Bundesliga

Heynckes: Nehéz itt győzni, jól játszottunk

A Leverkusen elleni megérdemelt győzelem reakció.


Heynckes: A csapatom összességében nagyon jól játszott taktikailag, főleg a védelemben. A Leverkusen nagyon támadólag lépett fel és minden támadónknak védekező munkát is kellett végeznie. Nehéz dolog Leverkusenben nyerni, ez egy fiatal, sikeréhes, tehetséges csapat, amely ma szokatlanul támadó felfogásban játszott – szerencsére nagyon jól védekeztünk. 2-0 után valamelyest elveszítetük a koncentrációnkat és volt pár labdavesztésünk is – ennek nem szabad megtörténnie. De egyszerűen nehéz győzni itt.

Arról, hogy nem nevezte Wagnert a kezdőbe: Nagy követeléseink vannak és egy új játékosnak egy bizonyos beilleszkedési időre van szüksége, hogy megértse a folyamatokat. Amikor bejött, segítség volt számunkra.

A hazaiak gyenge pontrúgás utáni szituációiról: Ebből merítkeztünk, mert jó pontrúgóink és nagyon jó fejelőkészséggel rendelkező játékosaink vannak, illetve olyanok is, akik a kapu előtt ügyesen ágálnak, mint például Vidal.

Az edzői munkáról: Edzőként nem lehet ezt élvezni. Az ellenfél elemzése, a játékfelkészítés, tréningelőkészüléetek, megbeszélések, játékosokkal és csapattal való megbeszéléssel foglalkozni. A Bundesliga-focit edzőkéne nem tudja élvezni az ember.


Wagner: Sok dolgot terveztünk el, a felkészülés első napjától jól dolgoztunk. Ezt ma is látni lehetett. Csapatként léptünk pályára és sok lehetőséget dolgoztunk ki magunknak. A Leverkusen is egy nagyszerű meccset játszott. De azt hiszem, a győzelmünk rendben van. Nagyszerű dolog így kezdeni.

A Jokerként betöltött szerepéről: Már arra gondoltam, hogy kezdőként is pályára léphetnék. De nem vagyok szomorú, alapvetően pozitív ember vagyok. A világ egyik legjobb csapatánál játszom és válogatott vagyok – tehát szép életem van.


Ribéry: Nagyon koncentráltak voltunk. Természetesen örülök, hogy betaláltam. Mindig nehéz itt játszani. Nagyon jók voltunk ma, de nehéz helyzetben voltunk, mert a Leverkusen nagy nyomást gyakorolt ránk. Jó edzőtáboron vagyunk túl és jó munkát végeztünk. Jobban kell játszanunk a labdával, de örülünk, hogy 3-1-re győztünk, ez itt a fontos.

A meccsről, jövőjéről: A lehető legtovább akarok maradni itt, boldog vagyok és örömet okoz számomra, hogy itt lehetek.

Heiko Herrlich: Nincs szükségünk a szégyenkezésre, támadó elképzeléssel játszottunk és nyomás alá helyeztük az elenfelet. A döntő helyzetekben egyszerűen a Bayern volt a hidegvérűbb. Megvoltak a lehetőségeink, de rendben van a Bayern győzelme.

A Bayern pontrúgásairól: A Bayern pontrúgásai hihetetlenül erősek, nem jól védekeztük le ezeket a szituációkat. A második félidőben Leon Bailey által megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, majd egy kontra után Ribéry góljával 2-0-ás hátrányba kerültünk.


Sven Bender: Az első félidőben nem voltunk elég bátrak. A másodikban jobbak voltunk, de nem sokkal később 2-0 volt az állás. A Bayern újra hidegvérű volt ma, gólokat szereztek, ezért megérdemelten győztek is.


Rudi Völler: A csapat 0-2 után sem adta fel. Mindig saját magunkra figyeltünk és újra visszatértünk a meccsbe. Ezután teljes rizikót vállaltunk, majd végül bekaptuk a harmadik gólt is.


Dominik Kohr: A Bayern rendelkezik ezzel a minőséggel. Nem csak a szűk szituációkból mentesülnek, hanem kihasználják a saját lehetőségeiket is.


Matthias Sammer: Az egyéni minőség, az érettség, a tapasztalat egyértelműen a Bayern mellett szólt. Világosan elmondható, hogy a leverkuseniek nem tudták tartani a Bayern szintjét. Ez egy újabb lépés volt az élvonalban.

Wagner padoztatásáról: Ez kellemetlen. De ez egy csapatjáték és Jupp Heynckes mindig jól eltudja magyarázni a játékosainak adolgokat. Összességében nem egyszerű ez a helyzet a Bayernnél.

A bajnoki küzdelemről: Mindig nagyon elővigyázatos voltam, de a bajnokság már eldőlt. Számomra egyáltalán nem kérdés, hogy az FC Bayern München lesz a német bajnok.


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top