Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Gyermekkori álmom a VB-győzelem

Az 2017-es „Év válogatott játékosának” megválasztott Joshua a DFB.de-nek adott a nemzeti csapattal kapcsolatos interjút.


Joshua Kimmich csak 22 éves, de klubcsapata mellett már a német válogatott meghatározó személye is, a DFB által kiírt „Év játékosa” szavazáson Draxlert és Ter Stegent jócskán megelőzve választották meg őt a szurkolók a legjobbnak.


Herr Kimmich, szívből gratulálunk az „Év válogatott játékosa 2017” kitüntetéshez. Van ennél jobb előjele a 2018-as VB-év kezdetének?

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megválasztottak, főleg annak a tudatában, hogy Németország rengeteg világklasszis játékossal rendelkezik. Nagy köszönet mindenkinek, aki rám voksolt. A válogatott meccsek előterében ezt nem előjelnek, inkább egy igazán jó ösztönzésnek nevezném.

Hogyan látta a Nationalmannschaftban betöltött tavalyi teljesítményét?

Csapatként nagyon jól működtünk és a sikeres VB-kvalifikációval, valamint a Konföderációs kupa megnyerésével közel tökéletes évünk volt. Az év utolsó, franciák elleni meccséig minden percet, minden másodpercet a pályán tölthettem, ez még mindig igazán büszkévé tesz engem. Mindig a legjobbamat nyújtottam, hogy megháláljam a csapat, és mindenekelőtt a szövetségi kapitány bizalmát. Ezenkívül nagyon örülök, hogy egy ilyen sikeres évből vehettem ki a saját magam részét is.




Mi volt a személyes válogatott-csúcspontja 2017-ben?

Az abszolút csúcspont természetesen a Konföderációs kupa volt! Fiatal csapatként, sok új játékossal utaztunk oda és sikerült rövid idő alatt meggyőzni azokat az embereket is, akik korábban csak kevés érdeklődést tanúsítottak, illetve kevésbé bíztak bennünk. A Chile elleni győztes finálé egy nagyon különleges pillanat volt.

Tegye a szívét a kezére: Korábban számított arra, hogy 2017-ben nem csak megvetheti a lábát a válogatottban?

Természetesen! Már az előző szezonban az volt a célom, hogy jól megvessem a lábam és a lehető legtöbb lehetőséget kapjam. Mindig érvényesülni akarok és be akarom bizonyítani, hogy lehet rám építeni. Persze a válogatott egyik alapfeltétele az, hogy az ember a klubjában is rendszeresen játsszon és nyújtsa a teljesítményét.

A 2018-as évre mit tervez a válogatottra vonatkozóan?

A koncentrációm egyértelműen az oroszországi Világbajnokságra irányul! Ez mindannyiunk legnagyobb célja. Ehhez mindenekelőtt egészségesnek és fittnek kell lennie az embernek! Gyermekkori álmom, hogy egyszer megnyerem a Világbajnokságot! Erre idén meg is van az esélyünk, mert egy hihetetlenül erős csapatunk van. De persze tudjuk azt is, hogy sok tényezőnek kell stimmelnie, illetve hogy a napi forma lesz a döntő.

Joshua Kimmich a 2016-os EB-kiesés óta sorozatbeli 24 válogatott mérkőzést játszott végig, 2017-ben 14 meccsen 2 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott, ami egy jobbhátvédhez képest kiváló teljesítmény. Ami szintén remek hír, hogy jó eséllyel hamarosan 2023-ig hosszabbít a Bayernnel.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top