Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Nincsenek fájdalmaim, jó úton haladok

Manu Neuer az fcbayern.tv-nek adott interjút, elmondta, nincs konkrét  határidő, de a tavasz folyamán valamikor biztosan pályára léphet.

Manu, minden Bayern-drukker szeretné tudni, hogy vagy, és főleg, hogy van a lábad?

Azt kell hogy mondjam, jól vagyok, úgy gondolom, hogy a lábam is rendben van. Nincsenek fájdalmaim, és szerintem nagyon jó úton haladok.

Mi a menetrended a rehabilitáció következő heteiben és mikor láthatunk újra a pályán?

A következő hetekre az a terv, hogy tovább fejlesszem a mozgáskoordinációmat, és az AlterG futópadon tovább növeljem a lábamra nehezedő testsúlyt. Jelenleg a súlyom kb. 80 százalékánál tartok, amikor a futópadon edzek, ezzel elégedett is vagyok. Minden nap biciklizek, és teljes izomzatra kiterjedő erősítő gyakorlatokat végzek, úgy gondolom, hogy tulajdonképpen nagyon jó fizikai állapotban vagyok.

Mennyire nehéz fejben egy ilyen rehabilitáció, minden nap motiválni magad úgy, hogy közben ne kockáztass sokat?

Jelenleg semmit nem kockáztatunk, számomra fejben sem okoz nehézséget. Örömmel jövök minden nap a Säbener-re és végzem el a munkát, látom a fejlődést, lépésről lépésre új célokat tűzök ki magam elé a rehabilitációban. Örömmel megyek ki a meccsekre, a hazai mérkőzéseken mindig ott vagyok, nagyon jó látni, hogyan fejlődik a csapat. Világos céljaink vannak, eddig nagyon eredményes szezont játszottunk.

Természetesen tudni szeretnénk, hogy kijelöltél-e már magadnak egy időpontot, amikor újra játszani szeretnél: márciusra vagy áprilisra van ilyen időpont?

Nem, nincs ilyen időpont. Biztosra akarunk menni, kivárni, hogyan alakulnak a további lépések. Bizakodó vagyok, tudom, hogy a tavaszi szezonban még fogok játszani.

Azt mondtad, hogy öröm nézni a csapatot és nagyon sikeresek mostanság, többek között azért is, mert Sven Ulreich nagyon jól véd. Mennyire örülsz ennek?

Természetesen nagyon örülök neki, sokat, és nagyon jól dolgoztunk már együtt edzéseken, látszik, hogy a munka kifizetődik. Remek kapus, ezt most meg is erősíti, és kitűnően végzi a dolgát az FC Bayernért, a csapatért.

Köszönöm az interjút, és további gyors gyógyulást!



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top