Átigazolási hírek

Thiago ügyében beszélt a Barcával Mazinho

A spanyol sajtó számolt be a katalán klub és Mazinho tervéről.

Egyelőre még kérdéses mikor térhet vissza novemberi, Anderlecht elleni combsérüléséből Thiago, de amíg rehabilitációs programot végez Münchenben, addig hazájában a Mundo Deportivo azt írja: Mazinho, Thiago apja-ügynöke találkozott a Barcelona képviselőivel, hogy megbeszéljék a 26 éves középpályás valamikori visszatérésének lehetőségét egymással. Konkrét erőfeszítéseket állítólag még nem tesznek a gránátvörös-kékek.

Thiago a La Masiában nevelkedett, 2009-től 2013-ig a Barca felnőttcsapatának játékosa volt, amikor Pep Guardiola kifejezett kérésére 25 millióért a Bayernbe igazolt. A katalánok azóta is sajnálják a távozását és a szerződésébe lefektetett aprópénzről szóló záradékot, szívesen látnák újra egykori játékosukat.
Kigyűjtöttünk pár korábbi idézetet amiből vonjuk a konklúziót:

Alcantara a katalán rádiónak tett nyilatkozatában sérülése előtt nem sokkal elmondta: „Barcelona mindig az otthonom lesz, nem csak a klub, hanem a város is, mindig különleges figyelemmel követem őket. Nem mondhatom azt, hogy valamikor visszatérek ide, mert nagyon jól érzem magam a Bayernnél. Viszont a labdarúgásban nagyon gyorsan változhatnak a dolgok és bármi lehetséges.

Thiago áprilisban 2021-ig hosszabbított a Bayernnel, akkor azt mondta: „A családom és én nagyon jól érezzük magunkat Münchenben, itt egyszerűen minden passzol. Addig biztosan maradok, amíg az FC Bayernnel meg nem nyerem a Bajnokok Ligáját.”

Mazinho, Thiago apja és ügynöke idén februárban: „Thiago félelmetesen jól érzi magát Münchenben, sok barátra lelt itt és a pályán is hihetetlenül jól érzi magát. Azt hiszem sokáig fog az FC Bayernnél maradni.”

Konklúzió: Ahogy a lap is írta, állítólag egy későbbi visszatérésről diskuráltak a felek, így Thiago valószínűleg egy ideig még marad a Bayernben. De előbb-utóbb, legkorábban a Bayern BL-győzelme esetén valóban visszatérhet nevelőklubjához a Művész. Sok múlik majd a Bayern leendő edzőjén is, aki sok opció közül válogathat majd a középpályán…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top