Akadémia

Egyedülálló megállapodás a Bayern és a Dallas között

Tehetséggondozás területén működik majd együtt a két klub. 


Az FC Bayern München és az Amerikai Labdarúgó Liga (MLS) alapítótagja, az FC Dallas a profi labdarúgásban eddig egyedülálló közreműködést jelentett be, amelynek központi alkotóelemei a tehetséggondozás és az edzési filozófiák lesznek.


Jörg Wacker, az FC Bayern nemzetköziesedésért felelős elnöke: „A nemzetközi stratégiánk részeként 2014-ben irodát nyitottunk az USA-ban. A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk az ottani szurkolóinkkal és támogassuk az USA-ban lévő futball fejlődését. Itt most a fiatal játékosok gondozása áll a középpontban. Az FC Dallas kiváló munkát végez az ifikkel, ideális partnert jelentenek számunkra.”

Clark Hunt, a Dallas vezérigazgatója: „Nagyon örülünk, hogy létrejöhetett ez az egyedülálló együttműködés  az FC Bayernnel. Az egyik legfőbb célunk, hogy olyan ifjúsági akadémiát és klubot építsünk fel, amely világviszonylatban is a legmagasabb szinteken mozog. A világ egyik legeredményesebb klubjával való példátlan partnerség egyértelmű lépést jelent ezen irány felé.”

Rudolf Vidal, az FC Bayern amerikai piacának ügyvezetője: „Ez egy egyedülálló szövetség két hagyományőrző klub között, a tehetséggondozás területén. Büszkék vagyunk, hogy  az amerikai profi labdarúgás előharcosával bejelenthettük ezt a megállapodást. A Dallasszal való közös munka fontos alapeleme annak, hogy tovább folytassuk az USA-ban kitűzött céljainkat.”


Az FC Dallas a legjobb úton halad, hogy meghatározó szereplője legyen az USA labdarúgásának – a klubakadémia eddigi 20 fiatalja jutott fel a profik közé, 28-an pedig az amerikai, a kanadai és a mexikói válogatottakban játszanak. Az MLS-klubokat figyelve ez rekordadat. Három tehetségük 2017 decemberében már az FC Bayern bázisát is meglátogatta, ahol közelebbről is megismerkedhettek a klub utánpótláscentrumában végzett munkával.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top