Bundesliga

Jupp: Luxusproblémánk van; Martínez és Hummels nem lesz kerettag, Vidal lenyűgöző

Heynckes a szombat délutáni Hoffenheim elleni hazai meccs előtt állt a sajtó rendelkezésére. 


A Hoffenheim elleni meccsről: Még ha mindig is az FC Bayern a favorit, múlt héten láthattuk, egy kiesőjelölt hogy megnehezítette a dolgunkat. A Bundesligában sok jó és nagyon jó csapat van. A Hoffenheim sporszakmailag elért pár dolgot. Amikor Julian Nagelsmann átvette a csapatot, a 17. helyen álltak. Fiatal edzőként egy más arculatot adott a csapatnak. Azt kell hogy mondjam, a szurkolók számára a holnapi egy vérpezsdítő mérkőzés lesz.


A Hoffenheimről: A Hoffenheim jó koncepcióval, jó játékötlettel rendelkezik, minden játékos tudja mit kell tennie. Jól felkészültünk rájuk, elemeztem az ellenfelet, ennek megfelelően is fogunk cselekedni.


A személyi helyzetről: Javi Martínezt lecseréltem a Werder ellen, gyomorproblémái voltak. Már a félidőben lekaptam volna őt, de a doki azt mondta, tegyünk újabb próbát. Csak részben tudott edzeni, nem lesz ott a keretben. Mats Hummelsnek szüksége van még egy hét edzéstervre, világos, hogy ha csak két napot edzett a csapattal, az még nem elég ahhoz, hogy pályára léphessen.


A felállásról és az ex-hoffenheimiek esetleges pályára küldéséről: A játékosok számára ez természetesen nagyon fontos, szívesen játszanának az egykori csapatuk ellen. Alapvetően azonban ez nem játszik szerepet, de természetesen van egy tervem, hogyan szeretnék rotálni. Ez ellenféltől független. Az FC Bayernnek meg kell nyernie a meccseit, mást nem veszek figyelembe.


A Bayern erős pontrúgásairól: A játékosok tehetsége miatt vagyunk ebben ilyen erősek. Világos, hogy a játéknak sok olyan eleme van még, amelyben fejlődnünk kell.






Sandro Wagnerről: Nem ellenféltől függően játszatom őt, hanem akkor, amikor megfelelőnek érzem az időpontot erre.


A Bayern dominanciájáról: Ez azzal is összefüggésben áll, hogy a Borussia Dortmundnak nagy problémái voltak. Krízisbe kerültek, ha nem így lett volna, nem lenne ekkora előnyünk. A Lipcsének pedig először meg kell tanulnia a Bajnokok Ligájában is játszani. Talán az elkövetkezendő szezonokban másképp lesz, de nagyon sokat is dolgoztunk az előnyünkért. A bajnokság és a szurkolók számára biztosan szebb lenne, ha kettősharc lenne az első helyért. Az FC Bayern tekintetéből lényegesen kellemesebbnek látjuk ezt a kérdést. Így lehetőségünk lesz kihasználni a teljes keretet. Csakúgy, mint ahogy 2012/13-ban is tettük.


A csapaton belüli versenyhelyzetről: Luxusproblémánk van, nem egyszerű a bejáratott játékosoknak elmondani, hogy nem lesznek ott a csapatban. De ez az én feladatom, nincs aggályom emiatt. Elsőosztályő keretünk van, a csapatnak meg kell értenie az ilyen döntéseket. Mindenkire sor kerül egyszer, ezt mindenki elfogadja.


A Goretzka leigazolását követő Vidal-jövőről: 2019-ig van szerződése és jelenleg nagyon jó szinten játszik. Érezni rajta, hogy klasszisjátékos, óriási tapasztalata van a nemzetközi labdarúgásban. Lenyűgöző játékosnak tartom őt. A játékosnak kell döntenie, hogyan tovább – vagy a klubnak.


Holger Broich fitneszedzőről: Nem csak egy megfelelő fitneszedző, hanem személyiségileg és emberileg is hibátlan. Amióta Peter Hermann és én újra itt vagyunk, minden szabadsága megvan. A fitneszcsapatban lévő többiek is nagyon rátermettek és észlelhető munkát végeznek a csapat stabilizációjában. Nem csak a vezetőedző felelős a csapat felemelkedéséért. Teljesen egyértelmű, melyik játékosnak milyen edzésgyakorlatokra van szüksége, ezt közösen átbeszéljük egymással.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top