Bundesliga

A jokerként beállt Müller góljával vertük a svábokat


A tizenegyesölő Ulreich az utolsó percben mentette meg a csapatot a pontvesztéstől. 



| A mérkőzésről:

Jupp Heynckes a következő összeállítást preferálta a stuttgartiak ellen: Sven Ulreich kétmeccses kihagyás után kezdett újra, az előtte álló védőnégyesben pedig Rafinha, Jerome Boateng, a szülinapos Mats Hummels és Joshua Kimmich kapott helyet. A középpályán Javi Martínez, Corentin Tolisso és Arturo Vidal játszott, a támadóhármasunk pedig Kingsley Coman, Robert Lewandowski és James Rodriguez összjátékából állt.

A gól nélküli első játékrészben sem a Bayern Münchennek, sem a Stuttgartnak nem sikerült nagy fölényt kialakítania, de mindkét oldalon akadtak helyzetek. A hazaiak főleg az elején brillíroztak, de párszor a világbajnok stuttgarti kapus, Ron-Robert Zieler is fogott nagyokat. Patrick Ittrich végül 0-0-ás állásnál fújta le a negyvenöt percet.





Fordulás után is a Bayern bizonyult dominánsabbnak, James, Coman és Vidal is próbálkozott, de nem jártak sikerrel. Idővel a svábok egyre inkább védekezésre rendezkedtek be. Végül a 79. percben tört meg a jég, a csereként beállt Müller szép mozdulatsort követően juttatta vezetéshez csapatát.

A meccs utolsó fázisában a Stuttgart mindent egy lapra feltéve próbált meg hazai pályán egyenlíteni, amely természetesen kontrák tömkelegéhez is juttatta Jupp csapatát, azonban nem sikerült tovább növelni az előnyt a bajoroknak. A Stuttgart előtt is adódott lehetőség, Badstuber például fejjel veszélyeztetett, Ulreich hatástalanította. Csakúgy, mint a Süle általi jogos buktatásért ítélt büntetőt, amit Akolo végzett el. A spori először nem fújta be az esetet, de a felvételek megtekintése után jogosan a büntetőpontra mutatott, a német védő egy kisebb luft után térden rúgta ellenfelét. Szerencsére a visszatérő Ulreich csakúgy mint a szezon során sok esetben, most is fogta a büntetőt, ezzel jelentős érdemeket szerzett a Bayern győzelmében.

A Schalke 2-0-ás hátrányból 2-2-re végzett Frankfurtban, így 11 pontra nőtt az előnyünk. Ha a Lipcse győz, 10-re csökken – ez még mindig egyel több, mint amivel kezdtük a fordulót. Következő, idei utolsó ellenfelünk szerdán a BVB lesz, hazai pályán fogadjuk őket kupameccsen.

| Statisztikák:



| A mérkőzés összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top