Bundesliga

Szép gólok, három pont a Mainz otthonában

A Bayern tartalékos kezdővel és néhol kisebb-nagyobb nehézségekkel, de végül két szép góllal verte meg a Mainz együttesét.

A Bayern tartalékos kezdővel és néhol kisebb-nagyobb nehézségekkel, de végül két szép góllal verte meg a Mainz együttesét, Jupp ezzel a 20. meccsén a 19. győzelmét szerezte meg csapatával – külön érdekesség, hogy Bayern legutóbbi nyolc gólját nyolc különböző Bayern játékos szerezte. Elsődleges üldözőnk, a Schalke 1-2-re kikapott a Friedl nélkül felálló brémaiaktól, így a Frankfurt vasárnapi meccsétől függően 17-18 pont előnyre is szert tehetünk a tabellán.


FCB: Ulreich – Rafinha, Boateng, Hummels, Bernat – Rudy (Alaba, 69′) – Müller (C), Tolisso, James, Ribery (Coman, 82′)- Wagner (Lewandowski, 63′)

M05: Zentner – Diallo, Bell, Hack – Donati, Latza, Gbamin, Öztunali (Quaison, 46′), Holtmann (Berggreen, 73′) – Maxim (Serdar, 57′) – Muto 

Gólok: 0:1 (Ribéry, 33′), 0:2 (James, 44′)


A Mainz otthonában pályára lépő kezdőben az előzőhöz képest hét változtatást eszközölt Jupp Heynckes. A Bayern tizenhat pontos előnnyel állt az élen a forduló előtt a második Dortmundhoz képest, a Mainz-cal szemben azonban ez a differencia majdnem kétszeres mennyiségű, harminc egységnyi volt. Sören Storcks bíró első Bayern-meccsét abszolválta. Az első negyedórában főleg a Mainz nyerte a fontosabb párharcokat annak ellenére is, hogy a bajorok több, mint 65%-ban birtokolták a labdát. Jellemzőek voltak a labdakezelési hibák és a kemény ütközetek is a félidőben, Wagner is kapott egy csúnyát Holtmanntól. Az első félóra után egy pontrúgást követő szituációból szerezte idei első gólját Ribéry a Bundesligában. Közben Rudy és Wagner is besárgult, de a félidő előtt még berámolt egyet a bajor gárda, így kétgólos előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A második negyvenöt perc igazán izgalmasan kezdődött. Több lövés, védések és nagyszerű kontrák jellemezték ezt a részét a meccsnek. Kimaradtak a helyzetek, a hálóőrök remekeltek, így több gól nem is született, Storcks játékvezető 0-2-nél fújta le az összecsapást.


Az egész mérkőzést jól leíró jelző a „kemény” szó, itt például az egész meccsen veszélyesen játszó Diallo lép oda Müllernek.


| Az első félidő történései:

▪ A 13. percben Corentin Tolisso próbálkozott nagyjából 25 méterről, de lövése kevéssel a kapu fölé ment. A lefordulásból a Mainz alakított ki egymás után három nagyobb helyzetet, de egyik végén sem lett lövés.

▪ A huszadik minutumban a román válogatott Alexandru Maxim kapott labdát a bal oldalon, majd a hosszúba szánt lövése elzúgott a kapu előtt és a kapufa mellett pattant ki.

⚽️ A 33. perc hozta a mérkőzés első gólját. Egy szöglet utáni kipattanót vágott be állítás és lepattanás nélkül Franck Ribéry, minimum nyolc láb mellett suhant el az életerős löket, amely Zentner mellé, a kapu baljába csapódott. 0-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Ribéry gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Thomas Müller kapott Wagnertől labdát a 43. játékpercben, de a védők összezártak előtte, az így irányt változtatott labdája pedig a kapu mellé gurult.  

⚽️ A 44. percben viszont már 0-2 állt az eredményjelzőn, James szerezte idei negyedik gólját Tolisso gólpassza után. Szép találat volt, nagyserű labdakezeléssel!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”James gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Ribéryt próbálja átölelni az egész keret, miután távolról küldött rakétát a Mainz kapujába. Ezzel lett 0-1, még James talált be a játékrészben.


| A második játékrész eseményei:

▪ A 48. minutumban ballal próbálkozott Wagner, lövését azonban Zentner nagyszerű reflexszel tenyerelte ki.

▪ Az ötvenedik percet végigtámadta a vendégcsapat, Tolisso kétszer is lőhetett, előbb Diallóban akadt el a labda, majd Zentner is munkát vállalt egy szép védéssel. A francia egészen balszerencsés volt a meccsen.

▪ Két perccel később, az ötvenharmadikban Ulreich hibázott, rossz labdája után a Mainz támadást indított, amely végén kapusunk hatalmas védést mutatott be. Rögtön ezután kontrázhatott a Bayern, de Müller kiugratása után Ribéry a kapus mellett hosszan megtolva rontott.

▪ A 62. percben a Mainz jutott el nagy helyzetig, de a szöglet utáni kavarodásban senki sem tudott lőni, Hummels tisztázott.

▪ Müller iramodhatott meg egy nagyszerű Rafinha-indítást követően teljesen egyedül a 70. minutumban,  de hanyag mozdulata nem volt elég ahhoz, hogy lövése kaput találjon, így maradt a 0-2.

▪ A 74. perc hozott egy elég nagy Mainz-helyzetet,  Quaison lövése zúgott el a kapu előtt.

▪ Négy perccel ezután két nagy ziccert is kidolgozott a Bayern München, de mind James, mind Lewandowski is hibázott a lövés pillanatában.

▪ A vége előtt 5 minutummal még Muto és Quaison lőtt, de mindkettejük lökete a szenzációsan védő Ulreichet találta el.

▪ Az utolsó percben még Coman lőtt éles szögből, de Zentner megfogta a labdáját. Izgalmas meccs volt, a kapusok remekeltek, Ulreich pedig gól nélkül hozta le az összecsapást. 0-2 a vége!


| Statisztika:

Forrás: eredmények.com


| Bő videóösszefoglaló:

Hamarosan…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top