Egyéb

Lewandowski jobb mutatókkal bír, mint bárki más Európában

A Messi – Ronaldo párosnál is jobban ontja a gólokat idén, de a klubtörténelemben is egyre előkelőbb helyen áll a liga örökös góllövőlistáján 10. helyet elérő lengyel. Részletek.

Az 1. FC Köln elleni győztesgóljával Robert Lewandowski a Bundesliga történelmének 10. legeredményesebb játékosa lett. A lengyel sztárcsatár a BVB-ben szerzett 74, és a Bayernben értékesített eddigi 92 góljával már 166 gólos a német élvonalban, ehhez a mutatóhoz mindösszesen 243 mérkőzésre volt szüksége. Ha továbbra is így folytatja, hamarosan újabb lépcsőfokokat tehet meg az örökranglistán, a következő két pozícióhoz legalább 12 gólt kellene szereznie. Pizarro 191 góllal az 5., Jupp 220 góllal a 3. helyen áll. Gerd Müller rekordja örökéletűnek tűnik, 365 alkalommal talált be a Bayern legendája.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Bundesliga örökös góllövőlistája” class=”out”]

A transfermarkt adatbázisában Löhr Lewa előtt áll, jobb aránya miatt hivatalosan viszont a lengyel áll a 10. helyen.

[/toggle]
[/toggles]


Robert hamarosan a Bayern bajnoki történelmének legeredményesebb idegenlégiósa címet is átveheti, idő kérdése, míg a 93 gólos Robbent megelőzi ebben a kategóriában, két gólt kellene szereznie hozzá. A holland egyébként pár hete vette át ezt a képzeletbeli díjat Elbertől, most a lengyel érte be a brazilt. Összesítésben ezzel Lewandowski a klubtörténelem jelenlegi 7. legeredményesebb Bayern játékosa a bajnokságban, az aktívak közül a 97 gólos Müller szerezte a legtöbb találatot. Arányokat tekintve Gerd Müller mögött Robert a második legjobb, 0.82 gólt szerez meccsenként.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Bayern legeredményesebb bajnoki gólszerzői” class=”out”]

Nagy a tolongás az 5., 6. és 7. helyen, Lewa egyelőre Robben és Müller mögött áll. Az idegenlégiósokat tekintve már csak Robben előzi meg őt a bajnoki gólok számában.

[/toggle]
[/toggles]

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Bayern történelmének legeredményesebb gólszerzői minden sorozatban” class=”out”]

Gerd Müller előnye behozhatatlan, egyelőre Thomas is messze Lewa előtt áll.

[/toggle]
[/toggles]


Lewa a tegnapi góljával egyébként az idény eddigi összes, sorozatbeli 8. hazai bajnokiján is betalált az Allianz Arénában, ez is rekord, ez még senkinek nem sikerült a klub történelmében. Ezzel 16 meccsen már 15 gólos a lengyel, amellyel a 12 gólos Aubameyang előtt vezeti is a góllövőlistát.





A 2017-es naptári évben Robert Lewandowskinak van Európában a legjobb gólmutatója, 53 klub és válogatott tétmeccsen 53 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját, ami ugye meccsenkénti egyes gólátlagnak felel meg.

Messi is ennyit lőtt, neki viszont 62 meccsre volt szüksége ehhez (0.85-ös átlag), az 52 gólos Ronaldo pedig 58 találkozón lépett eddig pályára (0.9). Szorosan ott van még a 60 meccsen 50 gólt szerző Cavani (0.85), illetve a 49 találkozón 50 gólos Kane (1.01) is a félszáz gólt elérők listáján. A Tottenham játékosának még 3 mecse lesz idén, a maradék négy gólgyárosnak pedig 2-2, Lewa hétvégén a Stuttgart otthonában, jövő szerdán pedig Münchenben, a BVB elleni kupameccsen javíthatja tovább mutatóit.


Lewa persze nem csak a klubjában, a válogatottban is ontotta a gólokat, a 2018-as VB-selejtezőket például 15 góllal zárta, ezt a mutatót korábban senki nem tudta elérni a nagy tornák európai selejtezősorozataiban. Ezek a gólok is hozzásegítették ahhoz, hogy Lewa a lengyel válogatott történelmének legeredményesebb játékosa lett.

Mindezen adatok tudatában vicc kategória, hogy az Aranylabda szavazáson a 9. helyet tudta csak elcsípni.

Lewandowski lett a lengyel válogatott legeredményesebb játékosa.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top