Átigazolási hírek

Így váltak be a Bayern téli szerzeményei

Áttekintés a Bayern új évezredbeli téli átigazolásait illetően.

Sandro Wagner személyében a Bayern a téli átigazolási időszakban erősítette meg csapatát, ez korábban csak ritkán volt jellemző a német Rekordbajnokra. Összegyűjtöttük, az új évezredben kiket szereztünk szezon közben és milyen szerepet töltöttek be a csapatban.

Slawomir Wojciechowski
Érkezett: 2000.01.01.
Innen: FC Aarau
Ennyiért: 700.000
Távozott: 2001.07.01.

A lengyel baloldali középpályás 27 évesen érkezett, összesen hat tétmeccsen lépett pályára. Háromszor a bajnokságban, egyszer a BL-ben, kétszer a DFB-kupában játszott, de ezekből csak egy meccset játszott végig, összesen 262 percet töltött a pályán. Másfél év után távozott.


Julio Dos Santos
Érkezett: 2006.01.01.
Innen: Cerro Porteno (Paraguay)
Ennyiért: 2,7 millió
Távozott: 2008.07.01.

A paraguayi játékos 23 évesen nagy ígéretként jött a Bayernbe, de neki sem volt nagy jövője itt, balszélsőként összesen 193 percet töltött a pályán. Papíron két és fél évig volt a bajorok játékosa, ebből ténylegesen egy évet játszott a Bayernben, szinte fél évenként lett kölcsönadva, megjárta a Wolfsburg, az Alméria, a Gremio csapatát is. A münchenieknél nyolc tétmeccsen lépett pályára (5 bajnoki, 2 BL, 1 kupameccs), egy gólpassz írható az ő számlájára. 34 évesen jelenleg hazájában focizik.


Breno Vinicius Rodrigues Borges
Érkezett: 2008.01.01.
Innen: Sao Paulo
Ennyiért: 12 millió euró
Távozott: 2012 nyarán börtönbe vonult

Breno 19 évesen szupertehetség státuszban érkezett a Bayern belsővédői posztjára, első két évében 15 meccsen kapott játéklehetőséget. Fél év nürnbergi kölcsönjáték után további két évig volt a Bayern játékosa, 18 meccset kapott, majd háza felgyújtása után 2012 nyarán 3 év 9 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselete és a Bayern utánpótlásában kapott edzői segédmunkájának köszönhetően csak két és fél évet kellett ülnie. 2014 decembere óta újra focizik, jelenleg 28 éves és a nevelőklubja játékosaként a Vasco Da Gamanál játszik kölcsönben, a meccsek javát végig is játszotta.

Képtalálat a következőre: „Breno bayern”

Landon Donovan
Érkezett: 2009.01.01.
Innen: Los Angeles
Ennyiért: kölcsönbe
Távozott: 2009.03.10.

Az amerikai soccertörténelem egyik legnagyobb alakját három hónapra, az MLS kezdetéig vette kölcsön Klinsmann a Bayernbe, ez idő alatt sem alkotott maradandót a 157 válogatottsággal végző Donovan. Hét tétmeccsen összesen 153 perc játéklehetőséget kapott, gólt nem szerzett, gólpassz sem fűzhető a nevéhez. Sok értelme nem volt őt akkor megszerezni.

Képtalálat a következőre: „landon donovan bayern”


Luiz Gustavo
Érkezett: 2011.01.01
Innen: Hoffenheim
Ennyiért: 17 millió
Távozott: 2013 nyara

A Bayern legjobb téli igazolása volt Gusti, Van Gaal irányítása alatt szerezte meg őt a klub. Javi Martínez érkezéséig csapata alapembere volt, de a baszk érkezését követően is rendszeresen kapott lehetőséget, akkor már Jupp Heynckestől. Tagja volt a triplázó csapatnak, de a brazil válogatottba is beverekedte magát. Összesen 100 meccset játszott a Bayernben, Pep Guardiola érkezése után úgy döntött, az állandó játéklehetőség miatt továbbáll. A Wolfsburgban stabil ember volt, nyár óta a Marseille játékosa.

Képtalálat a következőre: „luiz gustavo bayern”


Serdar Tasci
Érkezett: 2016.01.01.
Innen: Szpartak Moszkva
Ennyiért: 2,5 millióért kölcsönbe
Távozott: 2016.06.30.

A Bayern belsővédő problémái miatt, Reschke ajánlására jött vésztartaléknak, fél éves kölcsönszerződése alatt ennek megfelelően csak három meccsen lépett pályára – ebből egyet játszott végig, nem is alkotott semmi maradandót ittléte alatt. Fél év után visszatért a Szpartakhoz, ma is ott focizik.

Képtalálat a következőre: „tasci bayern”


Reméljük Luiz Gustavohoz hasonlóan a szintén Hoffenheimtől érkezett, ott kiteljesedő, hazatérő Sandro Wagnert is a jó téli átigazolások közé sorolhatjuk majd. A róla készült videós összeállítás mindenesetre bíztató, jó alternatívája lehet majd Robert Lewandowskinak.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top