Átigazolási hírek

II. Tíz német kötődésű tehetség, akik szóba kerülhetnek a Bayernnél

Cikksorozatunk második részében az előzőtől eltérően már olyan német bajnokságbeli fiatalokról, valamint a német bajnokságot már régebben otthagyó támadókról lesz szó, akik esetlegesen kapóra jöhetnek a bajorok számára vagy akiket valamikor szóba hoztak/hozhatnak a klubbal. A következőkben 10 ilyen tulajdonságú labdarúgót és transzferesélyeit mutatjuk be nektek.1 | Julian Draxler ??

Julian Draxler az a focista, akinek az érkezésére talán mindegyik Bayern-szurkoló rábólintana. A 24 éves támadó/szélső a Schalke neveltje, 2015-ben kissé váratlanul az ígéretes jövőt tervező Wolfsburghoz igazolt. Másfél évig bírta, 2016 utolsó heteiben nyíltan kérvényezte távozását, 2017 januárjában le is igazolta őt a PSG, a tavaszi Ligue1 meccsek szinte mindegyikén pályára is lépett. A franciák nyári nagybevásárlása miatt kérdőjeles lett a csapatban betöltött szerepe, a szezon elején csak elvétve játszhatott, ebben az időszakban hozták őt szóba például a Bayernnel is. Azóta Emery új pozíciót talált Draxlernek, akinek a 4-3-3-mas rendszerben már nem elől, hanem a középpálya baloldalán van állandó helye, valamennyi BL-meccsen többet-kevesebbet, de játszhatott is. Julian ügyes cseleiről, pontos labdakezeléséről, kulcspasszairól, váratlan megmozdulásairól híres, többek szerint már kivívta magának a világklasszis státuszt, a nyári Konföderációs kupa legjobb játékosának választották meg, a győztes németek abszolút kulcsemberévé nőtte ki magát. A Bayernnek számtalan lehetősége adódhatott volna a megszerzésére, vagy nem tudtak, vagy nem akartak versenyezni érte. Jelenlegi helyzete elég stabil a PSG-nél, közösségi bejegyzései alapján boldog Párizsban. Vélhetően sokra tartja a helyi projektet, ezért egyelőre nem gondolkozik a távozáson.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Julian Draxler” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


2 | Julian Brandt ??

Egy újabb német, egy újabb Julian – már 2013-ban, amikor még a Wolfsburgban bontogatta a szárnyait, is leigazoltuk volna őt, a jobb perspektíva miatt végül a farkasok U19-es csapatából rögtön a Leverkusen első csapatába igazolt. Rummenigge még abban az évben nyíltan elmondta, szívesen tudná soraiban őt és a hozzá fogható tehetségeket a klub. Brandt szinte az első szezonjától kezdve alapembere a gyógyszergyáriaknak, az idei félszezon mindegyik találkozóján kapott játéklehetőséget (20 meccs, 5 gól, 5 gólpassz), összesen pedig már 153 tétmeccsen játszott a Bayernél (25 gól, 32 gólpassz). A válogatott ranglétrát végigjárta, tagja volt a nyári Konföderációs kupa győztes német keretnek is, bár a döntőben nem lépett pályára. Játékát váratlan technikai húzások, szép cselek, finom labdakezelés, jó ütempasszok jellemzik, elsősorban a pálya jobboldalán és középen tűnik fel. Egy tipikus vonalszélsőhöz képest kissé darabos a mozgása, de még így is fürgének számít. Jelenlegi szerződésében egy 12,5 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ami a mai árakat tekintve elég kedvezőnek tűnik. Az egyelőre kérdéses, hogy a Bayern vezetői az ár-érték arányt veszik majd figyelembe, vagy arra törekednek majd, hogy az elérhető játékosok közül a lehető legjobbat hozzák majd a klubhoz.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Julian Brandt” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=lveZZAXqFIY

[/toggle]
[/toggles]


3 | Timo Werner ??

Timo Werner profilja tökéletesen illene a Bayernbe: A híres stuttgarti akadémiáról kikerült 21 éves német csatár eddig makulátlan önéletrajzzal rendelkezik, a VFB-ben és a német válogatottban is fokról fokra járta a ranglétrát, illetve termelte a gólokat. Alig 17 évesen debütált a ligában, 2016 nyarán el is vitte a nagy ambíciókkal rendelkező Lipcse, azóta 55 tétmeccsen 33 gólt szerzett, a kiszolgálás sem számít a gyengeségei közé. Összesen már 141 bajnokin lépett pályára, tehát rendkívül tapasztalt, négy meccsen szerzett három góljával a Konföderációs kupa győzelemből is tevékeny részt vállalt. A papíron közécsatár, de szélen is jól boldoguló Timo bármilyen pozícióból, testrésszel, ütemben képes betalálni, ez teszi őt annyira erőssé, Heynckes nem érti miért nem igazolta még le a Bayern. Bár Timo korábbi nyilatkozatából úgy jött le, nem a Bayern számít az elsődleges célállomásai közé, talán meglehetne győzni, hogy Németország legjobb klubját válassza, valószínűleg a Lipcse is tudja, nem lesz örökké csapatuk tagja a közelgő VB egyik lehetséges nemzetközi felfedezettje.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Timo Werner” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


4 | Leon Bailey ??

