Német Kupa

Jupp: A helyzetkihasználás a mankónk, megérdemelten győztünk

A Dortmund elleni 2-1-es kupagyőzelemmel kapcsolatos reakciók.

Ribéry duzzogva konstatálta, hogy Jupp a 60. percben lekapta őt. A mester kiválóan reagálta le a helyzetet, Franck is megenyhült.

Jupp Heynckes: Aki látta a 94 percet, az tudja, mi vagyunk a magasan megérdemelt győztesek. Ha Thomas Müller beviszi a 3-0-át jelentő gólt, nagyon nyugodtan játszhattuk volna le a meccset. Az első félidőben őrületesen sokat kellett belefektetnünk, nagy futómunkát kellett végeznünk. Ha az ember ennyit mozog, annak gólokban kell érvényesülnie. Nem tettük meg, ezért az utolsó fázisban egy jó csapattal szemben nyomás alá kerültünk és a befejezéseknél kis szerencsénk is volt. Jelenleg az a mankónk, hogy nem használjuk ki a gólszerzési lehetőségeinket.


Thomas Müller: Nem örülök a második félidőnek, túl passzívak voltunk. De egy 2-0-ás előnynél mentálisan nem egyszerű, az ember ilyenkor inkább visszakapcsol. Hagytuk jönni a Dortmundot és majdnem megkaptuk a 2-2-t. Végül csak a győzelem számít. Sokat dolgoztunk, de a győzelem stílusáról még beszélnünk kell. Most viszont ünneplünk, majd megyünk a szünetünkre.


Jerome Boateng: Legalább egy vagy két góllal kellett volna többet szereznünk, így csak remegve mentünk tovább. Az látható, hogy az év végén hiányzott egy kis erő.

Joshua Kimmich: Már a meccs elején láthatták, hogy győzni akarunk. A második félidőben nem voltunk olyan dominánsak. Rengeteg kvalitás van a csapatunkban, ezt ma újra bebizonyítottuk.


Roman Bürki: Kicsit későn ébredtünk fel. Az első félidő semmi nem volt, az egészet elfeledhetjük, ezt az edző világosan megmondta a szünetben is. Ezután reagálni akartunk, meg akartuk nyerni a második félidőt. Bár megtettük, sajnos a vége nem jött össze. Kis szerencsével egyenlíthettünk volna.


Peter Stöger, a BVB edzője: Azt hiszem, a Bayern megérdemelten győzött, mert főleg az első félidőben nem érvényesítettük azt, amit elterveztünk. Kevés szenvedéllyel játszottunk, gyenge volt a passzmutatónk és a párharcaink aránya is, nem voltunk bátrak. A második félidőben pár dologban jobbak voltunk, a játékban mi voltunk a jobbak. Láttam egy reakciót, ez fontos volt számunkra. Kis szerencsével az utolsó helyzetünknél még hosszabbításra is menthettünk volna. De a teljes összképet figyelve jogos volt a vereség.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top