Német Kupa

Jupp: Robben nem játszik, szoros meccs lesz

A Bayern szakvezetője a BVB elleni kupanyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatója során sok témát érintett.

A meccsről: A BVB elleni meccsek mindig kiemeltek voltak. A teljes lakosság lázas erre a meccsre, nem csak a játék kvalitása lesz vonzó, hanem a meccs is jó lesz. A BVB az elmúlt időszakban valamelyest megszilárdult és veszélyesebbek is.  De mi is jók vagyunk, hogy az év lezárásaként újra minden erőnket megmozgósítsuk. A Bajnokok Ligája döntője mellett a berlini kupadöntő az érzelmek csúcsa. 2013-ban átéltem. Nagy ösztönzést és motivációt jelent ez holnapra.


Robbenről: Tegnap először edzett panaszmentesen. Önök is tudják, hogyan kezelem a sérülésből visszatért játékosokat. Nem lenne túl felelős döntés, ha holnap a keretbe nevezném. Három hét múlva folytatódik a bajnokság. Megbeszéltem vele, ő is így látja. Nem akarunk kockáztatni, mert újra megsérülhet.


A BVB-ről: Legnagyobb tiszteletem a Borussia előtt. Valamelyest mindent mélyebben kell elemezni, megérteni, hogyan működik ez a csapat. Új edzőjük van, egyszerűen sok tényező játszik szerepet. A Dortmundnak volt egy negatív szériája, de a legutóbbi két meccsüket megnyerték, mindent meg fognak próbálni, hogy megverjenek minket. Az idei szezonban sok részleten dolgoztunk a győzelmeinkért, a fejlődésünkért. Bármi lehetséges, még a büntetőpárbaj is, biztosan egy szoros meccs lesz. Egy versenyképes és egy nagy ambíciókkal pályára lépő csapat fog kifutni az Allianz Arénába.

Az edzésekről: A kapuralövéseket mindig gyakoroljuk, ezáltal kap az ember nagyobb önbizalmat a kapu előtt. Suttgartban láttuk… ha a kontralehetőségeinket jobban használtuk volna ki, nyugodtabb lett volna a meccs vége is.


A védelemről: Döntöttem ki lesz ott a védelem közepén, de még nem árulom el. Jó, hogy van három jó belsővédőm. Jerome és Mats már világbajnokok. Niklas Süle amikor játszott, pár kivétellel mindig nagyon jól tette. Ami különösen tetszik, hogy mindent elfogad, amit az ember mond neki. Nagyon jó vásár volt a Bayernnek.


A Wagner ügyről: Erről ma semmit nem fogok mondani, ez jelenleg nem téma.


Comanról: Normális fejlődési folyamatban van. Nem csak a gyorsaságára épít, a megfelelő pillanatban passzol, beadással operál. A nagy tempóban való beadás nem lehetséges, a fociban néha az ilyen apróságok is fontosak. Nagyszerű jövő áll előtte, talán egy abszolut vezérjátékos válik belőle.

Hoeness szavazásáról: Realizáltam, megjegyeztem, de nem kommentálom. Ha valaki ismeri Uli Hoenesst, az tudja, hogy ő egy érzelmes ember. A Stuttgart elleni meccs után egyből fanklublátogatáson vett részt és érintett minden olyan témát, amiről kérdezték.


Aubameyangról: Feltételezem, hogy ott lesz holnap. Ő egy gyors, állandó játékos, megadjuk róla a szükséges információkat a játékosainknak. Az alapvető taktikai irányzatot viszont nem érinti.


A kiütéses meccs miatti aggodalmáról: Egyáltalán nem aggódok. Ez egy sport, egy kupameccs. A pályafutásom során sok dolgot átéltem, nagyszerű győzelmeket és fájdalmas vereséget is, emiatt nem fáj a fejem. Néha a szerencsét is ki kell fogni, remélem hogy a csapatom holnap ezt teszi. Sokkal inkább aggódom a világ háborús konfliktusai és a szegénység miatt.


Lewandowskiról: Ő a világ egyik legjobb csatára, nem sokan rendelkeznek ilyen kvalitásokkal. A világ három legjobb csatára közé tartozik. Sajnos az elmúlt időszakban kisebb problémái voltak a térdével. A pénteki edzésen és a VFB ellen újra jobb volt, ha a teljesítményére tekintünk. A szezon fordultával újra nagyon nagyon fontos játékosunk lesz, ugyanis mindig a csapat rendelkezésére áll, ha szükséges, ez teszi őt kivételessé.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top