Bundesliga

Fordulatos meccsen a Bayern végül simán, 4-2-re győzte le a Brémát

A 2018-as naptári év második mérkőzésén […]

A vendégek kétszer is egyenlítettek, a Bayern azonban felülkerekedett ellenfelén.



A hihetetlenül bátran játszó Werder kétszer is kiegyenlített a Bayern otthonában, a bajorok azonban a második félidő második felében bedarálták megfáradt ellenfelüket és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést – a Schalke-meccs függvényében akár 16 pontra is növelheti előnyét Jupp csapata – amely a 18. meccsén már a 17. győzelmét aratta. A következő ellenfél jövő héten a Hoffenheim lesz, de előbb nézzük mi történt vasárnap délután…


FCB: Ulreich – Bernat, Süle, Boateng, Kimmich – Martínez (Vidal 58′) – James, Müller – Ribéry, Lewandowski (Wagner 78′), Robben (Coman 58′)

SWB: Pavlenka – Augustinnson, Moisander, Veljkovic, Bauer (Gebre Selassie 46′)- Bargfrede (Belfodil 81′)- Eggestein, Delaney, Junuzovic, Gondorf (Kainz 73′) – Kruse

Gólok: Müller (41′, 84′), Lewandowski (63′, 74′) ill. Gondorf (25′), Süle öngól (74′)


A Bayern kissé álmosan, pontatlanul kezdte a meccset, az első komolyabb helyzetek a szervezett Bréma előtt adódtak, mély védekezésből induló bátor kontrákkal operáltak a gyenge lábakon álló müncheni védelemmel szemben – először kapufát találták el, majd a vezetést is megszerezték. Félidő végén  a Bayern végül bekotorta az egyenlítést jelentő találatot, a második játékészben pedig a játékot már jobban uralva szerezték meg a vezetőgólt. A Werder váratlanul visszajött a játékba, de a Bayern nem kegyelmezett, azonnal visszaszerezte az előnyt majd növelte is azt.





Az első félidő történései:

▪  Az 5. percben Ribéry ment volna el a szélen, sárgát érően tudták csak lerántani. A szabadrúgásból Süle fejelt volna kapura, de nem találta el jól a labdát.

▪  Hoppá, kapufa! Az első komoly helyzet a Werder előtt adódott, Augustinsson baloldali beadására Kruse érkezett fejelt a baloldali kapufa külső élére. Ulreichnek esélye sem lett volna, ha pontosabb a a bólintás.

▪  Az első Bayern lövésre a 12. percig kellett várni, Ribéry középről, 16 méterről próbálkozott – Pavlenka számára nem okozott gondot a középre érkező lövés.

▪  A Bayern irányítja a játékot, de a kapu előtt – még – nem tud igazán veszélyes helyzetet kidolgozni. A Werder lelkesen védekezik és vár a kontralehetőségekre.

▪ A 24. percben Junuzovic tüzelt a 16 előteréből egy Ulreich által kipaskolt labdát, szerencsére mellé ment. Edig elég veszélyes a Bréma.

⚽️ A 25. percben Kruse négy védő gyűrűjében ugratta ki Gondorfot, aki idénybeli első gólját megszerezve juttatta – megérdemelten – vezetéshez a Brémát. 0-1.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gondorf gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪  Tüzijáték a müncheni kapu előtt,  a gól után egy perccel Delaney lőtt 18 méterről, Ulreichnak ez nem okozott gondot.

▪ A Bayern többnyire olyan beadásokkal próbálkozik, amelyek nem jutnak el a megfelelő emberhez – vagy a kapus jön ki jól, vagy a védők tisztáznak, vagy csak simán a bepassz sikerül gyengére.

▪ Franck Ribéry rendre totojázza el az ígéretes lehetőségeket, eddig általában rossz döntéseket hoz. Persze a többiek sem brillíroznak, Robben például alig láttatja magát a pályán.

⚽️ 1-1, Thomas Müller egyenlített! Boateng egy tőle megszokott tért ölelő átadást tálalt fel Thomasnak, aki egy átvétel után közelről, gyakorlatilag félollózva juttatta be a labdát a kapuba! 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller félolló” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Az első félidőben már nem történt említésre méltó esemény, 1-1-el vonultak szünetre a csapatok. 



A második játékrész eseményei:

▪ A második félidő eleje nem kezdődött nagy irammal, mezőnyben focizgatnak a játékosok – helyzetet egyik fél sem tud egyelőre kialakítani.

▪ Az 56. percben a szokatlanul üresen álló Gondorf elé került a labda, akit kissé meglepett a lehetőség, 18 méterről fölé is lőtte a Sülén megpattant játékszert.

▪ Egy vendég kontrából a Bayern indított kontratámadást, James meg is húzta a szélt, majd beadását Lewandowski lőtte közelről alig a kapu mellé.

 Vidal az 58. percben Javi Martínezt váltotta, Robben helyett pedig Kingsley Coman érkezett.

▪ Három perccel beállása után Vidal rögtön veszélyeztet, egy szöglet után kb 10 méteres lövését Pavlenka tudta védeni. A kipattanót Boateng a tizenhatos mögül lőtte fölé.

⚽️ MEGVAN A VEZETÉS! James Rodriguez csodálatosan beérkező szögletét Robert Lewandowski bólintja erőteljesen a kapuba a meccs 63. percében! 2-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski fejesgól” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Rögtön a Bayern gól után jön a Werder támadás, egy ejtett lövést Ulreich bizonytalanul paskolt a kapu fölé, ezt fognia kellett volna. A szögletből érkező beadást Gebre Selassie fejelte fölé.

▪ Kisebbfajta tüzijáték a Werder kapuja előtt, Ribéry csúnya kísérletébe Lewa sarkazott bele, sajnos Pavlenkát találta el a labda. Marad a 2-1.

⚽️ 2-2, sokk! A gólt megelőzően Ulreich hozott össze egy felesleges szögletet, a beadás pedig Sülé kezéről egyenesen a kapuba pattant a 74. percben.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Süle öngól” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽️ IGEN!!! 3-2, Lewandowski fejesével újra vezet a Bayern! Müller tette szépen a lengyel fejére, aki kíméletlenül fejelt Pavlenka hálójába! A gólt követően le is cserélték Robertet, visszatérése óta Sandro Wagner tétmeccsen is debütál az Allianzban!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski újabb gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽️ 84. perc, 4-2! A Bayern nem állt le, James egy lehelletfinom mozdulattal löbbölte Müller elé a labdát, akinek nem volt nehéz dolga, közelről értékesítette a ziccert – és szerezte meg mai második gólját! Ez eldőlt.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller második gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Kisebb lehetőségek adódtak még (pl Wagner előtt is), de komoly említenivaló már nem történt a negyedik Bayern gól után. A Werder tisztességes mérkőzést játszott, de a Bayern minőségbeli fölénye a meccs utolsó negyedórájában kiütközött a mérkőzésen.


| Statisztika:


Bő összefoglaló:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top