Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: Gyakorlom a távoli lövéseket

A Freiburg elleni meccs legszebb góljának szerzője a Kickernek adott gyorsinterjút. 


Corentin Coco Tolisso a vasárnapi, Freiburg otthonában lejátszott mérkőzésen jó játékkal és egy 30 méteres bombagóllal vette ki részét a 4-0-ás győzelemből. Ez volt a francia középpályás idei hetedik gólja, a csapatból csak Lewandowski és Müller talált be többször. A mérkőzés után a Kickernek adott interjút.


Monsieur Tolisso, hogyan értékeli a freiburgi mérkőzést?

Jó meccs volt, még ha az elején voltak is nehézségeink. Az ellenfélnek volt egy nagy helyzete, ezután viszont sikerült megszereznünk az első góljainkat. Ez jó hatással volt ránk és további lehetőségeket dolgoztunk ki. Fordulás után háromra, majd a végén Thomas góljával négyre növeltük az előnyt. Összességében jó csapatteljesítmény volt.

Önmaga is meglepődött az álomgólján?

Nagyon is boldog voltam miatta. Üresen álltam és észrevettem, hogy senki nem támad le, ezért döntöttem úgy, hogy keresni fogom a lehetőségemet. Szuper, hogy sikerült. Edzéseken gyakorlom a távoli lövéseket – örülök, hogy a meccsen is összejött és ezzel segíthettem a csapatot a fontos második gól megszerzésében.
Edzéseken sem probléma ez a távolság?

Nem, nem egyszerű, inkább bonyolult. Az edzésken sincs sok lehetőség erre, de a tréning után Peter Hermannal sokat gyakorlom ezeket a lövéseket. Ez most kifizetődött, ennek pedig nagyon örülök.

A góltól eltekintve elégedett volt a teljesítményével?

Igen, megpróbáltam egyszerűen játszani, osztogatni és uralni a labdát, agresszívnak lenni és támogatni a csapattársaimat. Elégedett vagyok, továbbra is így kell folytatnom.

A szezonra való tekintettel hogyan értékeli a Freiburgban aratott győzelmet?

Ez a győzelem jó dolog, mert egy nagyon agresszív és futásmennyiségileg erős csapat ellen győztünk. Megfelelő választ adtunk a legutóbbi, Hertha elleni 0-0-ra, ezért is akartuk feltétlenül megnyerni ezt a meccset. Most már csak három győzelem kell a bajnoksághoz, ez a nagy célunk.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top