A Leverkusen 20 éves jamaikai futógépe manapság az egyik legfelkapottabb játékos a Bundesligában, a Bild és a Kicker osztályzatai szerint ő lett az őszi szezon legjobbja. Bailey hat góllal és öt gólpasszal csapata legeredményesebbje a kanadai táblázaton, nem csak látványos játéka, de robosztus alkata, kétlábúsága mellett gyorsasága is a fő erényei közé tartozik, edzéseken 36 km/h-nél is nagyobb sebességet is mértek már nála. Technikai képzettsége kiemelkedő, ütemtelen labdakezelése miatt a döntései nehezen kiszámíthatóak. Személyiségileg is rendben van a srác, elsősorban csapatjátékos, ha kell saját magát kritizálja, de folyékonyan beszél angolul is. Leon 14 éves korában került Ausztriába, megjárta már Szlovákiát és Belgiumot is, a gyógyszergyáriak 2017 januárjában szerezték meg 13,5 millió euróért, piaci ára ennek háromszorosát éri. Völler elmondta, az elmúlt években bizonyították, tudnak nemet mondani, később viszont arról nyilatkozott, az őrült ajánlatokat mindenképp meghallgatják majd a jövőben. Természetesen Angliából is élénken figyelik a jamaikai játékát.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Leon Bailey” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=T7-87iOlEsg

[/toggle]
[/toggles]

5 | Christian Pulisic ??

A még mindig csak 19 éves amerikai szélsőt 2015-ben, az ismeretlenül csengő Pennsylvania Classics csapatából fedezte fel a BVB, mára már a Bundesliga, ezáltal a világ egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, a voksok 94 százalékával az év amerikai focistájávának is megválasztották. Pulisic egy olyan irányítói, játékszervezői vénával megáldott spíler, aki bár még nem túl gólerős, de mindkét lábával jól bánik a labdával, ezáltal középen és mindkét szélen jól boldogul. Korához képest rendkívül éretten játszik, nem bonyolódik bele felesleges cselekbe, ha kell lelassít és átgondolja a következő lépést, ha arra van szükség, gyors tempófutással hagyja ott az ellenfeleket, szóval minden alapfeltétele adott, hogy jelenleg, jövendőbeli klubja meghatározójává váljon. A szakértők közül is sokan tudnák őt elképzelni a Bayernben, ezt két dolog nehezítheti: A hasonló kategóriájú Dembelé 100 milliónál is magasabb átigazolási díja és Rummenigge áprilisi ígérete, miszerint: „Grantálhatom, hogy nem álltunk kapcsolatban, és nem is fogunk ezekkel a játékosokkal kapcsolatban állni. Ezenkívül miért adná el őket a Borussia?” – utalva Pulisicre, Weiglre és Dembelére. Az összképet tekintve tehát nem valószínű, hogy meg tudjuk/akarjuk fizetni Christiant, vannak nála olcsóbb, de ugyanolyan, talán jobb megoldások is a piacon.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Christian Pulisic” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=2qp9SH22T7s

[/toggle]
[/toggles]


6 | Jann-Fiete Arp ??

Valószínűleg a HSV szemtelenül fiatal, 17 éves középtámadójának a teljesítményét több óriásklub mellett a Bayern München is figyelemmel kíséri. Arp 2000-es születésű, klubja történelmének legfiatalabb gólszerzője, illetve az első aki az új évezredben születettként talált be a ligában. Arp mutatói önmagukért beszélnek, az U17-es válogatottban 17 meccsen 15 gólt szerzett, az U19-es bajnokságban pedig 3 meccsen 7-szer talált be. Miután a Hannover fiataljainak négy gólt gurított, onnantól már csak a Bundesligában lépett pályára, első két meccsén 1-1-szer be is talált. Még rengeteget kell érnie, de a róla készült összeállításokból jól látható, a legkülönbözőbb szituációkból is képes veszélyt teremteni a kapura, nem csak gyorsasága, technikai adottságai is kiemeli őt az átlagos csatártehetségek közül. A Bayern egy jól időzített, tisztességes ajánlattal jó esélyekkel szerezhetné meg Arp játékjogát, hogy aztán kölcsönadva hagyja fejlődni a fiatal tálentumot.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jann-Fiete Arp” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


7 | Kai Havertz ??

