Bundesliga

Könnyed, 4-0-ás győzelem Freiburgban

Kissé tartalékosan is sima győzelmet aratott Jupp csapata. 


A Bayern abszolút megérdemelten győzte le idegenben a bátran kezdő, erre később ráfaragó Freiburg együttesét, ezzel pedig kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt már 20 ponttal vezeti a Bundesligát. Ha a Bayern és az „üldözőboly” is így folytatja, még ebben a hónapban megnyeri sorozatbeli hatodik bajnoki címét Jupp Heynckes együttese. Ehhez legfeljebb három győzelem szükségeltetik, és nagyon jó esély van arra, hogy a következő utáni meccsünkön a Lipcse otthonában, vagy azután otthon, a Dortmund ellen legyen meg matematikailag is a Salátástál. Először azonban lássuk, mi történt a vasárnap esti zárómeccsen.


FREIBURG: Schwolow – Söyüncü, Gulde, Lienhart (Kath 46)– Stenzel, Abrashi (Hofler 46), Koch, Günter – Höler, Petersen, Haberer

BAYERN:  Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba – Vidal (Süle 83) – Müller (Rafinha 81), Tolisso, Thiago (Rudy 74), Bernat – Wagner

Nem állt be: Starke, Martínez, Lewandowski, Robben

GÓLOK:  Schwolow (26 – öngól), Tolisso (28), Wagner (54), Müller (69)


Jupp Heynckes a Hertha elleni gólnélküli döntetlenhez képest hat változtatást eszközölt csapata kezdőjében: Wagner, Bernat, Boateng, Vidal, Tolisso és Kimmich kaptak lehetőséget Süle, Martínez, Lewandowski, Rafinha és Robben maradtak ki a startformációból.

A meccset a freiburgi csapat lendülete tette nehézkessé a Bayern számára, Ulreich védésének köszönhetően nem szerezték csak meg a vezetést a hazaiak. A Bayern fokozatosan vette át a játék irányítását és négy perc alatt két, köztük egy Tolisso bombagólt szerezve nyugtatta meg a kedélyeket. Fordulás után nem változott érdemben a játék, a Bayern továbbra is irányított és veszélyes helyzeteket dolgozott ki, meg is duplázta előnyét és végül 4-0-ra győzött!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Bundesliga állása 25 fordulót követően ” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]


A meccs előtt Streich cáfolta a Bayernnel kapcsolatos pletykákat.


Az első félidő történései:

▪ Az első tíz percben kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét csapatnak voltak kapu előtti momentumai, de egyikből sem alakult ki veszélyes helyzet. A Freiburg egyelőre fegyelmezetten és bátran játszik.

▪ Az első komolyabb lövés Tolisso nevéhez fűződik, a francia középpályás 17 méterről lőtt fölé-mellé.

▪ A 12. percben a Freiburg is megmutatta magát, Höhler teljesen üresen vezethette kapura a ziccert, kísérletét végül Ulreich védte nagy bravúrral! Nem ez volt a hazaiak első kiugrása, számíthatunk még tőlük hasonlóra.

▪ A 17. percben hosszú hazai labdajáratás után Stenzel lőtt a tizenhatos sarkáról fölé-mellé.

▪ Müller második hullámba visszatett labdájára Thiago jött, aki kapura is lőtt. Kísérlete középre, a kapus felé tartott, nem is okozott nagy problémát Schwolow kapusnak.

⚽  VEZETÜNK!!! A 26. percben Hummels szépen becsavart labdáját Müller rúgta egymás után kétszer is Söyüncü-re, Thomas végül a kapusra rúgva végül bepasszírozta valahogy a labdát. 1-0! A gólt utólagosan Schwolow öngóljaként könyvelték el. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽ 2-0!!! Tolisso üresen vezethette kapura, 20-25 méterről el is vállalta a lövést, amely végül egy óriási gólt eredményezett. Szépségdíjas találat a 28. percben, ez volt a hetedik gólja a Bayern rekordigazolásának!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Tolisso bomba” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪A 31. percben Thiago előtt adódott helyzet, egy beérkezett labdát a 16-oson belül végül mellé lőtt. Marad a 0-2 – egyelőre.

▪ A félidő utolsó percében Wagner vetődve fejelt, veszélytelen volt Schwolow kapujára. Más már nem történt az első félidőben, a két gyors Bayern-gól óta a Freiburg kissé visszavett a lendületből.





A második játékrész eseményei:

▪ Wagner nevéhez fűződik az első próbálkozás, Müller beadásából csúsztatott nem sokkal mellé.

⚽  54. perc 3-0! Müller szép kipasszát Bernat kapta meg, a spanyol szélső behúzódva betett labdájára Thomas érkezett – blokkolt kísérletére viszont Wagner jött és csapott le azonnal, megszerezve csapata harmadik találatát is.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Wagner találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Az 57. percben egy kapu előtti keveredés után Bernat próbálkozhatott lövéssel, de mellé lőtt. Nem akar összejönni idei első találata a spanyol balbekknek, aki ma  támadóként lépett pályára.

▪Müller szépen benntartott, majd beadott labdája Bernat fejéről a kapu mellett landolt! Ezt illett volna bevinni.

⚽  Thomas Müller csúcsformában, újabb góljával már 4-0!!! Támadónk egy Kimmich szöglet után a rövidre berobbanva vette be Schwolow hálóját. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller második gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 77. perc, momentum a Freiburg előtt. A csereként beállt Kath beadását  a régóta elhanyagolt Sven Ulreichnak kellett a levegőből lehúznia.

▪ Érdemi történés már nem nagyon történt, maradt a 4-0-ás végeredmény.


Statisztika:


Bő összefoglaló:



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top