Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Örökre Bayern? El tudom képzelni

A Bayern 20 millióért érkezett belsővédője az Abendzeitungnak adott interjút.


Jupp Heynckes legutóbb nagy dícsérettel illette – edzésen világos utasításokat ad Önnek. Szüksége van rá?

Karrierem során keresztülmentem pár dolgon az edzőkkel, nyilvánvalóan néha szükségem van a világos utasításokra.

Különösképp mit tanult Heynckestől?

Az edző azt mondta: „Niklas, 22 éves vagy, válogatott játékos és a Bayernnél játszol. A legnehezebb dolog ezt a szintet éveken át tartani, sőt újra és újra rátenni egy lapáttal.”  Az edző mindig ebben a gondolkodásmódban élt. 2013-ban, az úgynevezett utolsó szezonjában triplázott a csapattal. Most viszont ugyanannyira  buzgó, a maximumon ég. A tekintélye egyszerűen lenyűgöző. Segít nekem, hogy még jobb legyek.

Prímán alakul az első Bayernes szezonja. Mik az eddigi konklúziók?

Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy ilyen sokat fogok játszani és az edző ennyire megbízik bennem, valószínűleg nem hittem volna neki. Fantasztikus srácok vannak itt, nagyon jól fogadtak engem.  Teljesen boldog vagyok.

Nagyon áradozik.

Igen. Nagyon jó itt lenni. A Bayernért való lelkesedésem új szintet vett azóta, mióta a Hoffenheimtől ide igazoltam. A klub nagyon családias, még ha az ember ebből kívülről nem tapasztal sokat.

Mindig a Bayernnél akar maradni?

El tudom képzelni. Ez az első évem itt, de azt kell hogy mondjam, nagyon jól beilleszkedtem. Több, mint elégedett vagyok, még sokáig köt szerződés ide. Momentán semmi mást nem tudok elképzelni a Bayernen kívül.

Voltak kétkedők, akik a kezdetekben a padon látták az Ön helyét. Érez egy kis elégtételt irántuk?

Nem érdekel, mit mondanak a szkeptikusok, akkor óriási tévedésből lennék a Bayern játékosa. Tudtam mire vagyok képes, amikor leigazolt a klub. Az első évemben először be akartam illeszkedni ebbe a nagyszerű klubba. A nyomás miatt ez egy óriási emelkedő a Hoffenheimhez képest. Senkinek nem akartam bizonyítani, csak magamnak.

Jelenleg 26 meccsnél jár és ezzel gyakrabban lépett pályára, mint Jerome Boateng és Mats Hummels.

Természetesen szerencsém is volt, hogy a sérülések és betegségek elkerültek. Mats és Jerome ezzel ellentétben hiányzott párszor sérülés miatt. Viszont voltak bevetéseim akkor is, amikor mindketten fittek voltak. Matsnak és Jerome-nak azt kívánom, hogy a szezon hátralévő részében maradjanak egészségesek.

Boatenghez és Hummelshez igazodik?

Ők világbajnokok, éveken keresztül bizonyítottak. A legnehezebb feladat, főleg a védők esetében, olyan kevés hibát véteni, mint amennyit az elmúlt évek során ők vétettek. Mats és Jerome folyamatosan topszinten játszanak. Sokat lesek el tőlük az edzéseken. Vagyok annyira szerencsés, hogy 22 évesen kettejük közül az egyik mindig mellettem játszik. Hihetetlenül sokat tudok tanulni és ezáltal jobb lehetek. Ez egy kiváltság számomra.

Már most jobb játékos, mint amilyen nyáron volt?

A Bayernnél lévő edzésszint hihetetlenül magas. Ahogy Arjen Robben a 34 évével minden nap a maximumon edz, az egyszerűen magával ragad. Ha nincs jó napod, Robben közli veled. Elbűvölő látni, ahogy a 2013-mas BL döntő aranyat érő góljának szerzője napról napra dolgozik. Mint egy 18 éves, aki most került fel a profik közé. Fantasztikus. Robben nagy példakép számomra. Ez a hozzáállás nagyszerű, azt hiszem főleg ebben a tekintetben fejlődtem, mióta az FC Bayernnél vagyok.

Hamarosan az első bajnoki címét ünnepelheti. Lesz új tetoválása?

Nem, egyelőre nem tervezek újabb tetoválásokat. Ha megnyerjük a címet, a bajnokság képét a fejemben fogom őrizni, nem a testemen. A németországi klubfutballban a bajnoki cím a legnagyobb dolog. Nekem, illetve azok számára, akiknek ez az első évük itt, óriási dolgot jelentene ez.

A jövőben olyan Bayern-korszakot képviselhet, amelyben olyan játékosok lesznek, mint Joshua Kimmich, Kingsley Coman vagy az újoncok, Leon Goretzka és Serge Gnabry. Izgatja ez Önt?

Örülük, ha olyan fiatalok érkeznek, akiket régóta ismerek, Goretzkát és Gnabryt már tíz éve. Klassz lesz a Bayernnél, a világ egyik legnagyobb klubjánál újra találkozni velük. Mindanyian az 1995-ös korosztályból érkeztünk. Nagyszerű srácok. Örülök, hogy mindketten jönnek.

Miért örülhetnek a Bayern szurkolók Goretzka és Gnabry érkezésének?

Leon hihetetlen képességekkel rendelkezik, ezt a Konföderációs kupában és tavaly a Bundesligában is láthattuk. Egyértelmű számomra, hogy áttörést fog elérni itt. Barátok vagyunk. Sergének is megvannak a szükséges kvalitásai, hogy sikerüljön neki. Erről meg vagyok győződve.




https://www.youtube.com/watch?v=mX2TiXkDkUs&t=2s

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top