Bajnokok Ligája

Robben: Ha most kimondanám, amit gondolok… | Reakciók: FCB – BES

A maximalista holland elégedetlen a mellőztetésével. Jupp szerint mindenkinek el kell fogadnia a helyzetet.


Arjen Robben: Az első félidő nem volt jó, de rendben van. A piros lap természetesen kedvezett számunkra. Nem játszottunk igazán jól, túl sok hibát vétettünk, nem voltunk a helyzet magaslatán. Az 1-0 viszont fontos volt. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, koncentráltabbak voltunk, agresszívabban támadtunk és több lehetőséget dolgoztunk ki, és ez volt a döntő.

A mellőztetéséről: Inkább nem mondok semmit. Minden szó több a soknál. Ha most kimondanám, amit gondolok, az érzéseimet, mindent, akkor holnap Brazzo vagy Herr Rummenigge irodájában ülnék, ezután pedig nem tudom mi lenne. Profi vagyok. 34 éves, minden nap ezekért a meccsekért dolgozom. Ezek a meccsek jelentik számomra a habot a tortán.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Robben nyilatkozata videón” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Jupp Heynckes: Mindenki láthatta, hogy az első félidőben nagyon nehéz dolgunk volt. Nem találtuk a ritmusunkat és sok támadásunkat csak részben elvégzett munkának vehetjük. Idegesen kezdtük a meccset, eleinte nem kombináltunk elég jól. A siker kulcsa a kiállítás és a szünet előtti gól volt. A második félidőben nagyobb tempóval és befolyással játszottunk, ez nagyon megnehezítette az ellenfelünk dolgát.

Robben mellőzéséről: Arjen Robben bejött és egy élénkítő eleme volt a csapatnak. Tudtam, és örültem neki, hogy elől ilyen opcióim vannak, Ribéry is nagyon motiváltan szállt be. Arjen egy vérprofi. Az, hogy a meccs elejétől játszani akart, világos. Ez csak egy pillanati helyzet és egyáltalán nem jelent problémát. Mindenkinek el kell fogadnia a helyzetet. Aki az FC Bayern Münchennél szerződést ír alá, számolnia kell vele, hogy valamikor nem játszik kezdőként.

A lehetséges tripláról: Ez az újságírók gondolatmenete, egyáltalán nem gondolok rá. Ma is láthattuk, hogy a Bajnokok Ligája egy másik versenysorozat. Azt hiszem, hogy tovább kell fejlődnünk.

Jupp Heynckes sorozatbeli 10. BL-győzelmével befogta Ancelottit és Van Gaalt az örökranglistán. A visszavágón történelmet írhat!
Thomas Müller: Fontos volt, hogy jó eredményt érjünk el. A kiállítás által nagyon jók lettek az esélyeink, segítségünkre volt, még ha nem is találtunk be rögtön – az első félidőben nem voltunk elég agresszivak. A másodikban ez csapásszerűen megváltozott, teljes tempóval nyomtunk, a törökök is elfáradtak. Ez egy szuper eredmény a visszavágóra. Tudtuk, hogy teljesítenünk kell, mert Törökország egy teljesen más kávéház lesz. A továbbjutáshoz úgy kell játszanunk, mint a második félidőben. Még sok feladat áll előttünk.


Joshua Kimmich: Végsősorban sima győzelmet arattunk. Az első félidőben szerencsénk volt, hogy az ellenfél piros lapot kapott, a játékunkból viszont hiányzott a nyugalom, engedtünk pár helyzetet nekik. Nem nagyon találtuk a játékunkat, nem voltunk igazán áttörőek. A második félidőben viszont a 2-0 után sem nyugodtunk le és további gólokra játszottunk. Gondoskodni fogunk arról, hogy a visszavágó biztosan ne legyen izgalmas.


Uli Hoeness: Egy nehéz rajt után a második félidőben megtaláltuk a megfelelő ritmust. Az eredménnyel igazán elégedettek lehetünk. Nem gondolunk a triplázásra, fordulóról fordulóra kell gondolkoznunk. A negyeddöntő tekintetében jó kiindulóhelyzetben vagyunk. Mindegy ki lesz majd az ellenfelünk, mindig nehéz lesz a dolgunk.


Senol Günes: Az ellenfél ma jobb volt nálunk. Szívesen lettünk volna mi is jobbak, de a 16. perc után már csak tizen voltunk, ezt követően pedig nehézségeink akadtak, fizikailag és morálisan elestünk. A második félidőben ezt teljességben kihasználták és már semmit nem tudtunk előrefele mozogni, támadócsapatként ma védekeznünk kellett. De ma is büszke voltam a csapatomra. Az osztálykülönbséget mindenki láthatta, az ellenfél túl erős volt számunkra.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A mérkőzés összefoglalója” class=”out”]

Ötgólos győzelem, nem kegyelmeztünk a Besiktasnak

[/toggle]
[/toggles]Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top