Interjúk és nyilatkozatok

Jupp: Magas színvonalú játékosok állnak Brazzo látókörében

Heynckes a SPORT BILD-nek tett exkluziv interjújában a személyi kérdésekkel, a jövőképpel is foglalkozott egy kicsit. Továbbra sem tudja elképzelni, hogy a Bayern megváljon Lewától.


Robben és Ribéry helyzetéről: Ami körülöttük zajlik, az nem annyira drámai, játékosként én is annyira csalódott lettem volna, mint Arjen a BL-meccs  után. Normális a viszonyunk, tisztel engem. Viszont mindketten tudják: Nem egyszerű a döntés számukra. Azt hiszem, míg a kommunikáció folyékony és a játékosnak el van mondva, hogy lehet inkább csak kiegészítők lesznek, akkor egy másik edző is képes lesz őket moderálni.

A kerettervezésről: Hasan mindig bevon egy kicsit a dolgokba, szeretné hallani a tapasztalataimat. Ezt okos döntésnek tartom, mindig jó egy másik véleményt is meghallgatni. Szerintem az edzőnek mindig egy bizonyos befolyással kell lennie a keretre. Így volt ez korábban is, például Carlo Jamest, Pep Thiagot vagy Reinát akarta. Hamarosan biztos összeülünk és minden témát átjárunk. Ott világosan elmondom a véleményemet. Azt viszont ki kell várniuk, ki lesz az utódom.

Ribéryről: Volt két hosszabb beszélgetésem vele, az egyik a Hertha elleni meccselemzés előtt. Láttam ahogyan játszott. Ez nem az a Ribéry volt, akit én ismerek, mentálisan sem. Ő is tisztában van a helyzettel, olvassa miket írnak róla. Persze nem lesz fiatalabb, de az érzelmei nagy befolyással vannak a teljesítményére. Arjenhez hasonlóan a szezon végéig bízom a topteljesítményükben. Április közepén-végén összeülnek a vezetőkkel és eldöntik, hogyan tovább.

Malcomról: Kevésbé ismerem, de sok másik játékoshoz hasonlóan biztosan ő is szerepel a Hasan vezette megfigyelő-részlegünk látókörében. Brazzonak világos elképzelései vannak, hajtja a terveit. Azt már tudja, milyen típusú játékost szeretne. Minőségileg magasszintű játékosok vannak a látószögében.

Lewandowski távozásának lehetőségéről: Robert nyáron 30 éves lesz, 2021-ig van szerződése itt. A futball rövidéletű, előfordulnak meggondolatlan dolgok. De én nem tudom elképzelni, hogy a Bayern hagyja magát rábeszélni a dolgokra. Az FC Bayern egy őrületesen jól vezetett, jó atmoszférával rendelkező abszolút európai élklub. Egy Aubameyang vagy Dembelé-féle esetet nem tudok elképzelni itt.



[cycloneslider id=”jupp-sport-bild”]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top