Interjúk és nyilatkozatok

Coman: Nem létezik hatalmasabb klub a Bayernnél

A klub generációváltásának egyik legfontosabb alakja a Bildnek adott interjút.


Kingsley Coman 2013-ban debütált profiként, azóta minden évben bajnok lett aktuális csapatával: Kétszer a PSG-vel, egyszer a Juventusszal ünnepelhetett, a Bayernnél pedig a sorozatbeli harmadik Salátástáljára készül. A Bild készített vele interjút!


Herr Coman, emlékszik még egyáltalán arra, mikor nem nyert utoljára bajnokságot?

Öt éve lehetett, a PSG U19-es csapatával. Profiként viszont mindig bajnok lettem.

Önnel a Leverkusen is bajnok lenne?

Talán. A viccet félretéve! Remélem, hogy mindig olyan klubnál maradhatok, mint amilyen a Bayern, amely nagyobb eséllyel képes címek szerzésére.

Mt szólna, ha karrierje végén elmondható lenne magáról: „Kingsley Coman – Aki minden évben bajnok lett”?

Mindig bajnok – ez gyönyörű lenne, csodálatos lenne! Semmi kifogásom ez ellen!

Ha ilyen sokáig marad a Bayernnél, a következő években is folytatódik a széria, nemdebár?

Természetesen az a célunk, hogy idén és a jövőben is bajnokok legyünk. Most egy nagy lépést tettünk efelé, keményen dolgoztunk is érte.





Jelenleg 16 pont az előnyük. Túl gyenge a Bundesliga a Bayernnek?

Nem, úgy gondolom, hogy a liga nagyon magasszintű, de most épp egy jó szezont játszunk. Megnyertük a nehéz és fontos mérkőzéseinket.

Hogyan látja a Bundesliga helyzetét a nemzetközi versenyben?

Talán a Premier Leaugue szintje magasabb, Anglia erősebb. De Németországot a spanyollal egy szinten látom. Sajnos a Dortmund és a Leipzig is kiesett a Bajnokok Ligájából.

Jupp Heynckes irányítása alatt kivirágzott. Mit művelt magával?

Ez igaz, jobban megy mióta itt van. A legfontosabb, hogy fejlődjek, hogy sokat játsszak. Sok tippet, fejlődési tanácsot ad nekem, sokat próbál segíteni, a részleteken is dolgozik. Ő egy nagyon jó edző, az egyik legjobb, akivel eddig dolgoztam.

A Bayern 2013-ban triplázott Heynckesszel. Jelenlegi formájában most is képes lenne a Bajnokok Ligája megnyerésére a csapat?

Fontos, hogy megússzuk a komolyabb sérüléseket, akkor bármelyik csapatot le tudjuk győzni. Ezt a komoly meccseken, például a PSG vagy a Dortmund ellen is bizonyítottuk.

Milyen a kapcsolata Franck Ribéryvel?

Nem konkurenciaként tekintek rá, ő a csapattársam. Ezenkívül tudok a jobbszárnyon is játszani, ebben az esetben Arjen Robben lenne a konkurenciám. Mi hárman szeretjük egymást.

A Bayernnek újra hosszabbítania kellene Franckkal?

Természetesen nagyon örülnék neki. De erről nem én döntök, hanem mások.

Eltudja képzelni, hogy Ribéry önként adja fel a pozícióját?

Erről az edző dönt. De Franck mindig segített nekem, mindig olyan tanácsokkal látott el, amelyek által jobb lettem. Ő egy csapatjátékos, a csapat sikerét akarja.





Ribéry szinte már tizenegy éve él Münchenben. Eltudja ezt magáról is képzelni?

Öt-hat évig biztosan itt leszek. De nem tudom megmondani, hogy tíz év múlva, amikor 31 éves lennék, még itt leszek-e. Nemrég 2023-ig írtam alá, addig biztosan maradok.

Van álomcsapata?

A kedvenc csapatom a PSG volt, sokáig játszottam náluk. Őszintén szólva, ha valamikor elhagynám a Bayernt, akkor egy még nagyobb klubhoz kellene igazolnom. Ilyen viszont nem létezik!

A családja Guadeloupéból származik. A karibi gyökereiből ered ez a gyorsaság? Usain Bolt is karibi születésű.

Tényleg nagyon sok, nagyon gyors játékos nőtt fel Guadeloupe-ban. Anthony Martial és Nicolas Anelka is itt nevelkedett. Azt hiszem, hogy ezt a karibi-gének okozzák. Apám is focizott, éppenséggel ő is nagyon gyors volt.

Rendkívül fitt állapotban van. Különlegesen táplálkozik?

Igen, mindenképp egészségesebben eszek, mint pár évvel ezelőtt. Sok gyümölcsöt és egészséges dolgokat fogyasztok.

Nehezére esik?

Egy kicsit. Szeretem az édességet, szinte a függője voltam. Korábban heti egy-két nutellás palacsintát is megettem. Most havonta talán egyet. Jutalom gyanánt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top