Bundesliga

Jupp: Ribéry és James nem játszik; a Bayern München a csúcspont

Heynckes a Freiburg elleni vasárnapi mérkőzés kapcsán állt a sajtó elé. 


A Freiburg elleni meccsről: Különleges lesz számomra, mert pont ellenük tértem vissza a Bayern padjára. Nem csak az elmúlt hetekben nagyon eredményesek, hanem az FC Bayern ellen is jó a mérlegük. A legmagasabb tiszteletem Christian Streich és az SC iránt. Rengeteget futnak, illetve agresszívak. Azzal a lelkesedéssel futballoznak, amellyel az edzőjük küldi őket a mérkőzésbe. Tetszik, ahogy Streich dolgozik, sok empátia van a játékukban és emberileg is jól harmonizál a játékosaival. Ő egy különleges edző, 23 éve dolgozik Freiburgban. Minden évben elveszíti a legjobbjait és minden évben egy új csapatot állít össze, tart egyben. Ez lenyűgöző.


A személyi helyzetről: Franck Ribéry vírusos gyomorprobléma miatt nem játszhat a hétvégén, kidőlt. Még nem hoztam végleges döntést arról, ki játszik a balszélen. Thiago egy lehetőség, Iniestához hasonlóan az FC Barcelonánál is játszott ezen a poszton, balról behúzódva a támadóközéppálya felé, de Bernat is pótolhatja őt. Elővigyázatosságból James sem fog játszani, hétfőn viszont vélhetően újra a csapattal edzhet.


Coman sérüléséről: A kiesése rideg veszteség számunkra, nagyon pozitív fejlődésen ment keresztül. Természetesen nagyon szomorúan érint minket, én magam is sokkolva voltam a diagnózis pillanatában. Általánosságban szeretném elkerülni a törzsjátékos kifejezést, Ribéry és Robben sem kiegészítő játékosok, ők is ugyanúgy a törzsjátékosaink közé tartoznak.


Hummels és Lewa szóváltásáról: Korábban is volt már ilyenre példa, nem kell mindent túlspilázni. Rosszabb lenne, ha a játékosok elaludnának a pályán. Lehet, hogy többet kellene a nyílt közönség előtt edzenünk (nevet).



A Bayern edzőjét érintő követelményekről: A követelményszint nagyon magas. Az embernek néha egy kis időre van szüksége, hogy összekovácsolja a csapatot. Egy edzőnek felkészültnek kell lennie, hogy az FC Bayernnél edző lehessen.


Thiago állapotáról: A sérülése előtt is állandó szereplőnk volt, az elkövetkezendő hetekben is szívesen látnám ezen a nívón. Viszont lassan fogom őt újra bevezetni a játékba, csakúgy, mint korábban Ribéry esetében. Thiago legutóbb egy órát már játszhatott.


Lewandowskiról: Ha én a Bayern München játékosa lennék, nem létezne számomra más klub, ezt őszintén elmondom Önöknek. Ugyanis a Bayern München egészen különleges, európai viszonylatban is. Nem tudom, hogy ezek spekulációk vagy álmok-e, nincsenek információim. De ha a Bayernnél játszol, már elérted a csúcspontot. Nem tudunk semmi konkrétat, ez mind spekuláció. Nem szeretnék erről többet beszélni. Megvan a véleményem róla, ha ott tartanánk, el is mondanám. Robert számára jó tanács lenne az FC Bayernre koncentrálni, ő egy abszolút topjátékos, posztján az egyik legjobb. Ha tovább akarunk jutni a Bajnokok Ligájában, elől is működne kell a dolgoknak. Ekkor Robert Lewandowskinak is a legjobb teljesítményét kell előhívnia.


Egy játékos karakteréről: A karakter természetesen nagyon fontos. Ha az ember megfigyel, sem láthat az ember fejébe. A futballtudás mellett a viselkedés is nagyon fontos. Mindig a Barcelonát hozom fel példaként. A játékosok a pályán és a médiával szemben is példaértékű viselkedést tanúsítottak. Manapság ez egyre fontosabb dolog.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top