Bundesliga

Jupp: Nem mondtam, hogy befejezem; Talán jót tenne a HSV-nek a kiesés

Jupp a HSV elleni hazai meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.


Az ellenfélről: Láttam őket a Mainz ellen, ott nagyon jól küzdöttek és két-három gól előnnyel kellett volna nyerniük. Természetesen őrületes nyomás alatt állnak. Hazai meccsünk lesz és a Freiburg elleni jó teljesítményünket akarjuk előhívni. A HSV egyszerűen a Bundesligához tartozik, ezt tudjuk. Viszont a Bundesliga egy sportszakmai versenysorozat, az elmúlt években egyszerűen nem csinálták jól a dolgokat, a vezetői pozíciókban folyamatos változások történtek. Talán egy kiesés jót tenne nekik.

Kimmichről és a szerződéshosszabbításáról: Joshua egy óriási potenciállal rendelkező, nagyon intelligens és prefesszionális játékos, aki mindig fejlődni akar. Jó karaktere van és pár témában világos véleményt formál. Neki és az FC Bayern számára is nagy pozitívum a hosszabbítás, pár másik játékossal együtt felel az átmenetért. Képes arra, hogy egy nap olyan identifikációs személy legyen, mint Philipp Lahm, a pályán és azon kívül is megvan minden tulajdonsága, hogy a nyomdokaiba lépjen. Ezáltal valamikor csapatkapitány is válhat belőle, tulajdonképpen miért is ne?

Az átmenetről: Kimmich, Coco Tolisso, Süle vagy Coman személyében már van pár olyan játékosa az FC Bayernnek, akik képviselhetik az átmenetet. Teljesen normális, hogy egy csapatban néha előfordul a felfordulás. Talán a jövőben társul még hozzájuk pár versenyképes, fiatal játékos.

A személyi helyzetről: James újra jól van, de azt akarom, hogy a sérülés kiújulási esélyeinek csökkenése érdekében abszolváljon még pár edzésgyakorlatot. Egyébként Comanon és Neueren kívül mindenki a rendelkezésünkre áll.

A korábbi HSV-ről: Ernst Happel irányítása alatt egy egészen nagy klub volt, nagyszerű futballt játszottak és négy címet is szereztek. Szuper, nagy felelősségvállalással rendelkező játékosaik voltak Günther Netzer vagy Felix Magath személyében.

Neuer állapotáról: Az orvosok természetesen sok megbeszélést folytatnak egymással. Manuel folyamatosan javul, de hogy mikor kezdhet újra edzeni, azt még nem tudom megmondani. Lassan közelítjük meg a dolgot. Ha sokat várunk el tőle, az nem jelent segítséget számára.

Alabáról: Már akkor világklasszis volt, amikor 2013-ban itt voltam. Az elmúlt években talán megrekedt, de ismét jó úton halad. Az interjújában csak annyit mondott, hogy valamikor el tudna képzelni egy váltást.

A jövőjéről és Thomas Tuchelről: Elmondhatom önöknek, még semmi nem dőlt el. Soha nem mondtam, hogy június 30-án biztosan befejezem. Hallották már ezt tőlem? Nem! Mindig csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a tavalyi megállapodásunk meddig szólt. Ami a Sport Bildnek tett interjúmat illeti, ott csak Thomas Tuchel kollégám iránt fejeztem ki az értékítéletemet, még semmi nem dőlt el. Más edzőket is nagy dicsérettel illettem.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top