Interjúk és nyilatkozatok

Wagner: Jupp egy hihetetlen személyiség

Wagner először nyilatkozott hosszabban, mióta visszatért a Bayernbe.

Az első Bayernnél eltöltött napjairól: Nagyon jól vettem fel a ritmust. Sok kollégámat ismertem már, csak keveseket nem. Eddig igazán nagy örömet jelent itt lenni, de az edzésgyakorlatok nagyon, nagyon fárasztóak voltak. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, várom már a következő heteket. Örülök, hogy újra itt lehetek a Bayernnél, vannak rosszabb karrierek is. Természetesen ez egy teljesen más szint, mint más Bundesliga csapatoknál. Az edzés minősége és a tempó nagyon magas, az embernek végig koncentráltnak kell lennie. Ez a legszebb, ami történhet, ez fejleszt tovább – ha minden nap padlógázzal mész.


Egy Lewával való kétcsatáros rendszerről: Jupp azt mondta, hogy eltudja képzelni. De sok minden megtörténhet. Nem sokat gondolok erre, végeredményben gyakran jöhet össze teljesen más összeállítás is.


A Bayernnél betöltött szerepéről: Jupp Heynckes egyszerűen azt akarja, hogy mindenki padlógázzal teljesítsen – Tudom, hogy mi vár itt rám, az, hogy padozni fogok. De amiatt senkinek nem kell aggódnia, hogy a szezon végéig nem kap játéklehetőséget. Ennélfogva viszonylag nyugodt vagyok. El kell végeznem a házi feladatomat, ezen leszek. Segíteni akarok a csapatomnak támadásban és védekezésben is. A többit majd meglátjuk.


Lewandowski térdproblémái miatti szünetéről: Mindketten régóta vagyunk a szakmában. Nem sok időbe telik az embernek megismerni egymást a pályán. Számomra nem előny a hiánya, az előny az lenne, ha minden játékos fitt lenne, mert akkor nagyobb esélyünk lenne egy sikeres tavaszi szezonra.





Az átigazolásának hatásáról és a kevesebb játéklehetőségről a VB-évről: Alapvetően ezt fontolóra lehetett volna venni. De amikor a Bayern jelentkezett, az egy különleges helyzetet jelentett számomra, ezért nem sokat gondolkoztam, illetve egyáltalán nem is gondolkoztam rajta. Számomra világos volt, hogy újra haza akarok térni, a klubomhoz.


Jupp Heynckesről: Azt mondtam Jogi Löwnek: A sportszakmai helyzettől függetlenül hihetetlenül sokat tanulok az ilyen személyiségektől. Számomra óriási megtiszteltetést jelent Jupp Heynckesszel együtt dolgozni. Ő egy hihetetlen személyiség, amikor is belép egy helyiségbe vagy akkor is, ha beszédet tart a csapat számára vagy épp egy-egy kisebb egyéni beszégetésbe kezd. Lenyűgöző, hogyan tud egyetlen ember egy ilyen csoportot összefogni, ez magáért beszél. Örülök, hogy szakmailag tanulhatok tőle. Jó beszélgetést folytattam Jogival, ő is azt mondta, meg kell lépnem ezt az átigazolást. Számomra ez volt az egyetlen jó döntés.


A rövid téli szünetről: Az edzői stáb természetesen azt akarja, hogy az elejétől kezdve nagyon magas színvonalon, magas intenzitással teljesítsünk. Csak öt napot leszünk itt és nem lesz sok időnk a Leverkusen elleni meccsig. Az elmúlt hetekben nem játszottam, ezért egy-két nappal több időre van szükségem a formám visszanyeréséig. Megpróbáltam télen futni és jól felkészülni.


A katari benyomásairól: Egyáltalán nem látunk sokat az országból. Sötétben érkeztünk, a repülőtérről egyenesen a hotelt vettük célba…Tehát akár Ausztriában vagy Spanyolországban is lehetnénk. A létesítményen és a repülőgépen kívül nem sokat látunk. Ezért nincs nagy tapasztalatom az országról, először vagyok itt.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top