Bundesliga

Rekordvasárnap: Hatékony Javi, történelmi Lewa, százados Müller, fölényes Bayern

Martínez és a Bayern nevéhez is fűződnek történelmi adatok.


A Bayern eleinte izzadósan, a végére nagy lendülettel játszva gyűrte le két góllal a Werdert. Nem csak a csapat, pár játékos számára is különösen emlékezetes lett a vasárnapi 4-2-es győzelem.

Lássuk a meccs fontosabb rekordszámait:


▪  Egy listavezető együttes még soha nem  volt 19 játéknap után 16 pont előnyben, ez bizony ligarekord a Bayern részéről. 

▪  Javi Martinez a 100. bajnokiján a 85. győzelmét aratta a Bayernnel, ennyiszer senki nem tudott győzni az első száz meccsén.


Thomas Müller:

▪ Az idei szezonban először duplázott.

▪ A második gólja volt a 100. Bundesliga találata is egyben, csak Gerd Müller (365), Karl-Heinz Rummenigge (162), Roland Wohlfahrt (119) és Dieter Hoeneß (102) szereztek többet nála a Bayernben. Közvetlenül mögé viszont felzárkózott a 94 gólos Lewa.

▪ Thomas az eddigi 17 Werder elleni meccsén 22 gólból vállalt döntő szerepet (9 gól, 13 gólpassz).

▪ Müller összesen 78 meccsen talált be eddig ligában, egyszer sem kapott ki a Bayernnel. Ami talán ennél is lenyűgözöbb, az az, hogy 74 meccset ebből meg is nyert csapata.


Robert Lewandowski:

▪ Ez volt a 45. bajnoki mérkőzés, amelyen Lewa legalább két gólt lőtt – csak Gerd Müller (87) és Jupp Heynckes (51) tudott többször minimum duplázni egy meccsen.

▪ A második gólja volt a 94. Bundesliga-találata Bayern mezben, ezzel Robbent megelőzve a klub történelmének második legeredményesebb idegenlégiósává vált a bajnokságban. Az örökös ranglistán csak öten vannak előtte, Müller épp ma lőtte meg a 100. gólját.

▪ A Bayern történelmének első játékosaként szerzett a bajnokság első kilenc hazai bajnoki meccsén legalább egy gólt.

▪ Lewa folytatja kiváló mérlegét, a 19. fordulóban a 16. és a 17. gólját szerezte. A távozásra készülő 13 gólos Aubameyang és a 11 gólos Finnbogasson követi őt távolról.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top