Bundesliga

Előzetes: Mainz – Bayern München

A Bayern idegenbeli kiruccanását a mainzi pálya gyenge minőségű gyepszőnyege nehezítheti. 


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A mérkőzés alapadatai” class=”out”]

⚽ Bundesliga, 21. forduló

? Mainz – Bayern München

? 2018.02.03., szombat, 15:30 ?

? Opel Arena (34.000 néző)

[/toggle]
[/toggles]


Kezdetét vette február, kezdetét veszi az év első angol hete is! Először Mainzban, kedden a Paderborn elleni kupameccsen, jövő hétvégén pedig a Schalkét fogadva folytathatja sikerszériáját Jupp Heynckes csapata, amely a 72 éves német visszatérése óta 46 lőtt és 14 kapott góllal 19 meccsből 18-at abszolvált győzelemmel, illetve 5 pontos hátrányból 16 pontos előnyt kovácsolt magának. A kiesés ellen menekülő, tabellán 15. helyen tanyázó Mainz az év eddigi három meccsén kétszer kikapott, hazai pályán viszont 3-2-re legyőzte a Stuttgartot, Jupp szerint most is motiváltan lépnek majd pályára ellenük. A pálya rosszminőségű, mély talaja okozhat főként problémát a szombat-szerda-szombat ritmusra tökéletesen és motiváltan felkészülő Rekordbajnok számára, amelyben először lehet ott kezdőként a télen érkező Sandro Wagner is a csapatban. Az őszi meccshez képest a friss igazolás Nigel de Jong és Anthony Ujah erősítheti a hazaiakat.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bundesliga tabella” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]





? Közös múlt:

Összesen: 25 meccs, 18 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség | 66:27-es gólarány
A Bundesligában: 23 meccs, 16 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség | 60:25-ös gólarány
Mainzban a ligában: 11 meccs, 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség | 29:12-es gólarány

Legutóbbi öt meccsüket megnyerték a bajorok Mainzban, tavaly Lewa duplájával és Robben találatával győzött 3-1-re Carlo csapata. Ősszel szintén a Carlo vezette együttes nyert simán, a 4-0-ás meccs találatait Lewa (2), Robben és Müller szerezték.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Az őszi meccs összefoglalója (FCB 4-0 FSV)” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


? Érdekességek, statisztikák:

▪  A két csapat eddigi 25 mérkőzéséből csak egy végződött gólnélküli döntetlenre, átlagban 3,7 gól születik meccsenként!

▪  35 bekapott góljával a Mainz (és a Freiburg) rendelkezik a liga leggyengébb védelmével, míg 49 lőtt góllal a Bayern a leghatékonyabb elől.

▪ A Bayern 16 pont előnyben van a másodikkal szemben. Ekkora előnyt még soha nem dolgozott ki éllovas a 20. fordulóig.

▪ Robert Lewandowski az eddigi 14 Mainz elleni bajnokiján 13 gólt szerzett, az összeset a legutóbbi tíz meccsén – öt alkalommal tudott duplázni.

▪ Robben 11 mérkőzésen 13 gólból vállalt szerepet, Müller pedig 17 meccsen 10-ből a Mainz ellen.

▪ Jerome Boateng a 150. Bundesliga bajnokijára készül, jó eséllyel kezdőként lép pályára.

▪ A Mainz nem meglepő módon az FC Bayerntől szenvedte el a legtöbb vereséget (16) és gólt (60). A legutóbbi négy Bayern elleni párharcából viszont kétszer is ikszelni tudtak a mainziak.

▪ A legutóbbi öt, Mainzban lejátszott meccsét megnyerte a Bayern, a bajorok mindig szereztek is legalább két gólt.

▪ Manuel Neuer épp a Mainz ellen játszotta kiújult sérülését megelőző utolsó mérkőzését.



? Sajtótájékoztató:

Sandro Schwarz: A Bayern München minden pozícióban kiválóan el van látva. Különböző rendszerekben is nagyon szervezetten lépnek fel, a labda nélküli munkában is nagyon erősek. Ráadásul a széleik eléggé variálhatóak, ezáltal középen is veszélyesen játszanak. Ehhez társulnak a nagyszerű egyéni kvalitásaik is. A meccsnapon maximális készenlétben akarunk lenni, magasan akarunk védekezni és bátran akarunk játszani. Ezzel párhuzamosan ellen akarunk állni az ellenfél jó fázisaiban, csapatként akarunk fellépni. Az eredménytől függetlenül minden szurkolónak jó érzéssel kell elhagynia a stadiont.

Jupp Heynckes: Úgy kell folytatnunk, ahogy eddig. Nagyon jó, magas intenzitású edzéseket abszolváltunk, elégedett vagyok, senki nem dől hátra. A pálya állapota nagyon rossz, a Mainz pedig egy olyan csapat, amely a tabella alacsonyabb részletében foglal helyet, tehát feltételezzük, egy nagyon motivált ellenféllel fogunk összefutni. Nem lesz olyan egyszerű.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp részletes sajtótájékoztatója” class=”out”]

Jupp: Senki nem dől hátra; Arturo kidőlt, Wagner rendelkezésre áll

[/toggle]
[/toggles]


? Előzetes kezdők:

Mainz: Zentner – Diallo, Gbamin, Hack – Brosinski, Holtmann – de Jong, Latza – Serdar – Quaison, Muto

Bayern: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Bernat – Rudy – Coman, Müller, James, Ribéry – Lewandowski





? Hiányzók:

Mainz:

Bayern: A rehabilitációját végző Manuel Neueren és a gyomorproblémákkal küzdő Arturo Vidalon kívül mindenki megjelent a mai csapatedzésen, ők ketten és a visszatérésén keményen dolgozó Thiago biztosan nem is lépnek pályára szombat délután. A kisebb sérülésen átesett Wagner rendelkezésre állhat, míg Alaba játéka egyelőre nyitott. Szombati hír, hogy Javi bokaficam miatt szintén nem áll rendelkezésre.


? Közvetítés / Stream ?

15:30, Eurosport2 élő / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


?‍Játékvezető:

A szemtelenül fiatal 29 éves ácsmester, Sören Storks vezeti majd a meccset, aki összesen eddig négy elsőosztályú mérkőzésen tevékenykedett bíróként, sem a Bayern, sem a Mainz meccsein nem volt még bevetve.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top