Akadémia

Több pénz tehetségekre – Embalo is jelölt?

A Kicker szerint több mint tízmilliós fiatal tehetségeket is igazolhat a klub.


Mint ismert, a 70 milliós FC Bayern Campus utánpótlásközpont megépítésével a klub új átigazolási politikát akar folytatni az őrült árak uralta piacon. Nagyjából így lehetne behatárolni az új felfogást:

1. Saját nevelésű tehetségek beépítése
2. Német és külföldi toptehetségek megszerzése
3. Drága topjátékosok leigazolása

Legutóbb 7-8 éve, David Alaba személyében került fel stabil kezdőjátékos a Bayern proficsapatába, ezért a klub állítólag készen áll a tehetséges, de még nem befutott játékosokra nagyobb összeget is áldozni. Korábban például Leroy Sané és Dayot Upamecano leigazolására is lehetősége lett volna a bajoroknak, a Lipcse 19 éves francia belsővédőjét 2005-ben állítólag ma már aprópénznek számító 2 millióért hozhatták volna el, de a Cityhez horribilis összegért átigazolt Sané is túl drágának bizonyult. Állítólag Kaka is téma volt fiatalon Münchenben.

Ilyen hibába a Kicker szerint nem fog esni a klub, több pénzt fognak áldozni az ígéretekre, másképp nem igazán tudnák tartani a lépést a nagy összegeket költő topklubokkal, a kész topjátékosok megszerzése / fizetésének finanszírozása is nehézkes lenne – főleg egy angol klub közbeszólása esetén.

A Bayern országszerte 30 főre növelte a megfigyelők számát, ebből 15-en Bajoroszágban térképezik fel a tehetségeket, természetesen számos megfigyelővel tevékenykedik külföldön is a klub. A lap konkrétan nevezi meg a Lipcsével összeboronált 16 éves Benfica szupertehetséget, Umaro Embalot, mint olyan potenciális jelöltet, akiért akár 15-20 milliót is kifizethet a Rekordbajnok.

A Bayern nemrégiben Loius Poznanski, Jeong Wooyeong és Alex Timossi Andersson személyében három olyan játékost szerzett, akik akár a jövő Bayernjében is meghatározó szerepet vívhatnak ki, de szóba került már az amerikai Taylor Booth is, mint valószínűsíthető igazolás. Vezető-tehetségkutatóként Laurent Bussert, a Leverkusen egykori alkalmazottját is megszerezték már Uliék, ő többek között Comant, Ousmane Dembelét és az egyik legfelkapottabb tehetséget, Leon Baileyt is akkor szúrta ki, amikor nevük még nem voltak  ismerősek az európai topfutball világában.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top