Egyéb

I. Hírblokk: Lewa, Thiago, Wagner, Hummels, Lahm, Ancelotti

A témák: Góllövőlista, visszatérés, sérülés, jövő, BL-esélyek.


Új, időközönként visszatérő rovatunkban a Bayern általános és aktuális hírjeiről fogunk tömény módon beszámolni. Átigazolási hírekért keressétek a Transfertickert | Egyéb hírekért pedig a Facebookot.


Robert Lewandowski gólkirályi címe az eddigieknél is jobb kilátásba került, ugyanis közvetlen üldözője, Pierre-Emerick Aubameyang 64 millióért az Arsenal csapatához igazolt. A Bayern lengyel támadója 20 játéknap alatt 18 gólt szerzett, és a 13 találatig jutó gaboni kiválásával a 11 gólos augsburgi Alfred Finnbogason áll mögötte a góllista második helyén. A BVB egyébként a Chelseaből pótolta a támadót, Batsuhayi a szezon végéig írt alá kölcsönszerződést.


Thiago a szerdai csapatedzés egyes elemeit már játékostársaival végezhette, például a rondóban és négy a négy elleni játékban is részt vehetett, ezenkívül az edzőteremben is gyakorlatozott. Kemény párharcokat még nem vállalhat, a visszatérése február végére van betervezve.


Sandro Wagnernek félbe kellett hagynia a szerdai edzést, először a visszatérő Christian Früchtl kapussal találkozott szerencsétlenül, majd egy Hummelsszel való párharc során került a földre és fájlalta a jobb bokáját. Müller-Wohlfahrt doki kivizsgálása után kiderült, a sérülés nem komoly. Hogy a hétvégi meccset elővigyázatosságból ki kell-e hagynia Sandronak, azt még nem tudni.


Mats Hummels személyében az előző hetekhez képest újabb játékos áll a Bayern rendelkezésére, a Kicker szerint akár már a hétvégi, Mainz elleni mérkőzésen ott lehet a müncheniek kezdőcsapatában is.


Philipp Lahm a kontinens legnagyobb sportgazdasági rendezvényén, a SPOBIS-en a lehetséges edzői pályafutásáról nyilatkozott: „Soha nem foglalkoztam egy edzői poszttal, a jövőben sem fogok. Az ember soha nem tudhatja, de jelenleg ezt teljességgel kizárom.”


Carlo Ancelottit, a Bayern ex-edzőjét a Corriere Dello Sportnak tett interjújában a BL-favoritjáról és a Bayern párharcáról kérdezték: „Ebben a pillanatban a Manchester City a legesélyesebb, főleg azért, ahogy jelenleg játszanak. Ez a csapat mutatta a legvonzóbb játékot a Királykategóriában és nekik van a legjobb esélyük a sorozat megnyerésére.” A Bayern BL-párharcáról: „A törökök elleni párharc egy könnyebb kihívás lesz. A Bayernnel mindig kell számolni ebben a versenysorozatban.” – nyilatkozta az olasz.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top