Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – Werder Bremen

A Bundesliga 19. fordulójában a jelenleg osztályozós helyen álló Werder ellen játszunk. 


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A mérkőzés alapadatai” class=”out”]

⚽ Bundesliga, 19. forduló

? Bayern München – Werder Bremen

? 2018.01.21., vasárnap, 15:30 ?

? Allianz Arena (75.000 néző)

[/toggle]
[/toggles]


Aligha akad ennél simább meccs a Bundesligában: A legutóbbi 17 meccséből 16-szor diadalmaskodó, a Werder elleni legutóbbi 16 tétmeccsét egyaránt megnyerő, a Leverkusen elleni meccs óta nyolc napot pihenő, az Allianz Arénában 30 bajnoki óta veretlen Bayern a meccs világos favoritja, ráadásul Robert Lewandowski újra bevethető – igaz állítólag Sandro Wagner lesz ott a Bayern kezdőcsapatában. Bár az edzőváltás óta jobban teljesít a Werder, illetve december elején a Dortmund otthonában is sikerült győzniük, még mindig az osztályozós helyen állnak. A mindig udvarias Jupp persze figyelmeztetett, nem csak jól felkészültnek kell lenniük, jól is kell játszaniuk vasárnap délután.



? Közös múlt:

Összesen: 117 meccs, 63 győzelem, 26 döntetlen, 28 vereség | 235:134-es gólarány
A Bundesligában: 103 meccs, 52 győzelem, 25 döntetlen, 26 vereség | 204:120-as gólarány
Münchenben a ligában: 51 meccs, 33 győzelem, 11 döntetlen, 7 vereség | 131:53-es gólarány

A Werder 2008 óta, 20 tétmeccse nem tudta legyőzni a Bayernt, sokszor megalázó vereséget szenvedett a német Rekordbajnok ellen. Ehhez képest ősszel elég jól bírták, 72 percig tartották a gólnélküli döntetlent – ekkor jött Lewa, aki három perc alatt duplázott, és döntötte el a meccset.


? Érdekességek, statisztikák:

▪ A bajnoki mezőnyből csak a Bayern nyerte meg a legutóbbi öt mérkőzését, már 13 pont előnyük van – ekkora fórt még soha nem herdált el csapat a ligatörténelemben.

▪ Kohlfeldt irányítása alatt a Brema 3-3 győzelmet és vereséget, illetve két döntetlent számlál, 8 meccsen tehát 11 pontot szereztek, több mint kétszer annyit, mint a Nouri irányította első 10 bajnokin.

▪ Lewandowski a legutóbbi kilenc Werder elleni meccsén 12 gólt szerzett, ősszel is betalált. A lengyel idén már 15 gólos, több gólt szerzett, mint a 14-szer betaláló brémaiak.

▪ A Bayern a legutóbbi 14 bajnokiját megnyerte a Werder ellen (55:7-es gólarány). A Bundesliga történelmében eddig egy csapat sem tudott hosszabb győzelmi szériát kiépíteni.

▪ A Werder 2008 óta, azaz 10 éve nem tudta legyőzni a Bayernt, legutóbb 5-2-re győzték le a münchenieket. Azóta 20 tétmeccs (ebből 18 bajnoki) telt el.

▪ Javi Martínez a 100. Bundesliga meccse előtt a 85. győzelmére vár, ilyen arányt senki nem tud felmutatni a Bundesliga történelmében. Az eddigi rekordtartó Arjen Robben volt, aki az első 100 meccsén 78 győzelemnek ünnepelhetett.

▪ A Bayern 44 ponttal magabiztos listavezető, a 16 pontos Werder az osztályozós 16 helyen áll.

▪ A bajnokság első 13 fordulójában a Werder csak két gólt szerzett rögzített szituáció után. Az edzőváltás óta, a legutóbbi öt meccsükön négyszer voltak erre képesek.

▪ A Bayern a legutóbbi 30 bajnokiján nem talált legyőzőre hazai pályán.

▪ Robben nyolc meccsből nyolcat nyert a Werder ellen, hét gólt szerzett.

▪ Ribéry 16 meccsen veretlen a zöld-fehérek ellen, senki ellen nem talált be gyakrabban.

▪ Müller egyik csapat ellen sem aratott annyi győzelmet a ligában, mint a Werderrel szemben: 16 meccsen 14 alkalommal volt a győztes csapat tagja.



? Sajtótájékoztató:

Jupp Heynckes: Kohfeldt védekezőleg nagyon stabillá tette a csapatot, a Hoffenheim ellen is ők voltak a jobbak. Nem lesz könnyű meccs, nem csak hogy nagyon jól fel kell készülnünk, nagyon jól is kell játszanunk ellenük. További részletek

Florian Kohfeldt: Nőtt a saját erősségeinkbe vetett bizalom, ebből Münchenben is meg akarunk mutatni valamit, ehhez bátorítanom sem kell a jtáékosaimat. Persze az is világos számunkra: Egy halom világklasszis vár ránk, minden egyes pozícióban. A meccs favoritjáról egyáltalán nem kell beszélni.


? Előzetes kezdők:

FC Bayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Süle, Bernat – Martinez, Rudy – Robben, Müller, Ribéry – Wagner

Werder Bremen: Pavlenka – Augustinsson, Moisander, Veljkovic, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzovic, Eggstein – Kainz, Kruse, Belfodil





? Hiányzók:

FC Bayern: Neuer már súlyának 100 százalékának terhelésére is képes,  Thiago is elég jól halad, pénteken már laza labdás és futóedzéseket végzett a Säbeneren – természetesen mindketten hiányozni fognak. Nem lesz ott a korábbi megbetegedése miatt nem túl fitt Hummels, illetve a vírusos gyomorrontás miatt a csapattól elkülönített David Alaba sem. Jó hír, hogy Lewa már eléggé fitt ahhoz, hogy tagja legyen a Bayern keretének.

Werder Bremen: Zetterer, Bartels


? Közvetítés / Stream ?

15:30, Eurosport2 élő / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


?‍Játékvezető:

Dr. Robert Kampka lesz a meccs bírája. A 35 éves doki egyetlen Bayern-meccset vezetett, 2015-ben a Nöttingen elleni 3-1-et. A Werder meccsén is csak kétszer fújt, idén a Köln otthonában lejátszott 0-0-át.


Bundesliga tabella

Bundesliga góllövőlista

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top