Egyéb

Kicker: A Bayern nem kér a leendő edző saját stábjából

A Carlo-klánnal való negatív tapasztalatokat elkerülné,  a jelenlegi pozitívakat támogatná a klub. 

Jupp Heynckes metódusaival a Bayern visszatért a sikerhez vezető útra. Titkának egyik nyitja, hogy nagy bizalmat szavaz jelenlegi, szakértő munkatársainak és nem kér a külső segítségekből. Ez egy olyan koncepció, amelyet a Kicker szerint szívesen folytatna a klub vezetése  a jövőben is.

Példának okáért Heynckes elődje, Carlo Ancelotti több fős stábbal érkezett, Giovanni Mauri személyében egy a tiltás ellenére is a pályán dohányzó fizikoterapeuta felelt a játékosok fizikai állapotáért, ezen kívül is több szakmai panasz érkezett a módszereire.  Giovannin kívül fia, Francesco, Carlo fia Davide, illetve Mino Fulco étkezési tanácsadó is a bizalmasok körét képezte. A Carlo-klán menesztése után Uli Hoeness nyílt kritikával illette őket:

„Ancelotti asszisztenseivel sehogy sem passzoltak a dolgok. Carlora ez nem igaz, ő teljesen rendben volt. De minden nap volt valamilyen vita a fizikoterapeuták, az orvosok és Ancelotti edzői között.”
Az olaszok menesztésével Jupp újra a korábbi funkcionáriusokat kezdte el alkalmazni, a Mauri mögött háttérbe szoruló Holger Broich fizikoterapeutáról is csak pozitív véleményt formált. A jövőben is a klub berkeiben lévő munkatársaknak kell segíteniük az edző munkáját, a német rekordbajnok a „Heynckes modellre” fog építeni – ezáltal értelemszerűen harmikusabb lesz a klubon belüli atmoszféra, illetve a rutinszerű munkafolyamatok is zökkenőmentesebben mehetnek majd végbe a váltással. Jupp korábbi szavaiból tisztán átjön, miről is van szó:


Jupp a Hoffenheim elleni meccs előtt dicsőítette Broich munkáját:Nem csak egy megfelelő fitneszedző, hanem személyiségileg és emberileg is hibátlan. Amióta Peter Hermann és én újra itt vagyunk, minden szabadsága megvan a munkához. A fitneszcsapatban lévő többiek is nagyon rátermettek és észlelhető munkát végeznek a csapat stabilizációjában. Nem csak a vezetőedző felelős a csapat felemelkedéséért. Teljesen egyértelmű, melyik játékosnak milyen edzésgyakorlatokra van szüksége, ezt közösen beszéljük át egymással.”
A kérdés már csak az, a következő szezonban ki lesz a Bayern vezetőedzője – a friss és korábbi hírek alapján Thomas Tuchelre lehet leginkább következtetni. Jupp esetleges visszavonulása után vélhetően a külön kérésre munkába álló Hermann Gerland nem folytatja majd a segédedzői munkát, az utánpótlás vezetésébe térhet vissza. Peter Herrmann maradására valamivel nagyobb esélyt látunk. Hogy hozhat-e magával egy bizalmast az új tréner, azt egyelőre nem tudni, de vélhetően erre azért lehetősége lesz majd.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top