Bundesliga

Jupp: Katar óta folyamatosan fejlődünk

A Bayern mestere szerint lehet, hogy türelemjátékot, vagy egy nehéz meccset hoz a Schalke elleni mérkőzés.


A Schalkéról: Részletesen tanulmányoztam őket. Jó futballt játszanak, taktikailag nagyon rugalmasak és variálhatóak. Tetszik, hogy jó mentalitású csapatuk van, közelítenek a BL-helyekhez, tehát jó munkát végeznek. Lehet, hogy holnap türelemjáték vagy egy nehéz meccs lesz.


Tedescoról: Nem ismerem annyira jól, mert még nem játszottunk egymás ellen. De korábban már elmondtam, milyen sok tehetséges edző van a ligában, ő is ide tartozik, jó munkát végez a Schalkéban – ez látszik azon, ahogy a csapata játszik. Nagyon kellemes a stílusa, szimpatikus ember, hamarosan megismerem őt.


Goretzkáról: Sokáig sérült volt, szerdáig biztosan nem tudta a topteljesítményét nyújtani. Azt hiszem, hogy a fiatalember nagyon jól kezeli a kritikákat. Személyesen nem ismerem őt, de ha az ember látja az artikulációját, akkor tudhatja, hogy a korához képest nagyon érett.


A rotációról: Természetesen világos elképzeléseim vannak azt illetően, hogyan fogunk az elkövetkezendő hetekben játszani. Sok apró részlettől függ. Olyan csapatnak kell kikristályozódnia, amely a nehéz mérkőzésen kezdhet. Peter Hermann ma azt mondta, a keretünk olyan jó, hogy a 18. játékosunk is játszhat a kezdőben.


A személyi helyzetről: Manuel Neuer az egyetlen játékos, aki a sérülése folytán nem állhat rendelkezésre. Thiago esetében nagyon elővigyázatos vagyok, de gondolkodom azon, hogy Wolfsburgban játszatom egy kicsit, holnap még nem lesz ott a keretben. Viszont nagyon jól edz és örömre ad okot, hogy egy ilyen topjátékost kaptunk vissza. Összességében nagyon jó fizikai állapotnak örvendünk.


A motivációról: Nincs szükség arra, hogy motiváljam a játékosokat. Nagyon tudatosan dolgozom velük, a csapattal, azt hiszem, hogy a Paderborn elleni kupameccs bizonyította, hogyan lépünk fel, hogyan játszunk. Ebből látszik, hogy a nemtörődömség nincs jelen nálunk. Céljaim vannak a csapattal, az egyik ilyen nagy célunk, hogy német bajnokok legyünk. Amikor megjöttem, a Bayern öt pont hátrányban volt a Dortmund ögött. A kupában és a Bajnokok Ligájában sikeresek akarunk lenni.


A BL-ről: A Bajnokok Ligája egy kiemelkedő sorozat. Úgy gondolom, hogy a katari edzőtábor óta folyamatosan fejlődünk. A csapat nagyon jól dolgozott, sok területen haladtunk tovább, részben tökéletesítettük őket. Olvastam, hogy mások szerint a keddi olyan volt, mint egy edzőmeccs, én természetesen másképp látom. Keményen megdolgoztunk mindenért, nem volt magától értetődő a győzelem. A csapatnak megvan a sikervágya, nagyon motiváltak. Pár játékosunk még nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ez egy nagy célunk idén.


A Bundesligáról: 34 játéknap után az a csapat lesz a bajnok, amelyik a legjobban játszott. Azt hiszem nem lehet az FC Bayernt azért kritizálni, mert nagy előnye van a többiekkel szemben. Voltak itt más idők is, hat éve a Dortmund lett kétszer bajnok.


Lewandowskiról: Kezdeni fog, nem is lesz lecserélve, amíg nem játszik rosszul.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top