Interjúk és nyilatkozatok

Van Gaal: Senkinek nem lenne jó, ha elmondanám a Hoenesszel történteket

Louis Van Gaallal a Sport Bild Bayern-specialista tudósítója, Christian Falk készített interjút a portugál tengerparton. Íme pár minket is érintő részlet. 


A Bayernhez fűződő szeretetéről: Legutóbbi klubom, a Manchester United egy kommerciális klub, teljesen más, mint a Bayern. Rummenigge és Hoeness korábbi játékosok, tudják miről beszélnek. Számukra a futball a legfontosabb, nem úgy mint a Unitednak a pénz. Ezért szeretem az FC Bayernt (…) A feleségem, Truus és én szívesen visszatérnénk ide. A menesztésem óta csak egyszer voltam itt. Mindketten nagyon szeretjük a várost, csakúgy mint a klubot is.


Egy esetleges visszatérésről: Bárhova visszamennék. Az FC Barcelonához, a holland válogatotthoz, az Ajaxhoz, az AZ-hoz, de a Bayernhez? Ezt nem tudom elképzelni. Amíg Uli Hoeness a klubnál van, nem dolgoznék ott.


A Hoenesszel való vitájáról: Meghívott a 60. születésnapjára, de nem hiszem, hogy a történtek után el kellett volna fogadnom. Ha elmondanám a történteket azt hiszem az sem a Bayern, sem Uli Hoeness számára, de nekem sem lenne jó. Elég annyi, ha ábrázolom milyen harcokat kellett vívnom a Bayern vezetőségével. És ha Bayern vezetőséget mondok, akkor konkrétan Uli Hoenessre gondolok. Egy példa: Philipp Lahm akkor balbekket játszott, én viszont a jobbhátvéd pozícióban vetettem be őt. Ezután hatalmas vitám volt Hoenesszel, aki továbbra is a balon akarta látni Lahmot. A történelem engem igazolt: Lahm jobbhátvédként nyert Bajnokok Ligáját és Világbajnoki címet. Hasonló volt Thomas Müller esete is: amikor Hermann Gerland tehetségként beajánlotta őt nekem, eleinte mindig pályára küldtem, a feleségemnek pedig a páholyban mindig azt kellett hallgatnia: „Az ura megint rosszul állította fel a csapatot.” Alaba is a Bayern egyik legnagyobb tehetsége volt. Uli Hoeness különleges kapcsolatot ápolt néhány játékossal, eszmecserét folytatott velük és támogatta az érdekeiket. Ez ellentétben áll a saját alapelvemmel, a csapat fontosabb, mint az egyének.Jupp Heynckesről: Látom, hogy Jupp Heynckes ma pontosan olyan rendszerben játszatja a csapatot, mint amit akkoriban bevezettem. A különbség az, hogy Heynckesnek sokkal minőségibb keret áll a rendelkezésére. Ne értsenek félre: Nagy tiszteletem Jupp Heynckes munkássága előtt, csodálatos munkát végez. Elismerem, pár dologban jobb, mint én annó. Ahogy Franck Ribéryvel bánik, arra már lehet azt mondani, hogy jobb érzéke van ezekhez a játékosokhoz. Ribéry nálam is erős volt a támadásokban, Heynckes alatt viszont sokkal többet védekezik.


A Hummelsért és Müllerért tett ajánlatáról: Hummelst is a Manchester Unitedba akartam csábítani, mert akkor épp egy gyengébb szezont játszott, végül mi sem tettük ezt másképp… 2010-ben a Bayernhez is visszaakartam hozni, sőt tárgyalások is voltak, de Hoeness és én ismét különböző állásponton voltunk, így bukott az ügy. Hat évvel később a Bayern büszke 38 millióért megvette őt. Megerősíthetem, hogy Müllert is akartam a MU-ba. De semmit nem lehetett tenni. Az FC Bayern világossá tette, hogy semmilyen körülmények között nem adják el őt.


Egy Bundesligába való visszatérésről: Volt több ajánlatom, például a Wolfsburgtól, de nem csak tőlük. Akkor visszautasítottam, de ez nem jelenti azt, hogy ez örökre érvényes marad. Csak egy olyan klubra van szükségem, amely igazi kihívás elé állít. Dortmund? Még nem volt tőlük ajánlatom. Minden, amit mondhatok róluk az az, hogy minden kvalitásuk megvan, hogy bajnokok legyenek és pengellérre állítsák a Bayernt.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top