Interjúk és nyilatkozatok

Coman: Más klubok nem játszanak szerepet nálam; Franck olyan, mint a bátyám

Kingsley Coman teljes interjúja a Kicker csütörtökön megjelent, nyomtatott kiadásából.

Herr Coman, kilenc hónapja még a klubváltásra gondolt, decemberben viszont idő előtt 2023-ig meghosszabbította a szerződését. Hogyan jött ez fejlemény?

Mindig jól éreztem magam itt, szeretem a klubot, de a sportszakmai helyzetem tavaly nem volt kielégítő számomra. Ezért kezdeményeztem akkoriban a klubbal való megbeszéléseket. Fiatal vagyok, fejlődni szeretnék, gondolnom kell a karrieremre. Normális, ha a kevés játékidő miatt az ember más lehetőségekre gondol, még akkor is, ha annyira szereti a klubot, ahogy én is.

Mi történt akkor áprilisban?

Beszéltem a vezetőséggel és jelezték, hogy az új szezonban építenek rám és több lehetőséget fogok kapni – az idei szezonban ez így is történt. Több játéklehetőséget kaptam és azt hiszem ki is használtam ezeket. Ha egy ekkora klubnál érzed ezt a fajta támogatást, természetesen kedved lesz még tovább maradni. Ezért örültem, hogy hosszabbíthattam.

Abban a pillanatban, amikor a többi nagycsapat fókuszába került, hosszabbított.

Egyszerűen egy nagyon jó érzésem van itt. A klub keresett meg a hosszabbítással. Semmi okom nem volt várni vagy spekulálni ezen. A klub mindig fantasztikus viselkedést tanusított velem szemben és amikor felajánlották a hosszútávú szerződést, azonnal mellette is álltam. Áttörést akarok elérni, le akarom tenni a védjegyemet és sok szép évet akarok eltölteni Münchenben, erről szól ez az egész.




Kapcsolatban áll a nevelőklubjával, a PSG-vel?

Nem, egyáltalán nem. Meg kell hagyni, amúgy sincsenek rosszul ellátva elől, ezért az új játékosok iránti igényük nem olyan nagy. Természetesen figyelemmel kísérek mindent ami történik, de más klubok egyáltalán nem játszanak szerepet nálam.

Az idei szezonban különösen a támadórészlegen lett hatékonyabb.

Ez az önbizalommal jött. Ha az ember tisztában van az edző bizalmával, azzal, hogy egymás után több meccsen is pályára léphet, akkor az elméje is felszabadul. Ha viszont csak elvétve kap lehetőséget és egyébként gyakran csak padozik, az egy teljesen más helyzet. Akkor növekedik a nyomás és fiatal játékosként is begörcsöl az ember. Fejben felszabadult vagyok. A cselezés-központú, kockázatból álló játékomhoz szükségem van erre. Persze kell rendelkeznem azzal az érzéssel is, hogy hibázhatok.

Számolt ekkora teljesítménynövekekedéssel?

A szezon előtt nagy célokat tűztem ki magam elé, nagyon koncentrált voltam. Főleg a sérüléseim miatt, amelyek tavaly hátráltattak. Meg akartam mutatni, mi rejlik bennem. Tudom, hogy jól játszom ha egészséges vagyok és ha érzem az edző bizalmát. Az is normális, ha az ember minél többet játszik, fejlődik, ha pedig alig lép pályára egy-egy meccsen, akkor nehéz jól teljesítenie. Szükség van a játéktapasztalatra. Az én koromban gyakran igaz: Minél többet játszik az ember, annál többet fejlődik.




Nagy céljai vannak 2018-ra.

Természetesen. Tovább akarok fejlődni és a lehető legtöbb kupát akarom megnyerni a klubbal. Természetesen a nyári VB-részvétel is az igazán nagy céljaim közé tartozik.

A balszélen való konkurenciáját Franck Ribérynek hívják. Hogyan ítéli meg őt és a kezdőtagságért folyó versenyüket?

Nagyon jól megértjük egymást. Hozzám hasonlóan ő is francia, nagyon sok tippet és tanácsot ad nekem, olyan, mintha a bátyám lenne. Óriási tapasztalattal rendelkezik, én pedig profitálok ebből. Nagyra értékeljük egymást. Ha játszik, teljes szívemből támogatom őt, ez fordítva is pontosan így van. Fontos, hogy egy csapatban mindenki megértse egymást, nálunk a legjobban megy ez. Mindkettőnknél a csapatérdek áll a középpontban.

Olyasvalakinek tartják Önt, aki átveheti az örökségét.

Még itt van és közösen próbáljuk meg a legjobbat nyújtani a csapatért és a klubért. Franck az Franck, én pedig olyan vagyok, amilyen vagyok. Az ember nehezen tud összehasonlítást tenni. De ha csak megközelítőleg is játszom annyira sikeresen mint ő, akkor már nagyon boldog leszek.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top