Bundesliga

Jupp: Senki nem dől hátra; Arturo kidőlt, Wagner rendelkezésre áll

Heynckes a Mainz elleni mérkőzés előtt tájékoztatta a sajtó képviselőit.


A Mainz elleni mérkőzésről: Ugyanúgy kell folytatnunk, ahogy eddig is. Nagyon jó, magas intenzitásű edzéseket abszolváltunk a héten, ezért elégedett vagyok, senki nem dől hátra. Minden játékosom fejlődni akar, ez tetszik nekem. Láttam a Mainz Stuttgart elleni mérkőzését, a pálya állapota nagyon rossz volt. Nem ugyanolyan, mint itt az Allianz Arénában. A Mainz egy olyan csapat, amely a tabella alacsonyabb részlegében foglal helyet, ebből kiindulva feltételezzük, hogy egy nagyon motivált ellenféllel fogunk összefutni, aki megnehezíti majd a dolgunkat.


A személyi helyzetről: Arturonak vírusos gyomorrontása van, biztosan kidőlt. Sandro ma újra teljes erőbedobással edzhet, úgyhogy a rendelkezésünkre áll. Alaba esetében még várnunk kell. Thiago esetében ki kell várnunk a következő 2-3 hetet. Jól néz ki, eddig nagyon jól dolgozott, az edzések elejét már velünk tudja abszolválni.


A terhelésről: Tulajdonképpen csak akkor tudjuk optimalizálni, ha szerdán nincs meccsünk. Ezt tettük, ezért magabiztosan várom a szerda-szombat-szerda ritmust.


A védelemről: Elemeznünk kell, miért kaptunk legutóbb ennyi gólt. Ez összefüggésben áll a rotációval is. Megpróbálom jól összeállítani a csapatot és nem vagyok nyugtalan, mert ez egyszerűen csak a játékosokon múlik. Az embernek mindenkit be kell vetnie, én ezt is csinálom. Normális, ha néha hiányzik a finomhangolás.


Auba távozásáról: Megvan a véleményem róla. Természetesen jó lenne, ha a jó játékosok a Bundesligában maradnának.


A jövőjéről: Összeültem a vezetőséggel, többet erről nem nyilatkozom. El tudom képzelni, hogy a szurkolók nem szeretnének többet szembesülni ezzel a témával. Le kell zárni ezt a témát. A játékosokkal is csak a lényegről beszélünk, néha megkérdem őket, mi a helyzet otthon.


Niko Kovacról: Soha nem voltam TV-s szakértő, mert nem szívesen beszélek más csapatokról és edzőkről. Kovacról is csak egy kicsit fogok: Nagyon jól végzi a dolgát Frankfurtban. Az Eintracht felemelkedését összeköttetésbe lehet hozni az ő nevével.


Neuerről: Nem fog túl korán visszatérni, lassan növeljük a terhelését. Lenyügőzen dolgozik a regenerációs időszakában. A továbbiakat meg fogom beszélni az orvosokkal, a fizikoterapeutákkal. Az elkövetkezendő hetekben minden játékosra fitten és nagyon motiváltan van szükségünk.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top