Interjúk és nyilatkozatok

Hummels: Ha továbbjutunk, beszélhetünk egy BL-elődöntőről

Mats az fcbayern.de-nek adott interjújának második része. Szó esik a VB-ről, a legemlékezetesebb és legfeledhetőbb meccseiről is.


A Bundesligában nagy előnyre tettetek szert, illetve a DFB-kupában és a Bajnokok Ligájában is átteleltetek. Milyen esélyekkel számolsz a Királykategóriában?

Ismét nagyon jók az esélyeink, az elődöntőre gondolok, onnantól sok apróság, részlet fog dönteni. Azt hiszem, hogy a Besiktassal egy olyan sorsolást kaptunk, amely bár nehéz, de mégis mi vagyunk a favoritok. Ha továbbjutunk, a szerencsés sorsolás és a napi forma is számítani fog, de rendelkezünk azzal a formával, hogy újra az elődöntőről beszélhessünk.

Nyáron pedig jön a VB. Sokat foglalkoztál már ezzel az eseménnyel?

A sorsoláson vagy az edzőközponton kívül nem nagyon. Ezekben a pillanatokban viszont természetesen óriási az elővárakozás.

Mit gondolsz róla pár nappal a csoportsorsolás után?

Valamelyest meglepődtem, amikor páran szerencsés sorsolásról beszéltek, én másképp látom a helyzetet, szerintem egy igazán nehéz csoportba kerültünk. Természetesen senki nem kimondott favorit a VB-győzelemre, de nincs gyenge ellenfelünk. Három olyan meccsünk lesz, amelyen keményen kell dolgoznunk, az összes ellenfél sok egyéni kvalitással rendelkezik. A dél-koreai csapatban például ott van Heung Min Son, a mexikóiban Chacharito és mások, vagy a svédek között Emil Forsberg és talán Zlatan Ibrahimivic is, ha fitt lesz. Ezért egyáltalán nem szabad alábecsülnünk a csoportot. Az első meccstől kezdve teljes erőbedobással kell teljesítenünk, különben hirtelen még bonyolulttá is válhat a helyzet.

Elég aktív vagy a közösségi médiában. Emlékezetes pillanat volt idén, amikor leöntötted magad kávéval. Sokan reagáltak rá?

Nagyon sokan és újra mindig előkerül. Hihetetlenül viccesnek találom, mások helyében én is halálra röhögtem volna magam rajta. Ráadásul ez a gonosz röhögés Thomastól a háttérben… Vicces videó, amellyel a rajongók is vicces dolgokat műveltek.


https://www.youtube.com/watch?v=ymPBJu-Rftc


Ez a fajta önkritika segít neked, hogy komoly futballbizniszben is talpon maradj?

Nem tudom, hogy szüksége van-e rá az embereknek, de mindenképp megvan bennem. Tudok saját magamon is röhögni, ez egyértelmű.

Ehhez illik az, amit a saját honlapodon írsz: „Minden meccsen elvárom magamtól, hogy ne hibázzak. Még soha nem sikerült.”

Igen, ez az optimális eset. Minden szezon előtt elmondom, hogy 102 pontot akarok szerezni. Persze ez soha nem fog megtörténni. De ezen a szinten az embernek olyan követeléseket kell maga elé állítania, ami nem összeegyeztethető akkor, ha az ember hibázik. Főleg a nagyobb hibákon gondolkozom el, ekkor bosszús vagyok magamra.

Ezzel kapcsolatban: Melyik meccset neveznéd meg az eddigi legjobb találkozódnak?

Ez nehéz kérdés, fogalmam sincs – volt pár jó meccs. A legutóbbi ilyen, amely az emlékezetemben maradt, az a csehek elleni válogatott meccs, az utolsó percben szerzett győztes gólom miatt. Azok a meccsek, ahol védekezőleg figyelemfelkeltő vagy, sok támadást akadályozol meg, majd egy gólt előkészítesz vagy egyet te magad szerzel. Ezek a meccsek emelkednek ki.

Legszívesebben melyik meccset felejtetted volna el gyorsan?

Szerencsére a közeli múltban nem sok ilyen volt. Korábban volt pár, amikor mentálisan nem voltam a topon. A 2012-es EB-elődöntőt is ide sorolnám be. Nem csak azért, mert egy gólt eredményező beadást nem akadályoztam meg, hanem az egész meccs miatt. Érdekességképp, Balotellivel nem voltak problémáim, bár két gólt szerzett, egy az egyben jó voltam vele szemben. Inkább Cassanoval voltak az óriási problémáim, a szokatlan játékstílusa nagy problémák elé állított. Ez egy bosszantó meccs volt, mert ilyen színfalak előtt az ember természetesen szívesebben végezne másképp.

2017-ben nem csak sportszakmailag éltél át sokat, de a ThoMats-Challenge is életre kelt. Hogyan is álltok most?

Azt hiszem 4-3-ra vezetek. Ez tényleg sok örömet okoz. De ezt csak akkor tudjuk csinálni, ha sportszakmai téren is passzolnak a dolgok. Mindig az az elsődleges. Kis időtöltésnek nekünk és a szurkolók számára viszont ez tényleg egy jó dolog.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”ThoMats Challenge” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]

Az interjú első része:

Hummels: Még sok fejlődési potenciállal rendelkezünk


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top