Hivatalos

Hivatalos: Kimmich hosszabbított!; „Ez büszkévé tesz engem”

Ahogy arra már hónapokkal ezelőtt számítani lehetett, 2023-ig kötelezte el magát a Bayern „tartóoszlopa”!


A Bayern München és a német válogatott alapembere, Joshua Kimmich 2023-ig meghosszabbította 2020-ban lejáró szerződését a Rekordbajnokkal! 

Rummenigge: Joshua a legutóbbi két és fél évben csapatunk tartóoszlopává nőtte ki magát, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy hosszútávon el tudtuk kötelezni őt magunkhoz. A jobbhátvéd poszton való nagyon potizív fejlódése által egy zökkenőmentes átmenetet tudtunk vele biztosítani.

Salihamidzic: Örülük a további együttműködésnek, már fiatal éveiben átveszi és vállalja a pályán és az azon kívüli felelősséget. Joshua az FC Bayern jövőjének egyik fontos alkotóeleme, akivel remélhetőleg az elkövetkezendő években még sok sikert ünnepelhetünk.

Kimmich: Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen korán meghosszabbíthattam a szerződésemet. Ez bizonyítja, hogy a klub és a vezetőség nagy bizalommal vannak irántam, és az FC Bayern hosszútávú sportszakmai sikereihez fontos alkotóelemként tekintenek rám. Ez büszkévé tesz engem! Hálás vagyok azért, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten fejlődhettem és fejlődhetek tovább – ezáltal sporszakmailag is a legjobb követelmények állnak rendelkezésemre, hogy fontos szerepet töltsek be itt, és a nemzeti csapatban. A klubbal való céljaink nagyon ambíciózusak, mindent megteszek hogy ezeket a klubbal közösen érhessem el.

Eddigi kontraktusa szerint Kimmich mindösszesen 3 millió euró körüli összeget tehetett zsebre, az új megállapodással a fizetése is jelentősen nőtt – arról egyelőre nincsenek hírek, mennyivel több millióval honorálja fiatal játékosunk teljesítményét a klub.




Kimmich 2015 nyarán igazolt a Bayernbe, 109 eddigi tétmeccsen 13 góllal büszkélkedhet, illetve a válogatott alapemberévé is kinőtte magát, 2017-ben a Bild az év játékosának nevezte ki. Lássuk mit mutatott fel, mióta a klub játékosa: 

109 tétmeccs (13 gól, 17 gólpassz)
▪ Bundesliga: 71 meccs, 7 gól, 11 gólpassz
▪ Bajnokok Ligája: 24 meccs, 5 gól, 3 gólpassz
▪ Német kupa: 12 meccs, 1 gól, 1 gólpassz
▪ Szuperkupa: 2 meccs, 2 gólpassz

Idei mérlege: 37-ből 33 tétmeccsen lépett pályára, 4 gólt és 13 asszisztot jegyez. Jobbhátvéd létére a bajnokságban 8 gólpasszal a második legjobb előkészítő. A legtöbb labdaérintés (1842), a legtöbb beadás/szöglet (85), illetve a legnagyobb futómennyiség (11,8 km/meccs) is az ő nevéhez fűződik.

Válogatott mérleg: Kimmich 2016 májusában debütált, azóta 29 válogatott meccsből 25 találkozón szerepelt, 3 gól mellett 12 gólpasszt adott, 2017-ben a Konföderációs kupát is megnyerte.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Kimmich-sztori” class=”out”]

A Kimmich-sztori

[/toggle]
[/toggles]



https://www.youtube.com/watch?v=hfDDXnboImU

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top