Bundesliga

Jupp: Az ilyen meccseket is meg tudjuk nyerni

A vendégek mestere szerint a Bayern megérdemelten győzött. Ehhez a „hatodik virágzását élő” Starke meccsvégi bravúrja is szükséges volt.

Jupp Heynckes: Az látható volt, hogy nagyon nehéz dolgunk volt a nagyon jól szervezett, védekezőleg fegyelmezett kölniek ellen. Hiányoltam ma a védelemből induló gyors kombinációkat, hogy nem voltunk elég precízek és, hogy főleg az első félidőben nem voltak ritmusváltásaink, gyorsabbnak, lendületesebbnek kellett volna lennünk, jobban kellett volna passzolnunk. A második félidőben valamelyest jobbak voltunk. Hiányzott a könnyedség és a robbanékonyság a játékunkból, minden túl sokáig tartott. Vannak ilyen meccsei is az embernek, de ezeket is meg tudjuk nyerni, ami egy jó jel. Nagyszerű program van mögöttünk, még két nehéz meccs vár ránk.




 


Thomas Müller: A Köln az utolsó három percet leszámítva a védekezésre rendezkedett be. Az első félidőben túl keveset járattuk a labdát és túl kevés alkalommal mozogtunk be a védők mögé. Az ember nem játszhat mindenki ellen annyira támadólag, mint ahogy azt a második félidőben tettük. De valamit tennünk kellett. A vezetés után a csapat tudatában volt annak, hogy még két meccsünk van idén és a száz százalkos energiatartalékaink már nincsenek meg. Ezért járattuk a labdát és az 1-0-val egyszerűen elégedetten tartottuk otthon a három pontot.

Starkéról: Nem látni rajta, de ő még üdefriss. A hatodik virágzását éli. Ő egy nagyszerű személy, és még jól is véd. Őrületes.


Sebastian Rudy: Az ellenfél nagyon nagyon mélyen védekezett, ilyet még soha nem láttam. Azt hiszem, azzal hogy itt tartottuk a három pontot, minden remek.


Robert Lewandowski: Ez egy munkásgyőzelem volt, az ellenfél nem akart focizni. A vezetésünk után is ugyanúgy játszottak.


Stefan Ruthenbeck, a Köln edzője: A Bayern volt az a csapat, amely a játék sokkal nagyobb részét vállalta fel. Megérdemelt győzelmet arattak. Viszont a bekapott gólt is levédekezhettük volna. Ennek ellenére jók voltunk és jól védekeztünk. Ha egy-két helyzetet jobban kijátszottunk volna, akár több is lehetett volna számunkra ebben a mérkőzésben.


Timo Horn, a Köln kapusa: Komoly veszteség ért minket a sérültjeink által. Mindent beleadtunk, ami minden tiszteletet megérdemel. Egy kis szerencsével az egyik helyzetünk bemehetett volna. Mindent megtettünk, de végül csakúgy mint az idei szezonban gyakran, ezúttal sem volt elég semmire.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top