmondta, hogy Heiderscheidet egy másik ügyben okirathamisítással vádolják és nem fogják a bíróság által javasolt békés módon rendezni az ügyet, meggyőződésük, hogy itt is hamisítás történt.

Mivel a játékos egykori ügynöke erős havazás miatt nem tudott Brüsszelből a tárgyalás helyszínére utazni, ezért az ülést január 16.-ára napolták el.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top