Egyéb

Aki menni akar, azt el kell engedni – érvek

Az igazság néha fáj, de az ügynökcserén átesett Lewandowski az átigazolását forszírozza.  A földhözragadt tények mellett érdemes más szempontokból is körbejárni az esetet.


▪ Lewandowski egy céltudatos személyiség, aki véleményét sem rejti véka alá, mint tapasztalhattuk, akár  a sajtón keresztül, a klub engedélye nélküli nyilatkozatokban is szívesen tesz nagyobb horderejű üzeneteket, szeptemberben a klub átigazoláspolitikáját kezdte ki. Ha mindenképp távozni akar, ezt valamilyen úton-módon ki is fogja bulizni magának. Kérdés,  meddig kell elmennie ehhez.


▪ Nyilván nem azért kezdett alkalmazni neves sztárügynököt, mert a Bayernnél szeretné befejezni pályafutását. Komoly tárgyalások várhatóak, Zahavi pedig még el sem kezdte a munka érdemi részét. A cél egyértelmű, Lewandowski máshol szeretne kihívást találni magának.


▪ Lewának az elmúlt hetekben többször is lehetősége lett volna nyilvánosan cáfolni a Reallal kapcsolatos pletykákat, ezt nem tette meg és a jövőjével kapcsolatos kérdéseknél is kitért a világos válaszadás alól.  Még nem fog nyilvánosan  beszélni a  háttérben szövődő terveiről,  de a fejlemények szerint már most a nyári ügylet elősegítésén dolgozik,  ez eltökélt szándékát támasztja alá. Ha csendben nem haladnak a megbeszélések,  várható lesz,  hogy a sajtó által fogják elősegíteni a dolgokat.


▪ Nem érdemes lenézni a forrásokat: A Real-közeli Marca és AS, valamint az új ügynököt idéző lengyel lap híre is összecseng egymással. Lewa szándéka mellett azt is megírták, hogy nem lesz könnyű meggyőzni a Bayernt,  ami nyilvánvaló, de a cél érdekében ezzel valószínűleg addig fognak próbálkozni, amíg lehetséges. Legfeljebb még hat hónapig,  nyár végéig lesz erre lehetőségük, ennyi idő alatt a Bayern is alaposan körülnézhet a piacon.


▪ A klub valószínűleg nem szívesen alkalmazna olyan játékost, aki nem szívesen része a Bayern-családnak, aki inkább lenne a Real Madrid játékosa.  Lewa hiába a világ legjobb középcsatára ha nem kap elismerést, szeretne nemzetközileg is méltóan jegyzett csatár lenni, a jelek szerint mindent meg is tesz  majd ennek érdekében.


▪ Szerződése kétségtelenül 2021-ig szól, de földhözragadt vélemény lenne csak ez alapján állni a kérdéshez. Ha tavaly nyáron nem hosszabbított volna, az akkori kontraktusa 2019-ben, azaz jövő nyáron járt volna le. Ebben az esetben lényegesebben kevesebb pénzt követelhetne érte a Bayern, az új szignóval viszont jelentősen nőtt a távozni kívánó lengyel piaci értéke is. Ki tudja mióta körvonalazódik a lengyel szándéka, mióta tudnak erről a vezetők. Feltételezhetően nem tegnap értesültek róla először, a szándékával kapcsolatos pletykák sem újkeletűek.


▪ Lewandowski szándékai által olyan egyedülálló helyzet állt elő, amelyre a Bayern történelmében még nem került sor, egyik korábbi esettel sem lehet összehasonlítani. Más játékosaink iránt is biztosan voltak érdeklődők,  Lewa viszont saját maga forszírozná az átigazolást, ez az ami különbséget tesz a korábbi ügyek között.  A szóban forgó összeg egyedülálló, a  klub pedig általában figyelembe veszi játékosai szándékait is.


▪ A két klub vezetősége jó kapcsolatot ápol egymással, ez a korábbi, gördülékenyen alakuló Robben, Kroos, Alonso, James ügyletekből is bebizonyosodott. Lewandowski valószínűleg nem vaktában cselekszik, azaz szóban már megegyezhetett a madridiakkal. Mindezt figyelembe véve a Bayern egy jó ajánlat esetén talán nem állna a 2013-ban a Bayernt választó, azóta a klubért mindent megtévő Lewandowski útjába sem.


▪ A pénz az a Bayern számára is pénz, jócskán 100 millió fölötti összegről van szó, a lengyelek szerint 150-ről. Hiába nincs adósság, hiába nem szorul rá a klub,  a Bayern számára egy ez olyan rekordösszeg, amelyet egy távozni kívánó játékosért kapnának. Ha nem számítana a pénz, Toni Kroos talán ma is Bayern játékos lenne, elsősorban a gyenge hosszabbítási ajánlat miatt keresett új kihívást, szándékát beteljesítve épp a Realhoz engedték el Uliék. Ennyiből,  de a ennek a töredékéből is lehetne gondoskodni Lewa, de akár Robbéry pótlásáról is, a vezetőség többször is elmondta, ha szükségét érzik, akár 70-80 milliót is képesek lennének kiadni egyetlen játékosért.


Bayern drukkerként természetesen senki nem örülne Lewandowski távozásának, de a tényeken kívül érdemes a háttérinformációkra, egyéb körülményekre is odafigyelni – HA, azaz ha Lewandowski távozási szándéka valós, ami a felsoroltak alapján nagyonis valószínű, akarata ellenére nem szabad itt tartani,  ezt az emberből lévő és üzleti vénával is rendelkező vezetőink is beláthatják. Nincs pótolhatatlan játékos, a klub mindenek felett áll. Aki nem szívesen van itt,  azt el kell engedni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top