Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – Hertha BSC

Dárdai csapata ellen dönthet újabb rekordokat Jupp és Lewandowski is.


A sérültekkel megtizedelt Hertha ellen folytathatja sikerszériáját és dönthet újabb rekordokat a Jupp irányítása alatt 24 meccsből 23-mat megnyerő, 19 pont előnnyel vezető Bayern. A müncheniekhez hasonlóan Dárdai csapata a liga egyik legjobbja pontrúgások után, illetve idegenben sem teljesítenek rosszul, 11 meccsből csak hármat veszítettek el (3 győzelem, 5 döntetlen), a közelmúltban a Leverkusen és a Lipcse otthonában is diadalmaskodtak. A Bayernnek természetesen nincs félnivalója, saját közönsége előtt lép pályára – állítólag Robbéryvel a fedélzeten.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bundesliga tabella” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]





🆚 Közös múlt:

Összesen: 71 meccs, 41 győzelem, 19 döntetlen, 11 vereség, 166:82-es gólarány

A Bundesligában: 65 meccs, 38 győzelem, 18 döntetlen, 9 vereség, 152:71-es gólarány

Otthon a ligában: 32 meccs, 26 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 90:28-as gólarány

▪ A Bayern a legutóbbi 13 bajnokiján nem kapott ki a Hertha ellen (11 győzelem, 2 döntetlen), hazai pályán pedig már 40 éve veretlenek a berliniek házigazdájaként. Azon a meccsen Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge is ott volt a pályán.

▪ A Hertha az egyetlen Bundesliga klub, amely a legutóbbi két meccsén pontot szerzett a Bayern ellen (két döntetlen hazai pályán).

▪ A Dárdai Pált is a soraiban tudó 2001-es Hertha  2-1-re legyőzte hazai pályán a Bayernt, a győztes gólt épp a berliniek jelenlegi magyar edzője szerezte.

▪  Az őszi meccs emlékezetesre sikerült: Carlo Ancelotti menesztése után Willy Sagnol ugrott be edzőként, azon a meccsen hosszú idő után Javi újra a középpályán kapott szerepet. A végkimenetel már nem sikerült annyira jól, íme ennek az összefoglalója:

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Az őszi meccs összefoglalója (Hertha 2-2 Bayern)” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


📈 Érdekességek, statisztikák:

▪ Lewandowski abszolút Bundesliga rekord megdöntésére készül, Jupp Heynckes csúcsadatait adhatja át a múltnak, ha sorozatbeli 12. hazai bajnokiján is betalál.

▪ Jupp Heynckes zsinórbeli 15. tétmeccsén aratott győzelmét arathatja a Bayernnel, amellyel megdöntheti Csernai Pál 1980-ban felállított klubrekordját.

▪ Robert Lewandowski a 250. Bundesliga mérkőzésén léphet pályára, csak Gerd Müller (216) lőtt a lengyelnél (171) több gólt ennyi találkozó alatt.

▪ A berlini, 2-2-re végződő odavágó előtt a Bayern öt pontos hátrányban állt a Dortmund mögött, jelenleg 19 ponttal vezeti a bajnokságot.

▪ A Hertha a legutóbbi nyolc idegenbeli meccsén egy vereséget szenvedett.

▪ 2018-ban a Bayern hét, a Hertha öt meccsen kapott gólt. A Rekordbajnok csak egyszer tudta nullán tartani a bekapott találatok számát.

▪ A Hertha idén meccsenként átlagban csak kilencszer lőtt kapura, ez a liga leggyengébb mutatója, az odavágón 11-ből kettő gót szereztek. Viszont Dárdai csapata a bajnokság leghatékonyabb együttese.



🗣 Sajtótájékoztató:

Jupp Heynckes: Ez egy olyan harcos, agresszív, fegyelmezett csapat, amelyet egy olyan edző képvisel, aki saját maga is robosztus és harcos játékos volt. Ezért biztosan nem lesz egyszerű dolgunk. A berliniek nagyon jól végzik a pontrúgásokat, ezt én magam is láttam. A Hertha Lipcsében és Leverkusenben is nyert.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp részletes sajtótájékoztatója” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

Dárdai Pál: Túlóráztam a könyvtárban. Azt a könyvet kerestem: Hogyan verjük meg a Bayernt? Nem találtam. Szóval mi magunknak kell kitalálni valamit. (…) A Bayern ellen nincs szüksége az embernek előre ígérgetnie vagy bármiről is beszélnie, ez ostobaság lenne. Ötvédős, négyvédős, tízvédős rendszer vagy berlini fal. Jó napiformára van szükség, illetva arra az élvezetre, hogy a legjobb csapat ellen játszhatsz. A Bayern csapatában olyan sikerorientált prototipusok vannak, akik mindent meg akarnak nyerni.


👥 Előzetes kezdők:

FCB: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Bernat – Rudy – Robben, Müller, Thiago, Ribéry – Lewandowski

HBSC: Jarstein – Pe­ka­rik, Stark, Tor­u­na­rig­ha, Plat­ten­hardt – Darida, Skjelbred – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke





🚫 Hiányzók:

FCB: Neuer (rehabilitáció), James (vádliprobléma), Boateng (betegség) | Kérdéses: Kimmich (vádliprobléma)

HBSC: Karim Rekik, Ondrej Duda, Vedad Ibisevic, Arne Maier, Julian Schieber, Mitchell Weiser, Peter Pekarik | Kérdéses: Kalou


📺 Közvetítés / Stream 💻

15:30, Eurosport2 élő / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


👨 Játékvezető:

A civilben rendőr Guido Winkmann játékvezetése mellett makulátlan a Bayern mérlege, 13 meccsen 13 alkalommal győzött a német Rekordbajnok. Az idei, Hannover elleni 3-1-et, de a 2015 áprilisi, 1-0-ra végződő Bayern – Herthát is ő fújta, akkor épp a már berlini Weiser előkészítéséből Schweinsteiger volt eredményes.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top