Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge óriásinterjú: Ha Jupp nem marad, akkor is egy minőségi német edzőt fogunk bemutatni

Karl-Heinz a Sky beszélgetős műsorában adott exkluzív interjút, több fő témát is érintett. Ennek részletes kivonatát olvashatjátok most magyarul is.


A csapatról:

Nagyszerűnek tartom a csapat játékát, fellépését. Ami kimondottan tetszik, az az a sikervágy, ahogy továbbra is játszanak a játékosok. Az elmúlt évek edzői mind fenntartották ezt a sikeréhséget, a csapat nagyszerű karakterrel rendelkezik.


Jupp kinevezéséről:

A játékstílus nem volt Bayern-szerű, ezért profin reagáltunk és megkértük Jupp Heynckest a csapat átvételére. Jupp Heynckesszel minden megváltozott, az egész klubot megszilárdította. Mindenki megbízik benne, ezért Jupp a kulcsfigurája annak, amit éppen átélünk.


Hoenessről:

Uli kvalitása és filozófiája fontos a klub számára, újra visszahozhatja a klub termékenységét. A közöttünk lévő kapcsolat épebb, mint valaha. Nem áll egyszerű időszak mögötte. Természetesen először ismét meg akarta mutatni, hogy újra itt van. (…) Nem csak hasraütésszerűen dönt, ő egy nagyon intelligens ember, aki minden döntést nagyon részletesen átgondol. (…) 1974-ben ismertem meg, amikor fiatal játékosként a szomszédszobában voltam. Sok dolgot átéltünk, nagyon jól ismerjük egymást. Ez egy olyan barátság, amelyben tűzbe mennénk a másikért. (…) A hiúság is szerepet játszik, de a mostani helyzetünk tökéletes. A klubon belüli hangulat nagyon jó, nem csak a tabella állása miatt. Azt, hogy különböző véleményeink is vannak, nem tartom helytelennek, de ezeket meg kell beszélnie az embernek.


Ancelottiról:

Sajnos nem úgy alakult vele, ezért olyan döntést kellett hoznunk, amely bár nem szimpatikus, de professzionális volt. Megpróbáltuk őt a megfelelő irányba terelni, de ez nem volt annyira egyszerű. A végső pillanat a Párizs elleni meccs volt, főleg a felállás miatt. Világos volt, ha meghiúsul a meccs, nehéz dolgunk lesz. Éjjel minden követ megmozgattunk, de a megbeszélés természetesen nem volt kellemes. Egy barátnak azt mondani, hogy többé nem áll a szolgálatunkban, természetesen kellemetlen dolog. Vezérigazgatóként az embernek olyan feladatot kell vállalnia, amely nem mindig okoz örömet.


A 13 pont előnyről:

Nem az én feladatom a versenytársakat kritizálni. A fő célunk a Bundesliga, megpróbálunk minden évben német bajnokok lenni. De még nem tartunk ott, hogy a német bajnokság csak az FC Bayernről szóljon.





A Lipcséről:

Azt hiszem, az ellenünk lejátszott kupameccsük tette be a kaput, szerintem ezért szenvedtek az év utolsó Bundesliga-meccsein.


A Bayern dominanciájáról:

Azt hiszem mindannyian örülnének az angol körülményeknek, még ha most a Manchester City is uralkodik ott. Jelenleg a többi liga is egyes csapatok extrém dominanciájáról szól. De a bajnokság az izgalomból, az érzelmekből él. A legszebb bajnokság, amelyre emlékszem az a 2001-es volt. Ha egy csapatnak ekkora előnye van, az érzelmek károsulnak.


A Dortmund behozásáról:

18 pontot vertünk a Dortmundra, néha nem könnyű az ilyesmire magyarázatot adni. De ha a Bayernnek egyszer megy a szekér, akkor nehéz megálljt parancsolni.


Az 50+1 százalékos szabályról:

A DFB ragaszkodott a klubkultúra megőrzéséhez. De jelenleg vannak olyan csapatok, mint a Hoffenheim, a Lipcse, a Leverkusen vagy a Hannover is, amely már nem klasszikus 50+1-es csapatok. Meg kell adnunk a lehetőséget, hogy a klubok saját maguktól dönthessenek. Minden klubnak meg kell találnia a saját filozófiáját.


A megatranszferekről:

A Bayernnél nem fogunk tudni Neymar-féle átigazolásokat teljesíteni, mert nem akarunk belemenni ebbe a kockázatba és nem tudunk ilyen extrém mennyiségű pénzt előteremteni. De ettől függetlenül van stratégiánk, megvertük a PSG-t is.





A jövőtől való félelemről:

Nem félek attól, hogy a jövőben nem játszunk majd meghatározó szerepet. A 10 éves UEFA-együtthatóban a Barca és az angolok előtt állunk. Az átigazolási piacon lévő dolgok tulajdonképpen évek óta csak egy irányba haladnak. Egy 100 milliós átigazolás őrületesen nagy pénz. Ami nagyobb aggodalmat jelent számunkra, az a fizetések növekedése. Az élcsapatok olyan kategóriában vannak, amelyet a német csapatok nehezen tudak követni. Először meg kell keresnünk ezt a pénzt.


