Bundesliga

Jupp: Thiago kezdeni fog; Szombaton lelkiismeretfurdalásom volt

Heynckes visszatért betegségéből, a Wolfsburg elleni meccs előtt állt a sajtó rendelkezésére.


A betegségéről: Nagyon jól helyettesítettek, különösen örültem, hogy Peter Hermann jól vigyázott a csapatra és győzött a Schalke ellen. Természetesen az is fontos volt, hogy tovább folytattuk a sikerszériánkat. A játékosok nagyon profin viselkedtek. Összesszégében ez is hozzájárult a gyógyulásomhoz.


A felállásról: Nem volt szokásos edzéshét. Egymás után tíz napot edzettünk, ezért adtunk két szabadnapot, hogy erőt gyűjtsünk, újra szombat-kedd ritmusban lépünk pályára. Thiago Wolfsburgban kezdőként fog játszani, két hete a csapattal edz. Azok, akik nem száz százalékosak, nem fognak játszani, erről mindig is így döntöttem. Jelenleg influenzajárvány van, talán egy-két játékosunk kiesik, ebben az esetben másoknak kell beugraniuk.


A személyi helyzetről: Tegnap nyomatékosítottam a játékosaim számára, milyen helyzetben is vagyunk. Luxusprobléma, hogy mindenki a rendelkezésünkre áll. Beszéltem azokkal, akiket itthon hagyunk. Elmondtam nekik, hogy ez egy olyan szituáció, amelyben dönteni kell. Viszont mindenkiben tudatosítottam, hogy közénk tartozik.


Neuerről: Értékes tanácsokkal láttam el, amelyeket meg is fogadott. Az egyik az volt, hogy környezetváltozásra van szüksége. Manuel fizikailag újra jó állapotban van, nagyon jó haladáson megy keresztül. Nem helyezem nyomás alá. Előbb utóbb el kell döntenünk, mikor edzhet újra. Azt a javaslatot tettem, hogy még időt kell adnunk neki. Azt nem közöltem vele, hogy márciusban, a Bajnokok Ligájában fittnek kell lennie. A legnagyobb bizalommal vagyok Sven Ulreich iránt, Manuelnek továbbra is nyugalommal kell dolgoznia az állapotán. Nem gyakorolunk rá nyomást és nem tűzünk ki időpontot neki. Meggyőződésem, hogy játszani fog és ott lehet a Világbajnokságon is. Kockázatot viszont nem szabad vállalnia.


A BL-ről: A bizsergést majd kedden, a játéknapon fogjuk igazán érezni. A felkészülésünk szokványos lesz, talán az ellenfelet még jobban kell elemeznünk. Bármi megtörténhet. Nem szokásom előre kigondolni a kezdőcsapatot.


Hosszú idő után Thiago ismét ott lesz a Bayern kezdőjében.
A balszélről: Egy edzőnek soha nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy a médián keresztül üzenje meg, ki részesül előnyben, illetve ki az aki játszani fog és aki nem fog játszani. Ribéry és Coman erősségeit mindenki ismeri. Coman nagyon jó fejlődésen ment keresztül. Viszont időre van szüksége, hogy a saját területein fejlődjön.


Sanches müncheni látogatásáról: Tudtam, hogy Münchenben van, az orvosoknál volt megjelenése. Ezért volt itt, nem szükséges titkolózni erről. Hasan folyamatos kapcsoaltban áll vele és az ügynökével. Továbbra is az FC Bayern játékosának számít.


A Wolfsburgról: Úgy gondolom, hogy igazán jó játékosaik vannak. Nagy befolyással lesz a mérkőzésre, hogy az elmúlt időszakban nem voltak annyira eredményesek, mint egykoron. Didavi, Arnold, Malli, Mehmedi, ők igazán jó focisták. Jó csapatuk van, nagyon motivált együttessel számolunk.


Betegségmegelőzési tippekről: Sok dolog tartozik ide, mint például a C vitamin, az ásványi anyagok, hogy ne menjünk ki nedves hajjal. Hogy melegen, ne pedig csak egy vékony kabátba öltözzünk. Viszont minden játékosnak saját magának kell erről gondoskodnia.


A Real-PSG-ről: A Párizs 83 percen keresztül jól játszott, taktikailag jó tervük volt. Számomra ők voltak a jobb csapat, viszont nem védték tíz perccel tovább a saját kapujukat. Ronaldo nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik, néha a térdével is besegít. A Madrid tapasztalata kifizetődött, ez jelentette a különbséget.


A betegsége alatti jövőbeli tervekről: Amikor az ágyat nyomom, megpróbálok aludni, szombaton nagyon nehezen sikerült. Röviddel hét előtt keltem, amikor a meccsünk elkezdődött, nagyon rossz volt a lelkiismeretem. Szerdán a Besiktas meccsét tekintettem meg. Különben nem voltak a jövőmmel kapcsolatos gondolataim.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top