Német Kupa

DFB-kupa: Leverkusen – Bayern München az elődöntőben

A Lipcse és a Dortmund után a Leverkusennel is szembekerülünk a Berlin felé vezető úton.

Andreas Köpke, Világ és Európa-bajnok (1990, 1996) kapus, illetve a német válogatott jelenlegi kapusedzője sorsolta ki a DFB-kupa 2017/18-as kiírásának elődöntő párosításait a dortmundi Német Futballmúzeimban. A vasárnap 18 órakor kezdődő sorsolás értelmében Bayer Leverkusen – Bayern München mérkőzés kerül megrendezésre, tehát csakúgy mint a 18. fordulóban, ezúttal is a gyógyszergyáriak otthonában kell diadalmaskodnunk – ezúttal a berlini döntőbe való jutásért.

A két klub története során eddig ötször meccselt a kupasorozatban, ebből négyszer – legutóbb a 2015-ös BayArénában lejátszott negyeddöntőben büntetők után – a Bayern jutott tovább. 2009-ben viszont a Leverkusen.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Leverkusen útja az elődöntőig:” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


A Bayern többek között két közvetlen vetélytársat ejtett már ki a versenyből: A harmadosztályú Chemnitzer 5-0-ás legyőzése után büntetőkkel a Lipcse volt az áldozat, míg a nyolcaddöntőben a Borussia Dortmundot szabadítottuk meg a további küzdelmektől. A legjobb nyolc között sima, 6-0-ás eredménnyel meneteltünk be a legjobb négy közé Paderbornban.

A másik elődöntőben Schalke – Frankfurt mérkőzésre kerül sor. A május 19.-ei berlini döntőbejutásért április 17-én és 18-án játsszák le a meccseket, a konkrét dátumot később fixálják.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top