Egyéb

CIES: A Bayern majd’ két és félszer költött kevesebbet a Citynél

Hat angol, két spanyol, egy-egy francia és olasz csapat került a keretükre legtöbbet költő klubok közé.


Érdekes, de nem meglepő tanulmányt közölt a CIES Football Obsevatory, amelynek alapján a Manchester City invesztálta a legtöbbet keretébe, majdnem két és félszer annyit költöttek jelenlegi játékosaikra, mint a Bayern. A szinte szabadkézzel gazdálkodó Guardiola 878 millió eurót költött klubjával, csak az idei szezonban 315 milliót tapsoltak el olyan játékosokra, mint Danilo, Bernardo Silva, Kyle Walker, Mendy, Ederson vagy Laporte.

Nem meglepő, hogy a második helyen az a PSG áll, amely legutóbb átigazolási csúcsot jelentő 222 milliót fizetett ki Neymarra és 180 milliót fog Mbappéra. A francia támadó a Financial Fairplay megkerülése miatt jelenleg csak kölcsönben szerepel a PSG-nél.

Rátérve a Bayernre, a bajorok az első tízbe sem kerültek be, a 11. legtöbb pénzt költötték jelenlegi keretükre, a tanulmány szerint 363 milliót – az Everton ennél két millióval többet áldozott játékosokra. Második német csapatként a Dortmund a 16. helyen áll 268 millió eurónyi elköltött pénzmennyiséggel, őket követi a Wolfsburg (23./163 millió), a Bayer Leverkusen (26./159 millió), a Borussia Mönchengladbach (34./122 millió), a Schalke 04 (35./121 millió) és az RB Leipzig (36./118 millió).

Az első 20-ban kilenc angol, négy olasz, három spanyol, két francia és két német csapat lelhető fel. A lista csak a kiadásokat tartalmazza. 


Másik lista: A Transfermarkt becslései szerinti legértékesebb klub a Barcelona, amelynek játékosai összesen majdnem 1 milliárd eurót érnek, második a Real Madrid, a harmadik a City. Érdekes, hogy a különböző szempontok alapján felértékelt játékosok összértéke a Tottenhamnél vagy az Atletico Madridnál  is magasabb, mint a Bayernnél – a bajorok 642 milliós kerettel ezen a listán csak a kilencedikek.

Ezek a listák tájékoztató jellegűek, a szezon végi elszámolás során lehet belőle következtetéseket levonni. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Transfermarkt szerinti legértékesebb keretek.” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]A CIES Football Obsevatory szerint a kereteikre legtöbbet költő klubok rangsora:Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top