Egyéb

Ribérynek bíróság elé kellett vonulnia

Franckot az egykori ügynöke perelte be, a tét: 3,45 millió euró

Ribéry és ügynöke, Gerhard Riedl.

Csillagászati összeget követel Bruno Heiderscheid, Franck Ribéry egykori ügynöke a franciától, ami miatt a Bayern játékosának ma személyesen is meg kellett jelennie a müncheni ítélőszéknél. A jogvita tárgya az, hogy az ügynök állítása szerint Ribéry több millió eurót ígért neki azért, amiért 2005-ben hozzásegítette a Galatasarayból a Marseille-be való átigazoláshoz a franciát. Ez elmaradt, ezután viszont Franck állítólag szóban, majd írásban biztosította az luxemburgi Heiderscheidet afelől, hogy a következő váltása során az átigazolási díj tíz százalékának összegét megkapja tőle. Ennek elmaradása miatt az ügynök most 3,45 millió eurót követel Francktól.



A 34 éves szélső tagadta ezeket az állításokat, szerinte az ügynök meghamisította az aláírását, mert ő maga soha nem látta ezt a dokumentumot. Ribéry 2007-ben nem az eddig ismert 25 millióért hanem a bíróság által közölt 30 millió euróért igazolt Münchenbe, akkor már nem Heiderscheid volt a képviselője.

A bíró szerint büntetőjogi szempontból súlyosak a vádak, természetesen szakvéleményt fog kérni a dokumentumok hitelességéről. Ribéry ügynöke elmondta, hogy Heiderscheidet egy másik ügyben okirathamisítással vádolják és nem fogják a bíróság által javasolt békés módon rendezni az ügyet, meggyőződésük, hogy itt is hamisítás történt.

Mivel a játékos egykori ügynöke erős havazás miatt nem tudott Brüsszelből a tárgyalás helyszínére utazni, ezért az ülést január 16.-ára napolták el.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top