Az átigazolási őrületről:

A piacot nem az FC Bayern diktálja. Ha jó játékost akarsz, nem lesz olcsóbb. Ha kvalitást és címet akarsz, akkor jó játékosokra van szükséged. Beszéltem erről Ulival és valamikor mi is kiadunk 80-100 milliót egy játékosért. Azért, hogy tartsuk a szintet, ha szükségessé válik.


A fiatalokról:

Optimista vagyok, hogy az elkövetkezendő években az új Campusunkból olyan profikat láthatunk majd nálunk játszani, mint amilyen Schweinsteiger, Lahm vagy Müller volt.


Az edzőkérdésről:

A nem túl távoli jövőben döntést fogunk hozni. Jupp nem szeretne mindenki kedvence lenni, de minden játékos szereti őt. Teljesen normális, ha amiatt fáradozunk, hogy július után is ő legyen az edző. Türelemre van szükségünk. 72 éves és ez a munka sok energiába kerül, de végül nem zárnám ki, hogy Jupp júliusban is nálunk edzősködjön. A legideálisabb német Heynckes lenne. Okosan kell ágálnunk és taktikáznunk, hogy fenntartsuk a nyugalmat. Ha Jupp nem marad, akkor is egy minőségi, magasan értékelt edzőt fogunk prezentálni, aki német lesz. Jupp minden edzőt meg tud ítélni, ha nem marad, fontos szerepet játszik majd a döntésünkben. Nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy időpontot nevezünk meg vagy Juppot nyomás alá helyezzük. Hogy mindenki más második választás lenne-e Jupp mögött? Nem, lehet, hogy csak később mutatjuk be mint legutóbb, de jövőre is topedzőnk lesz.


Tuchelről:

Alapvetően egy nagyon jó edző, évek óta az első címet nyerte a BVB-vel, ők voltak a legkeményebb ellenfeleink. Hogy nehéz személyiség-e? Egykoron mindannyian azok voltunk. Hasan Salihamidziccsel, Uli Hoenesszel és Jan-Christian Dreesennel gyakran összeülünk és végül mindannyian erre a véleményre jutunk.





Robbéryről:

A 30 éven fölötti játékosoknak csak egyéves szerződést kínálunk. Szükségünk van a türelemre, Ribéry 35, Robben 33 éves lesz. Hihetetlenül sokat kiérdemelt játékosok, de meg kell figyelnünk, hogy olyan szerepet játszanak-e, mint amilyet az elmúlt években játszottak. Mindketten nagyon ambíciózusak, hogy tovább játszhassanak. Részletesen átgondoljuk, türelemre van szükségünk, a döntést csak az következő hónapokban fogjuk meghozni.


Goretzkáról:

Az átigazolásokat illető profilunk erősen a németek irányába van kiterjesztve. Rossz filmben lennénk, ha nem foglalkoznánk egy lejáró szerződésű 22 éves némettel, aki a Konföderációs kupán ragyogott. A játékos dönt, állítólag pár napon belül megteszi – szép lenne ha a Bayernt választaná. Megegyezés csak akkor születik, ha átmegy az orvosi vizsgálatokon és ha a szerződést is aláírja, ott pedig még nem tartunk. Minden nagy klub, a Barcelona, a Manchester City, a Juventus is akarta őt.


Hova kell igazolni?

Ezt még korai megmondani. Az elmúlt évek fejlődése mutatja, hogy az átigazolások idejét egy kicsit ki kell terjesztenünk. Pár döntés még nem született meg (Robbery, Rafinha), pár címért még akarunk hajtani. Ezért fontos, hogy higgadtak maradjunk.


Griezmannról:

Először meg kell határoznunk a pozíciót, hol akarunk fejlődni, hogyan akarunk ott fejlődni. Ehhez a legjobb játékost akarjuk megszerezni. Topcsapatunk van. Újra rátekintettem a keretünkre és azt kell hogy mondjam: Topkerettel rendelkezünk!


A vezetőségről:

Ulinak és nekem még szerződésünk van. Megpróbálunk a mában élni és a lehető legjobban végezni a munkánkat. Ez az elmúlt években egészen jól sikerült. Uli nagyon tüzes! Megpróbáljuk a legjobbat tenni a klub érdekében. A vezetőségben még nem lesznek változások, de célunk, hogy gördülékeny átmeneten menjünk majd keresztül.





Pár keresztkérdés a végére:

Mi okozott volna nagyobb örömet játékosként?

Egy 80 ezer szurkoló előtt szerzett gól hihetetlen lett volna!

Közös iroda Hoenesszel?

Nem lenne mindig egyzerű, mert nagyon sokat telefonál. De nagy móka lenne!

Twitter?

Nem akarok, szeretném megőrizni a magánéletemet.

Babona?

Játékosként is voltak rituáléim. A 2013-mas Dortmund meccs óta minden meccs előtt iszok egy konyakot.


 

Ha elolvastad a cikket, írd le a véleményed kommentekben vagy ha tetszett, csak lájkold a bejegyzést.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top