18 éves, támadó középpályás, szélső. A német utánpótlás egyik legkiemelkedőbb tehetsége, személyét és játékstílusát is Michael Ballackéhoz hasonlítják. 11 éves korában került a Leverkusenbe, a nagycsapatba 2016-ban, 17 évesen verekedte fel magát. Eleinte beugró szerep jutott neki, de a tavalyi szezon vége felé egyre többször állította be őt edzője, idén majdnem minden bajnokin játszhatott, összesen 45 alkalommal lépett pályára a profik között. Tavaly, 17 évesen négy gólt szerzett a bajnokságban, ami elismerésre méltó teljesítmény, idén eddig egy gólt lőtt és ötöt készített elő. Kétlábas, 1.90 magas, de kora ellenére megfontolt támadó. Fáradhatatlan, fürge és jól passzol, kiváló játékmester. Hosszú út áll még előtte, azonban nem lenne meglepő, ha a bajor rekordbajnok a következő szezonok valamelyikében megpróbálkozna a transzferrel. Egy februári hír szerint előkelő helyen állt a Bayern listáján, a Leverkusen azonban ragaszkodik tehetségéhez.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Kai Havertz” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


8 | Amine Harit ????

A Schalke nyáron érkezett középső, jobbszélső középpályásának elmondása szerint tavaly a Bayern is akarta őt, de az állandó játéklehetőség és az ezáltali nagyobb fejlődési lehetőség miatt inkább a királykékeket választotta. A Bayern nem szokta a korábban felfigyelt játékosokat túlságosan szem elől téveszteni, valószínűleg a francia U-válogatottakban játszó, de a marokkói felnőttcsapatot választó játékos teljesítményét is figyelgetik az illetékesek. A Nantes nevelése fizikailag még nem túl erős, gyorsaságban sem túl kiemelkedő – épp ezért inkább az ellenfél térfelének közepén tűnik fel, gyakran jó ütempasszokkal operál. Technikai képzettsége is megfelelő, még rengeteget fejlődhet. Ebben a korban viszont vannak nála talán jobb megoldások is.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Amine Harit” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


9 | Bruma ??

Teljes nevén Armindo Tué Na Bangna, Bissau-Guineából származik. A Sporting neveltje, végigjárta a korosztályos csapatokat, hogy aztán egy évig a nagyokat szolgálja. 11 millióért igazolta le ezen idény végén őt a Galatasaray, amellyel 2015-ben török bajnok, török kupa-, majd szuperkupagyőztes is lett. Tavaly megfordult a Real Sociedadban is, de végül idén nyáron Lipcsében kötött ki. A friss ezüstérmes kezdőjébe gyorsan beverekedte magát, idén pedig már tizenhétszer szerepelt fehér mezben. Mindössze egy gólt szerzett (amely találat egyébként nem sikerült csúnyára), emellett pedig egy asszisztot jegyez idén, de kétségkívül hasznos tagja a csapatnak. Sebesen játszik a széleken, de okosan húz befelé is, cselei pedig szemet gyönyörködtetőek. Jobb lábas, csatárposzton is bevethető. A Lipcse tizenkét és fél milkáért vásárolta meg a török óriástól, ha pedig visszatér formája, talán ennek a kétszeresét is kérhetik a riválisok érte. Ki tudja, lehet megérné.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bruma” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=48bwk03OnXE

[/toggle]
[/toggles]


10 | Mesut Özil ??

Az utóbbi időkben egyre több kritika érte a török származású világbajnokot, azonban rendre bizonyítja kiválóságát. A Schalkéban nevelődött, a Werderben emelkedett ki, a Realban bizonyította klasszisát, az Arsenalban pedig – ha jó napot fog ki – csapata egyik húzóembere. A londoniaknál eltöltött négy éve alatt három FA-kupát nyert, ha pályafutása utolsó fázisában újabb címeket szeretne nyerni, váltania kell. Híres gólpasszairól, jelenlegi klubjában már 62-szer szolgálta ki társait, de karrierje során összesen több mint 200 asszisztot jegyezhet, idén 16 meccsen 4 gólt és 5 gólpasszt számlál. Mesut Özil kiváló balossal rendelkezik, emelett rendkívül technikás, passzjátéka is kiemelkedő, jól vált ritmust. A német válogatottban alapemberként számított rá Löw, kérdés a VB-n milyen szerepet szán neki a szövetségi kapitány.  Jelenlegi kontraktusa nyáron jár le, tehát ha nem hosszabbít, ingyen igazolhatóvá válik, emiatt valószínűleg több topcsapat is megkeresi majd őt. A középpálya telítettsége miatt nem valószínű, hogy lecsapunk rá, de Uli Hoeness személyét ismerve nem is zárhatjuk ki teljes mértékben, hogy nem kerül szóba esetlegesen a Bayernnél is Mesut neve.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Mesut Özil” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Az első részben olyan külföldi toptámadókat, elsősorban szélsőket mutattunk be, akik a jövőben érdekesek lehetnek a Bayern számára, ebből derül ki az is, miért kezdtük el egyáltalán kigyűjtögetni a legígéretesebbnek tűnő játékosokat. Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top