Bundesliga

Bundesliga: Felülvizsgálják az 50+1-es szabályt

A befektetői csoportok nagyobb mozgásterével több pénzhez juthatnak a német klubok.


A Német Labdarúgó Liga, azaz a DFL bejelentette, hogy az elmúlt napok és hetek számos belső és nyilvános vitatémái miatt felülvizsgálják, a befektetők milyen mértékben dönthetnek majd a profi klubokat érintő döntések meghozatalában.

A Bild áldal megkérdezett elsőosztályú klubok nagy része, köztük a Bayern is támogatja a szabály újragondolását, amely megakadályozta a különböző befektetői csoportok többségi beszállását a profi klubokba. A német klubok gazdasági helyzete, ezáltal versenyképessége is olyan határok közé volt bepréselve, amely az európai porondon már kevésnek bizonyult a nagyobb mozgástérrel rendelkező topklubokkal szemben. Ez persze nem azt jelenti, hogy olajsejkek teljes mértékben dönthetnek majd a klubok ügyeiről, csupán a szabály megreformálásáról lenne szó – amely még így is sokkal jobb anyagi helyzetbe juttathatná a Bundesliga első és másodosztályú csapatait. Az 50+1-es szabály részleteiről itt olvashattok bővebben.

Támogatják a változást: Schalke, Köln, Mainz, Frankfurt, Hertha, HSV, Leipzig, Bayern, Bremen, Leverkusen, Augsburg, Hannover.

Ellenzik: Freiburg, Mönchengladbach, Dortmund.

Nem nyilatkozott: Hoffenheim, Wolfsburg, Stuttgart.

Mondani sem kell, a szabály megreformálása a Bundesliga izgalmait és a német klubok európai versenyképességét is növelné – a több pénz által több pénz jutna átigazolásokra, a klubok nagyobb eséllyel láncolhatnák magukhoz a topjátékosaikat.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top