Egyéb

Edzőkérdés: Hasenhüttl neve is felmerült

A Sport1 szerint került szóba a klubnál a Lipcse-edző neve.

Az exkluziv híreiben nem mindig hiteles Sport1 szerint a Bayern München vezetősége Ralph Hasenhüttl nevéről is diskurál, mint lehetséges Jupp utód.

Az 50 éves Ralph 2002 és 2004 között támadóként játszott a Bayern II-ben, jelenleg a Lipcse vezetőedzője, csapatával pedig szép és eredményes focit játszat, keretéből mondhatjuk, hogy a lehető legtöbbet hozta ki. Épp ezért is gondoljuk, hogy akár tényleg beszédtéma lehet az ő neve.

Hasenhüttl december elején a már akkor is felmerült pletykákról az alábbit nyilatkozta: „Nem hiszem, hogy egy Hasenhüttl esélyes lehet az FC Bayern számára. Az FC Bayern a világ bármely edzőjét megszerezheti. Egy olyasvalakit, aki lényegesen több tapasztalattal és címmel rendelkezik, mint én.”



Ebben igaza van, kérdés, ki mozdítható a nyáron. Szóba jött már például Tuchel, Löw, Klopp és Nagelsmann neve is, ilyen-olyan módon kb ilyen sorrendben is lőjük be az esélyeket, ha csak őket nézzük. Hasenhüttlt valahova Klopp és Nagelsmann közé saccolnánk be. A hoffenheimi edző még nagyon fiatal lenne a Bayernbe. Jupp többször nyomatékosította, tapasztalatot kell szereznie, rá pedig hallgatni fognak a vezetők. Illetve lehetséges, hogy nyártól a BVB székét veszi majd át Julian. Az inkább 2019-re szóba hozott Löw esetében pedig nem lenne elképzelhetetlen, hogy a VB után vállalna klubedzői feladatot a Bayernnél.

Heynckest egyébként szívesen marasztalná további egy évig a Bayern, a nem mellébeszélő 72 éves mester azonban többször is elmondta, nem szeretne hosszabbítani, a klub nehéz helyzete miatt vállalta a szezon hátralévő részét. A klubnak ezt nehezen, de el kell fogadnia, Brazzo december elején le is nyilatkozta, január végén-február elején be is jelentenék „valamit”. Vélhetően az új edző kilétét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top