Átigazolási hírek

L’Equipe: Érdeklődünk Thauvin iránt

Florian várható új menedzsere erős érvvel venné át a játékos képviseletét.

A tekintélyes francia sportnapilap szerint a Bayern erős érdeklődést mutat Florian Thauvin, a Marseille támadója iránt. Bár a 24 éves szélső idén nyáron írt alá új feltételekről szóló szerződéshosszabbítást, a nagy klubok – elsősorban a müncheniek érdeklődése miatt – kevesli a jelenlegi, havi 415.000 eurós fizetést, ezért könnyedén változhat a helyzete. Természetesen nem csak a pénz játszik szerepet, érik már neki, hogy egy nagyobb klubnál is bizonyíthasson.

A lap azt írja, hogy Thauvin menedzserének, Fabrizio Ferrarinak 2018. február 1-jéig van szerződése, ezt követően pedig jó eséllyel Jean-Pierre Bernes veszi át a játékos képviseletét. A várható új ügynök erős érvvel szeretné elnyerni a feladatot, állítólag jelentősen megkönnyítené a Bayern Münchennel való tárgyalásokat. A originál cikk tehát konkrétabb részletet is tartalmaz vele kapcsolatban. Említésszerűen az Atletico Madridot is megemlítették, mint érdeklődőt.





Thauvin jelenleg élete szezonját futja, idén 25 tétmeccsen 9 gólt szerzett és 11-et készített elő, ami egy jobbszélsőtől kiváló mutatónak számít. Erős bal lába van, illetve kiválóan helyezkedik, távoli lövései is veszélyesek. Folyamatos válogatott, de a nevesebb szélsők miatt kissé árnyékban él. Nem túl felkapott, de nagy játéktudással bír, a Bayern általában épp az ilyen játékosokra szokott még időben lecsapni. Franck Ribéry is épp 24 évesen került Marseille-ből a bajorokhoz, hétvégén épp a klub legtöbbször pályára lépett idegenlégióssá lépett elő csapatában.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”FLORIAN THAUVIN – Unreal Goals, Skills & Assists – 2017/2018 (HD)” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


Folyamatos követőink számára nem lehet ismeretlen Thauvin neve, a francia játékosra egy korábbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmeteket, mint potenciális Bayern kiszemelt, akkor még nem hozták őt szóba a klubbal. Abból a listából azóta Malcom és Guedes neve is felröppent, a bordeaux brazilja mellett Florian megszerzésére sem látunk rossz esélyt. Érdemes megnézni a további neveket is, hátha épp belőlük kerül ki  egy leendő játékosunk.

I. Tíz külföldi tehetség, aki érdekes lehet a Bayern számára

A klub gyors és agresszív transzferpolitikával szeretne versenyben lenni a legtehetségesebb játékosokért. Első körben 10 külföldi, tehát nem német és nem Bundesliga érdekeltségű, elsősorban szélső, illetve középtámadót mutatunk be nektek. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern közgyűlésén elmondta, továbbra is következetesen fognak pénzt költeni, viszont valamiben változni is fog a stratégia.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top