Bundesliga

Értékes győzelem Leverkusenben az év első meccsén

Harcos mérkőzésen aratott kétgólos győzelmet a Bayern München a Bayer Leverkusen otthonában, de a három pont itt is behúzva. Debütált Sandro Wagner is.

Harcos mérkőzésen aratott kétgólos győzelmet a Bayern München a Bayer Leverkusen otthonában, de a három pont itt is behúzva. Debütált Sandro Wagner is.



Nem sokon múlt, de a Bayern sikeres rajtot vett 2018-ban, a 12 meccs óta veretlen Leverkusen otthonában sikerült a bajoroknak évek után győznie – Jupp csapata a hétvégi meccsek függvényében akár 14 pontra is növelheti az előnyét a bajnokságban. Javi Martínez és Franck Ribéry szezonbeli első bajnoki találataira Volland egy szerencsés góllal válaszolt, de további gólokat már nem tudtak szerezni a gyógyszergyáriak – ellenben Jamesszel, aki a meccs végén lőtt még egy csodálatos szabigólt is. Sandro Wagner csereként beállva debütált, de komolyabb helyzet nem adódott előtte.


FCB: Ulreich – Rafinha, Süle, Boateng, Alaba – James, Martinez, Vidal – Robben (Coman, 65′), Müller (Tolisso, 90′), Ribery (Wagner, 79′)

B04: Leno – Tah, S. Bender, Wendell – Havertz, L. Bender, Kohr (Alario, 65′) , Bellarabi (Henrichs, 61′) – Bailey, Volland, Brandt (Mehmedi, 77′)

Gólok: 0:1 Martínez (32′), 0:2 Ribéry (59′), 1:2 Volland (71′), 1:3 James (90′)





A mérkőzés nagy irammal kezdődött, a Bayern München pedig csak enyhe fölényt tudott kialakítani. A hazaiak eközben szokásukhoz híven favágóként dolgozták meg a bajorokat. Ezután mindkét védelem több helyet adott a másiknak, ez pedig a helyzetek számának növekedését jelentette. Utolsó passzok és labdaátvételeken csúszott el többször is a támadás menete. A szögletek száma a mi oldalunkon egyre csak nagyobb lett (a félidőig hat Bayern-sarokrúgás került beadásra), a mérkőzés első gólja is ebből alakult ki. Spanyol középpályásunk, Javi Martínez már a kilencedik találatát szerezte, mióta nálunk focizik. A félidőben 0-1-es vendég vezetés került jegyzőkönyvbe. A második játékrész elején rögtön kapufát talált a Leverkusen, de Müller révén több helyzetünk is akadt, miután a csékánk okosan játszott össze Robbennel és Ribéryvel. Utóbbi szerezte a újabb gólunkat, a francia szélsőnek idén ez volt minden sorozatot figyelembe véve a második találata. Bő tíz perccel később szépített az ellenfél, de a végére már nem maradt újabb gólra erejük. Még az utolsó percekre Sandro Wagner állt be, James pedig egy újabb góllal toldotta meg a számlálót, és Daniel Siebert a kilencvenedik perc után 3-1-es Bayern-győzelemmel fújta le a mérkőzést.



| Az első félidő történései:

A 4. percben Ribéry kapott nagy labdát Robbentől a tizenhatos közepén, de túl sokáig várt, a leverkuseni védelem pedig tette a dolgát.

A 10. minutumban Kevin Volland kapott sárgát, Javi Martínezt ütötte le a kezdőkörben. Nem sokkal később, a 15. percben pedig Bellarabi lett büntetve egy kártyával veszélyes játéka miatt. Eddigre már hét szabálytalanságot követettek el a gyógyszergyáriak.

Az első nagyobb lehetőség a hazai gárda előtt adódott, Dominik Kohr azonban a kapu mellé fejelt Bailey nagyszerű szöglete után (17′).

A 24. percben Alaba húzta meg a bal szélen, beadását Leno ütötte ki repülve, majd a kipattanót James vágta kapásból mellé.

Első sárga lapját a Bayern csapata Müller révén kapta, aki Vollandot lökte fel a 27. percben.


⚽️ A 32. percben Javi Martínez szerezte meg a vezetést a Bayern Münchennek, miután a Vidal fejese utáni lepattanót ballal vágta a kapu rövidjébe. 1-0 a bajoroknak, csaknem öt év után szerzett újra gólt itt a csapat! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Martínez gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


A 43. minutum újabb sárgát hozott, ezzel egyenlítettünk ki ebben a kategóriában, hiszen Rafinha kapott lapot szabálytalansága után.

A bíró, Daniel Siebert 0-1-es állással fújta le a félidőt a negyvenötödik perc után.



| A második játékrész eseményei:

▪ A második negyvenöt perc első nagyobb helyzetét a hazaiak alakították ki: Leon Bailey húzta meg a jobb oldalon, majd ügyes cselek után a tizenhatos sarkáról tekert a hosszúba, de a felső léc mentett. (55′)


⚽️ Az 59. percben kettőre nőtt az előnyünk, miután James passzát követően Ribéry cselezte magát lövőhelyzetbe és tette el Leno kapujának rövid oldalába jobb lábbal! 0-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Ribéry gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


⚽️ A 71. minutum hozta a meccs első hazai gólját, Kevin Volland megpattanó lövésével szépítettek a leverkuseniek, ezzel lett 1-2!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Volland gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


▪ Kevesen múlott, hogy a Leverkusen egyenlítsen, hiszen előbb Havertz hibázott 100%-os helyzetben, majd Alario is ziccert rontott. (76′)

▪ Sandro Wagner a 79. percben debütált a szezonban, tíz év után ölthette magára újra a bajor mezt.


⚽️ A 91. perc hozta meg a habot a tortára, James Rodriguez talált be a hosszabbításban szabadrúgásból! Gyönyörű góllal 1-3!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”James gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


▪ Többször nem kellett közepet kezdeni, a végeredmény 1-3 lett, a Bayern München továbbra is a Bundesliga élén.


| Statisztika:


| Bő összefoglaló:

(mobilos nézet esetén forgasd el a telefonod)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top