Interjúk és nyilatkozatok

Hummels: Még sok fejlődési potenciállal rendelkezünk

A Bayern belsővédője a klub hivatalos honlapjának adott interjút, amelynek második része holnap lát napvilágot.

Az utolsó meccsen már túl vagytok. Örülsz a téli szünetnek?

Nagyon örülök, nagy rajongója vagyok a téli szünetnek. Ráadásul most még különösebb fontossággal bír számomra. Fejben és testben is rendesen fel kell töltődnöm, mert január 2.-ától remélhetőleg július közepéig folytatódik a szezon. Jót, hihetetlenül jót tesz a rövid szünet még akkor is, ha csak tíz napról van szó.

Hogyan értékeled az első félévedet?

Vegyesen. Kiváló őszi szezon van mögöttünk, bár eleinte egyáltalán nem festett jól a dolog. De szuper fordulatot vettünk. A Bundesligában jelenleg tökéletes helyezetben vagyunk, a Bajnokok Ligájában 18-ból 15 pontot szerezve mentünk tovább, a DFB-kupában is ott vagyunk a negyeddöntőben. Egy csapásra fordult sok dolog ismét nagyon jóra, de úgy gondolom, hogy még sok fejlődési potenciál van bennünk.

Szerinted mi volt a fordulat döntő oka?

Természetesen az edzőváltás is szerepet játszott. Gondoskodott arról, hogy ismét nagyobb koncentrációval, akarattal és törekvéssel játsszunk. Ez egyértelműen egy fontos tényező volt, de nem az egyetlen.

Melyik meccs marad meg az emlékezetedben?

Negatív értelemben a Párizs elleni meccs, de szerencsére nem voltak egyéb rosszabb meccsek. Természetesen megemlíthetem a két 2-0-ás vezetésről leadott döntetlenünket. Pozitív volt a lipcsei kupathriller, a PSG elleni nagyszerű visszavágó és önmagam számára a Glasgow elleni mérkőzés. Az egészen különlegesre sikerült, akkor szereztem meg életem első Bajnokok Ligája gólját a Bayern Münchenben.





A nehéz kezdet ellenére tizenegy pont előnyötök van a ligában…

A lehetséges 51 pontból 41-et megszerezve állunk az élen, ez egy erős teljesítmény. A Bayern Münchenen kívül nem sok csapat tud ekkora előnyt kiépíteni. A Dortmunddal akkoriban azt hiszem 43 pontünk volt. De az előny természetesen azért is ilyen nagy, mert egyik üldözőnknek sem sikerült folyamatosan győznie. A többi csapatnak is voltak hullámvölgyeik. Kétségtelenül nekünk is voltak gyengébb szakaszaink, viszont tudtunk győzni, legutóbb háromszor 1-0-ra a bajnokságban.

Hogyan töltöd a szabadnapjaidat?

Pár napig Münchenben maradok, majd a feleségemmel és a barátaimmal pár napig nyaralni megyünk. Minden nagyon nyugodtan fog alakulni, a várandós feleségem miatt nem tudunk messzebb menni, inkább a közelben maradunk. A téli szünetben a fizikai és szellemi feltöltődés mindig az egyik legfontosabb. Valamelyest vigyáznom is kell magamra, nem szabad túl aktívnak lennem. Ki kell használnom a nyugalmi szünetet, a szervezetemnek jelenleg sürgős szüksége van rá.

Mit kívánsz az új évre?

Sportszakmai szempontból remélem, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, hogy tovább fejlődünk. A saját magamat illetően pedig azt, hogy továbbra is tartsam azt a magas szintet, amelyen játszom – azt hiszem kimondhatom ezt. A legfontosabb alapfeltétele ennek az egészség. Tulajdonképpen ez az, amelyet minden játékos kíván a másik számára, mert mindenki tudja: Ha nem vagy egészséges, minden más csak másodrangú.


Az interjú második felével a holnapi nap folyamán jelentkezünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top